Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To je pražiareň či chemický labák? :D Alebo je to vlastne jedno...

Tak to bude vyzerať u Ramon1, keď si po kúpe Slayera bude zase chcieť urobiť radosť. :D ;)
Zobraziť komentár 25.11.2017 - 21:35:51
00
Este než začnem pražiť , trebalo by napríklad Tonino , refraktometer VST a skúšať a skúšať rôzne odrody kav :)

Apropo , neviete prečo “ Olympian “ sa stal “anonymous” ? Niekto ho nasral , či čo ...
Zobraziť komentár 25.11.2017 - 21:39:14
00
Ale veď ... a čo Ti v tom bráni? :P

Naposledy upravil peterg dňa 25.11.2017 - 21:45:39, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.11.2017 - 21:44:40
00
Este než začnem pražiť , trebalo by napríklad Tonino , refraktometer VST a skúšať a skúšať rôzne odrody kav :)

Potom budem brať kávu od Teba. :rofl: ;)
Zobraziť komentár 25.11.2017 - 21:44:45
00
arrow_leftpeterg napísal:
Ale veď ... a čo Ti v tom bráni? :P

... vedomosť , že všetci sme tu len do istého času . Už teraz financovanie náročného koníčka ako je cyklistika a baristika má stojí veľa a veľa sil v tak náročnom zamestnaní . A viac síl už nemám a nechcem míňať v práci . Tak sa trosku zbrzďujem a radšej ho strávim s rodinou . Ostatne príde , len nie hneď :)

Apropo , ani pri tom športe mi nedajú pokoj a potrebuju odbornú pomoc ... dnes pre zmenu pri bezkovani na Štrbskom Plese spadla v zjazde moja Lucinda a vyklbila si rameno ... privolal som si teda skúter horskej služby a oni reku , že volajte 112 . Ja na nich , že ja som 112-ka a nic volať nebudem :) . Len mi ju reku zneste do čajovne , ja jej ho zreponujem a pôjdeme domov ...kukali ako puci . Tak mi ju celu bledú doniesli , rameno som jej pred šokovanými hosťami v čajovni “ nahodil “ , no a o dve hodinky po jednom Ketonale už klepala rezne na večeru ... a život ide ďalej , len treba veľa kávy piť a byť tvrdý na seba aj druhých .
Zobraziť komentár 25.11.2017 - 22:03:40
02
Apropo , ani pri tom športe mi nedajú pokoj a potrebuju odbornú pomoc ... dnes pre zmenu pri bezkovani na Štrbskom Plese spadla v zjazde moja Lucinda a vyklbila si rameno ... privolal som si teda skúter horskej služby a oni reku , že volajte 112 . Ja na nich , že ja som 112-ka a nic volať nebudem :) . Len mi ju reku zneste do čajovne , ja jej ho zreponujem a pôjdeme domov ...kukali ako puci . Tak mi ju celu bledú doniesli , rameno som jej pred šokovanými hosťami v čajovni “ nahodil “ , no a o dve hodinky po jednom Ketonale už klepala rezne na večeru ... a život ide ďalej , len treba veľa kávy piť a byť tvrdý na seba aj druhých .

To si mal šťastie, mne sa žene, keď sa strepala v Mexiku, už nepodarilo koleno nahodiť lebo ho mala na tri kusy, tak ju tam aj hneď operovali. :D Dnes chodí lepšie ako ja. :rofl:
P.S.: Ešte som zabudol, keď prišla u nás na kontrolu, tak tiež pozerali ako puci, ale doktori. ;)
Zobraziť komentár 25.11.2017 - 22:24:07
00
Dačo pre Ramon1a, "Rolls Royce of espresso machines" Victoria Arduino Theresia (https://www.digitaltrends.com/home/victoria-arduino-theresia-rolls-royce-espresso-machines/), známy holohlavý predvádzač of DieCrema https://www.youtube.com/watch?v=2rQ1c-4AIdg.
Teraz Black Friday week akcia na https://www.coffeeitalia.ie/new-victoria-arduino-theresia-top.html, plus 10 eur zľava pri odbere newslettra! :lol:
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 11:16:43
00
No poviem ti pravdu Peter , nic pre mna . Neforemne hebedo s malými kotlikmi , orlom na streche . Tak pre Mojsejovu , Guciho alebo Versačeho :) ... ja som na Londinium, GS3, Slayer , možno ešte ten KVDW Speedster aj keď ten pedál ala čoper čo ja viem ...

IMS E61 nanotechnology sprcha ... vás názor ?

Zobraziť komentár 26.11.2017 - 12:58:49
00
Jj, mne sa tiez nelubi, ber to ako ulet.

Mam tu IMS Competition. PTFE verziu som nechcel, predsa len PTFE je plast. Sprcha snad o nieco lepsie "distribuuje" vodu, dobre sa cisti (ale ani original sa necistil zle), ale aby som tvrdil, ze to nejak robi hutnejsie telo ci vytahuje aj tie najskrytejsie aromy, to po mne nech nikto nechce (alebo som si už tak zvykol, že to zlepsenie ani nevnimam? :lol: ). V kazdom pripade urcite neposkodi a kavovar od spodu LEPSIE VYZERA :D .
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 15:28:55
00
Ja som počas môjho vývoja zaznamenal posun ku kvalite zatiaľ každým novým krokom ... či už to bol , precíznejšie prevedený tamping , laborovanie s hrúbkou mletia , zmenou LF sitka za LM 7 gr. , distribution tool na rozbitie hrudiek po mleti , tamping v lieviku na jedenkrát , zvládnutie aj svetlo pražených kav v malej gramaži /8,5-10 gr/ technickym prevedením aj chuťovým profilom , konicky mlynček ... takze ak aj táto cesta by náhodou nevyšla , poinformujem a možno niekomu poradím . Len prosím ta nevieš náhodou aká veľkosť tesnenia pod sprchu na R58 mám objednať ? Predpokladám že 8mm , a asi by som ju mal tiež vymeniť . Nie je to veľká položka a myslím že to aj na nejakom inštruktážnom videu aj doporučujú .

Zobraziť komentár 26.11.2017 - 17:25:50
00
Neviem, kde to chceš kupovať, ja som bral z https://www.pressicko.sk/sitka-a-sprchy/ims-precizna-sprcha-do-kavovaru-o-60-mm/, a tesnenie Rocket (E61/73x57x8, presne ako potrebujes), https://www.pressicko.sk/tesnenia/tesnenie-hlavy-kavovaru-rocket/.
Tesnenia sa robia v roznych vyskach pre doladenie, predpokladam, ze nebudes potrebovat nove. Ja som zo stareho dokonca zbrusoval na smirgli, aby sa paka zamykala v hlave v polohe kolmej ku celu kavovaru. Kludne si vsak kup do rezervy, keby si poskodil povodne pri vyberani. Btw, na vyberanie nepouzi ziaden skrutkovac, ale obly koniec rucky obycajnej kavovej lyzicky - 2 lyzicky proti sebe oprene vo vyrezoch pre kridelka paky, zapriet do drazky po obvode sitka a sucasnym pohybom vylupnut. Je to jednoduche. V tychto miestach hlavu ani nie je treba nicim podkladat kvoli poskodeniu.
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 17:58:07
00
Verticcio.sk . Na tej tvojej nemajú s tou nano úpravou . Už som objednal , majú skladom . Tesnenie zoberiem pre istotu , zatiaľ nepreteka . Tesnenie veľkosti 8 mm som zobral , podľa obrázku na Buna caffe kde majú Rockety
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 18:10:42
00
arrow_leftRamon1 napísal:
No poviem ti pravdu Peter , nic pre mna . Neforemne hebedo s malými kotlikmi , orlom na streche . Tak pre Mojsejovu , Guciho alebo Versačeho :) ... ja som na Londinium, GS3, Slayer , možno ešte ten KVDW Speedster aj keď ten pedál ala čoper čo ja viem ...

IMS E61 nanotechnology sprcha ... vás názor ?

mam tu teflonovu verziu uz nejaky cas, celkom v pohode, menej sa na nu lepi kava
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 20:30:54
00
Verticcio.sk . Na tej tvojej nemajú s tou nano úpravou . Už som objednal , majú skladom . Tesnenie zoberiem pre istotu , zatiaľ nepreteka . Tesnenie veľkosti 8 mm som zobral , podľa obrázku na Buna caffe kde majú Rockety

8 ti staci, 8.5 sa dava az ked mas zodrate "kridielka" na pake ....
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 20:32:11
00

Docital som sa (https://www.home-barista.com/espresso-machines/ims-nanoquartz-screens-now-available-in-usa-t45500.html): tie NanoQuartz su asi dost nove (v USA na trhu od cca feb. 2017), nahradili teflonove, ktore sa velmi neosvedcili - teflon sa zacal casom odlupovat. Sprcha by mala mat oznacenie E61 200 NT (daj pozor, Verticio uvadza E61200 a hovori zmätočne o teflone aj o NanoQuartz).

Edit: pridany odkaz na forum
Zobraziť komentár 26.11.2017 - 20:34:00
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up