mal by si si nieco na temu platy v Cine precitat, mozno sa budes cudovat
Teraz som si našiel... 3.60 € ma robotník v Číne priemernú mzdu, stale menej, ako talian a pri pár milión sediel je to pre majiteľa fabriky pekný zisk.. Nekúpi si 50 metrovu jachtu ale 100 metrovu hehe
To ako u nás v práci, ročne ušetrí zamestnávateľ 1,5 mil. na mzdách Však preto na SK prišiel... A za chvíľu nás vystriedajú Srbi a ušetrí ešte viac
ja si vsak myslim, ze tych celocinskych 3.60 v priemere, robi mzda robotnika v tej priemyselnej casti ciny. svokor tam bol ako turista a robil som mu foto knihu. videl som tie diametralne odlisne podmienky na cinskej dedine a napr. v pekingu.
to je to iste ako u nas. podla http://www.minimalnamzda.sk/priemerna-mzda.php je priemerna mzda na slovensku 944 evri, no staci ist na oravu a pokusit sa najst do hodiny aspon dvoch ludi, co maju taky plat tam.
No neviem teda, ale ja hudbu v aute pocuvam dost. Hlavne Spotify cez BT. Standardne repro su naprd, ale Bose hraju celkom obstojne. Ano nie je B & O v A8cke, ale stacia.
Do toho ešte vstupujú ďalšie náklady. U nás napr. vláda tlačí na zvyšovanie rôznych príplatkov, ale napokon sa ukázalo, že do Richterovej bezodnej studne padne viac peňazí, ako pribudne robotníkovi na výplatnej páske.
📌 88 = 29 + 59
Podvod na zamestnancoch, ktorý práve pácha Fico, bude ešte väčší ako sme si mysleli!
Zvýšenie minimálnej mzdy v roku 2018 zo 435 eur na 480 eur pri súčasnom zrušení odvodovej odpočítateľnej položky pre zamestnávateľa znamená nasledovné:
1. Mzdové náklady zamestnávateľa pri zamestnancovi s minimálnou mzdou stúpnu o 88 eur mesačne. Myslíte si, že tých 88 eur dostane zamestnanec? Omyl.
2. Čistý príjem zamestnanca s minimálnou mzdou stúpne len o 29 eur mesačne.
3. Štát (Finančná správa na dani z príjmov, Sociálna poisťovňa, zdravotná poisťovňa) dostane až o 59 eur mesačne viac!
Zo zvýšenia mzdových nákladov tak zamestnancovi zostane len 33%, štát dostane svojich 67%!!
Toto je sociálny štát vo verzii Slovenská republika!
no a samozrejme ceny zase porastu ,kedze tych 88 eur treba niekde "zobrat " a hadajte kde ,takze ani z tych 33% nic nebude...to je zder socialna dop*cikracia...oni svojich 67% na predrbavanie dostanu ...cesty sama jama ,do nemocnice si doneste hajzlak atd. ....dokedy ?!
oni sa nepoucia kym naozaj nepride nejaky iny kotleba ale tentokrat s velkym "K"
uz len cakam, kedy sa odhodlaju na kradeze sukromnych pozemkov cez kadejake nastenkove vyvlastnovanie, rychlo 10x prepredane cez fajerske ostrovy aj aj cez nastupne ostrovy pre elektricky aby potom vyhlasili, ze sa takyto pozemok uz neda vratit.
Tak to je velky omyl... to moze tvrdit len clovek co v zivote nepocul v aute dobre vyladenu instalaciu... je dost ludi co si potrpi na dobru hudbu v aute, pretoze tam travi ovela viacej casu ako doma. Instalacie sa robili aj do dodavok, ci VAN-ov.... a PhilJ... subwoofer vies zabudovat aj do 7 miestneho auta tak, ani nezavadzia, napr. velmi casto sa vyuzivaju priestory hned za zadnymi dverami nalavo ci napravo, kde su rozne skrinky a odkladacie priestory. A nevytlmuje sa penou clovece... Vytlmuje sa bitumenovymi pasmi vo dverach a specialnym viacvrstvymi pasmi na strope ci podlahu. Ono uz nasadat do takeho auta je zazitok, pretoze hned pri zatvarani dveri si uvedomis ze zmizlo trieskanie a rozne rezonancie plechov. Ale asi je to tu zbytocne vypisovat, pretoze dnesna doba vsetko tlaci do lacnej a dostupnej komercie ktora rozhodne kvalitou neovplyva. Pocuva sa hudba z mobilov, ci zo smejdovych sluchadiel, zerie sa v Mekaci ale hlavne auto musi byt namakane s priplatkovou hudbou, ktora v konecnom dosledku znamena len logo na mriezkach a shit pod nimi...
ddemo tomu ver kamarat mal premium audio bose. Hralo to ako OEM vo fabii junior a ja som mal premium sustavu 6 repro a zvuk ako vianocny pozdrav z obalky.
A niektore auta maju zase zakladne OEM audio viac nez dostacujuce. Dolezite je teda vytlmenie
... "maju zase zakladne OEM audio viac nez dostacujuce..."
dostatocny je za styri... takto si to myslel...
lebo ja som pisal vyssie ze sa da s relativne nizkymi nakladmi a dobrou technickou instalaciou dosiahnut zvuk za jedna..
By the way... kolovalo po nete video, kde v MB S-kovej triedy, ktore malo top instalaciu nemeckeho Burmeister-a za osem litrov, kde dali dole tapacirung dveri a padali od smiechu do kolien. Pod obrovskou chromovanou mriezkou bol usadeny taky maly trpaslicek, ktory nemal sancu ani len rozhybat priestor vo dverach, a nieto este aj nieco zahrat...
Mate pravdu obaja. No este k tomu treba brat do uvahy priestorove pomery a umiestnenie repro v konkretnom aute. Ako sa to konstrukterom podarilo. Zaroven je dokazany vplyv materialov interieru na kvalitu ozvucenia. Napriklad ja som predtym mal mensie japonske SUV so 6 repro a hralo to jedna basen. Teraz mam vacsie europske SUV s oem high-end audiom so 16 reproduktormi. Surround,Logic,Ekvalizer rozhodeny na vsetky strany,len aby to hralo "obstojne". Stale je to vsak velke sklamanie. Okrem ineho je tam velky negativny vplyv kozeneho interieru (sedaciek a oblozenia) na akustiku.
Nezufaj. Ked zacnu jazdit autonomne auta znova sa to rozbehne. Ked nebudes musiet soferovat, budes v aute zurovat. A kde je zurka, tam musi byt aj dobra aparatura Uz chyba len elixir mladosti, aby sme sa toho dozili
ako sa da nieco vychutnat v aute,kde soferujem a sustredim sa na jazdu : to mi hlava teda nejak neberie ... ja mam pozitok z hudby,ked si mozem sadnut do kresla,pustit LP na Cantonoch a "lampe" a srkat nejaky destilat alebo dobre vinko z Limbachu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz som si našiel... 3.60 € ma robotník v Číne priemernú mzdu, stale menej, ako talian a pri pár milión sediel je to pre majiteľa fabriky pekný zisk.. Nekúpi si 50 metrovu jachtu ale 100 metrovu hehe
To ako u nás v práci, ročne ušetrí zamestnávateľ 1,5 mil. na mzdách Však preto na SK prišiel... A za chvíľu nás vystriedajú Srbi a ušetrí ešte viac
to je to iste ako u nas. podla http://www.minimalnamzda.sk/priemerna-mzda.php je priemerna mzda na slovensku 944 evri, no staci ist na oravu a pokusit sa najst do hodiny aspon dvoch ludi, co maju taky plat tam.
📌 88 = 29 + 59
Podvod na zamestnancoch, ktorý práve pácha Fico, bude ešte väčší ako sme si mysleli!
Zvýšenie minimálnej mzdy v roku 2018 zo 435 eur na 480 eur pri súčasnom zrušení odvodovej odpočítateľnej položky pre zamestnávateľa znamená nasledovné:
1. Mzdové náklady zamestnávateľa pri zamestnancovi s minimálnou mzdou stúpnu o 88 eur mesačne. Myslíte si, že tých 88 eur dostane zamestnanec? Omyl.
2. Čistý príjem zamestnanca s minimálnou mzdou stúpne len o 29 eur mesačne.
3. Štát (Finančná správa na dani z príjmov, Sociálna poisťovňa, zdravotná poisťovňa) dostane až o 59 eur mesačne viac!
Zo zvýšenia mzdových nákladov tak zamestnancovi zostane len 33%, štát dostane svojich 67%!!
Toto je sociálny štát vo verzii Slovenská republika!
od : Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála
uz len cakam, kedy sa odhodlaju na kradeze sukromnych pozemkov cez kadejake nastenkove vyvlastnovanie, rychlo 10x prepredane cez fajerske ostrovy aj aj cez nastupne ostrovy pre elektricky aby potom vyhlasili, ze sa takyto pozemok uz neda vratit.
Tak to je velky omyl... to moze tvrdit len clovek co v zivote nepocul v aute dobre vyladenu instalaciu... je dost ludi co si potrpi na dobru hudbu v aute, pretoze tam travi ovela viacej casu ako doma. Instalacie sa robili aj do dodavok, ci VAN-ov.... a PhilJ... subwoofer vies zabudovat aj do 7 miestneho auta tak, ani nezavadzia, napr. velmi casto sa vyuzivaju priestory hned za zadnymi dverami nalavo ci napravo, kde su rozne skrinky a odkladacie priestory. A nevytlmuje sa penou clovece...
A niektore auta maju zase zakladne OEM audio viac nez dostacujuce. Dolezite je teda vytlmenie
dostatocny je za styri... takto si to myslel...
lebo ja som pisal vyssie ze sa da s relativne nizkymi nakladmi a dobrou technickou instalaciou dosiahnut zvuk za jedna..
By the way... kolovalo po nete video, kde v MB S-kovej triedy, ktore malo top instalaciu nemeckeho Burmeister-a za osem litrov, kde dali dole tapacirung dveri a padali od smiechu do kolien. Pod obrovskou chromovanou mriezkou bol usadeny taky maly trpaslicek, ktory nemal sancu ani len rozhybat priestor vo dverach, a nieto este aj nieco zahrat...
Uplne normalne. Napr. na prazdnej dialnici sa az tak nenarobis