Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Apropo , neviete prečo “ Olympian “ sa stal “anonymous” ? Niekto ho nasral , či čo ...
Potom budem brať kávu od Teba.
... vedomosť , že všetci sme tu len do istého času . Už teraz financovanie náročného koníčka ako je cyklistika a baristika má stojí veľa a veľa sil v tak náročnom zamestnaní . A viac síl už nemám a nechcem míňať v práci . Tak sa trosku zbrzďujem a radšej ho strávim s rodinou . Ostatne príde , len nie hneď
Apropo , ani pri tom športe mi nedajú pokoj a potrebuju odbornú pomoc ... dnes pre zmenu pri bezkovani na Štrbskom Plese spadla v zjazde moja Lucinda a vyklbila si rameno ... privolal som si teda skúter horskej služby a oni reku , že volajte 112 . Ja na nich , že ja som 112-ka a nic volať nebudem
To si mal šťastie, mne sa žene, keď sa strepala v Mexiku, už nepodarilo koleno nahodiť lebo ho mala na tri kusy, tak ju tam aj hneď operovali.
P.S.: Ešte som zabudol, keď prišla u nás na kontrolu, tak tiež pozerali ako puci, ale doktori.
Teraz Black Friday week akcia na https://www.coffeeitalia.ie/new-victoria-arduino-theresia-top.html, plus 10 eur zľava pri odbere newslettra!
IMS E61 nanotechnology sprcha ... vás názor ?
Mam tu IMS Competition. PTFE verziu som nechcel, predsa len PTFE je plast. Sprcha snad o nieco lepsie "distribuuje" vodu, dobre sa cisti (ale ani original sa necistil zle), ale aby som tvrdil, ze to nejak robi hutnejsie telo ci vytahuje aj tie najskrytejsie aromy, to po mne nech nikto nechce (alebo som si už tak zvykol, že to zlepsenie ani nevnimam?
Tesnenia sa robia v roznych vyskach pre doladenie, predpokladam, ze nebudes potrebovat nove. Ja som zo stareho dokonca zbrusoval na smirgli, aby sa paka zamykala v hlave v polohe kolmej ku celu kavovaru. Kludne si vsak kup do rezervy, keby si poskodil povodne pri vyberani. Btw, na vyberanie nepouzi ziaden skrutkovac, ale obly koniec rucky obycajnej kavovej lyzicky - 2 lyzicky proti sebe oprene vo vyrezoch pre kridelka paky, zapriet do drazky po obvode sitka a sucasnym pohybom vylupnut. Je to jednoduche. V tychto miestach hlavu ani nie je treba nicim podkladat kvoli poskodeniu.
IMS E61 nanotechnology sprcha ... vás názor ?
mam tu teflonovu verziu uz nejaky cas, celkom v pohode, menej sa na nu lepi kava
8 ti staci, 8.5 sa dava az ked mas zodrate "kridielka" na pake ....
Docital som sa (https://www.home-barista.com/espresso-machines/ims-nanoquartz-screens-now-available-in-usa-t45500.html): tie NanoQuartz su asi dost nove (v USA na trhu od cca feb. 2017), nahradili teflonove, ktore sa velmi neosvedcili - teflon sa zacal casom odlupovat. Sprcha by mala mat oznacenie E61 200 NT (daj pozor, Verticio uvadza E61200 a hovori zmätočne o teflone aj o NanoQuartz).
Edit: pridany odkaz na forum
U mna to placebo až tak nefunguje: dnes som celý deň tunoval kávovar - upgradol som tlejivkove kontrolky za LED nerezove modernejsieho vzhladu, vymenil "vodovodne" ventily za joystickove, pridal drevene rucky z olivy, a vobec som nezaregistroval žiadnu zmenu v chuti kavy, mohutnosti tela či jemnych nuanci acidity ...
Bola to celkom makačka, hustá spleť káblov, zlý prístup a najmä zalepené matice pôvodných ventilov mi dali poriadne zabrať. Ale nakoniec sa podarilo. Jedna fotka zobrazuje aj pridavnu elektroniku na sledovanie hladiny vody (snimac hladiny) a displej akustickeho timera.
Zatial som si dal 4 dvoj kavicky.No uvidime nie je to zle ale zatial sa s kavicku hladame.Ratam ze ked si odporucil tuto ako prvu a potom tu druhu co mam tak to bude este vacsi ekrazit -:)
peterg ale ty si Tunil hlavne vizuálne
Možno majú zmätočne to na Verticcio napisane , ale určite sa jedna o nanotechnológiu. Osobne som s pánom Vrzgulom telefonoval . Teflón stojí polovicu aj napríklad v Buna cafe.