len prednedavnom som stretol jedneho dost smutneho bikera, s defektom na prednom kolese, ktory sa bohuzial nedal opravit. Ten defekt mal totiz pri ventile a tak som mu ponukol, ze mu darujem novu dusu, bohuzial zistili sme ze on ma galuskovy ventil a ja autoventil, dokonce ten autoventil nepresiel ani cez dierku na rafe...
tak sme si obaja ponadavali, ja som siel dalej a on tiez...aj s defektom.
tak som nad tym potom vlastne rozmyslal v com spociva vyhoda galuskoveho ventilu a na nic som neprisiel...alebo mate iny nazor ???
Tak po precitani tohto som teda presvedceny, ze Tvoje skusenosti su prakticky nulove.
Craobs: ten cudlik ohnes velmi lahko, ale vtedy este nie je problem. Ten sa dostavi vacsinou po nejakom case, kedze to sroubujes naspat a po case ten material povoli. Obvykle zo skusenosti su niektore cudliky slabsie, niektore silnejsie. Je ich vela typov, hlavne v materiali. Najhorsie su tusim mosadzne od geax/vittorie. Casto, ked sa ponahlam to chytim krivo. Napriek tomu a faktu, ze mam vela krivik ventilkov s tym problem mam malokedy. Kedze s tym pocitam. Najvacsi problem ale su hlavice pumpy, kde sa musi zaseknut packa .. taku pumpu v terene nepouzivam. Aj kvoli tomuto
edit: mam aj kopec dusi, kde som problem s ohnutim myslim nemal. Zda sa mi, ze ani s Mavic ventilcekami. A spominane geaxy, to je skoro kazdy druhy /ale presne statistiky si nevediem. Vlastne ziadne
čo myslím tou poistnou skrutkou?
Inak na siroke rafky /30+?/ sa hodi viac ten autoventil , vyzera to potom lepsie asi. Na aute by tiez vyzeral zle galuskac
Ked sa taketo nepodarilo mne, tak to chcem vidiet to nemohlo, co toto dokaze.
Plus ako suvisi problem s fukanim a nosenim tej ciapocky?
Je to presne ako písal lto:
Mne nevybu***** plášte v servise, že?
Je to presne ako písal lto:
Mne nevybu***** plášte v servise, že?
ten plášť nevybuchol... len vyskočil z pätky pri 2,5 bare
ale byť natoľko grambľavý aby som utrhol galuskový ventil fúkaním to sa mi ešte nepodarilo (ani nikomu z mojich kolegov.....)
tak ako píše craobs.. keď je niekto mumák.. utrhne asi naozaj hocičo
OK, takze mame prveho. Sprav statistiku kolko je poskodenych GV a AV pri fukani a potom sa mozeme bavit.
"Krytka nasadena na GV pomoze proti poskodeniu pri fukani, kedze GV s nasadenou krytkou sa neda nafukat."
Realne je pointa v tom, co pisal Pali dve strany spät - krytky na GV pomozu pri jazde v terene, kde je riziko, ze GV ohne prip. uplne urve nejaky konar / kamen. To je sice nasobne nizsia pravdepodobnost ako poskodenie pri fukani, ale stale tam to riziko je a ta krytka ho nuluje.
ale byť natoľko grambľavý aby som utrhol galuskový ventil fúkaním to sa mi ešte nepodarilo (ani nikomu z mojich kolegov.....)
tak ako píše craobs.. keď je niekto mumák.. utrhne asi naozaj hocičo
Tak dakujem za otitulovanie:) mne sa behom jedneho preteku podarilo s GV oboje.. na jednej dusi som ohol ventil a na druhej pre zmenu ulomil... ale skor by som povedal, ze dost zalezi aj od toho, aku mas pumpu.. ked to proste nejde poriadne nasadit/nad dole.. tak to proste urves.
Muso za titul ďakuj craobsovi.. ja som len prepísal čo už bolo povedané...