Čaute potrebujem poradit ohladom stredu,ktory je spomenuty v nazve. Chcem objednat ram a tento stred tam pasuje. Co to je zac,zevraj lisovany a oska ma mat iba jeden rozmer a sucastou kľuk mi bolo napisane. Trosku tomu nechapem,prosim o vysvetlenie. Dakujem
Tazko povedat co je lepsie aj klasicke sroubovacie stredy co som mal r.f. alebo fsa sa porucali rychlo jedine co malo dobru zivotnost bolo xtr presfit. Ale asi to.bude spotrebak.
Najlepsia je kombinacia rovnakych znaciek.Mne osobne sa sa stalo a mozno viac ludi potvrdi, ze kluky FSA resp.ich oska sla do stredu Shimano dost obtiazne.Doslova som ju musel silno nabiť do stredoveho zlozenia.
Môžeš to urobiť a bude to na hovno. Pri vylisovávaní s veľkou pravdepodobnosťou poškodíš ložiská a zároveň styčná plocha medzi rámom a "ložiskom" už tieť nebude dokonalé a všetci dobre vieme ako často vie pressfit vŕzgať.
Ak sa ti podarí pri vylisovávaní misky chytiť tak aby "vylisovávač" netlačil na ložiská možno zaznamenáš úspech so spätnou montážou pri duralových miskách.
da sa pressfit vyrazit z ramu a potom ho znova nalisovat naspat?
Moj shimano pressfit som mal vylisovany asi 3krat, mam orginal vyrazac a pri demontazi misiek z ramu ostanu uplne neporusene, tie plastove misky maju z vnutornej strany tam kde sa oprie ten vyrazac hrubu stenu a preto sa vobec neposkodi a zaroven sa loziska vobec nedotkne, cize lozisko ostava nedotknute. Hlinikove misky budu na tom tak isto, ak sa pouzije na demontaz naradie nato urcene tak nemoze byt s tym problem.
Inac ten presfit shimano co mam ma v sebe uplne ze atypicke lozisko, cize ak sa poskodi tak jednoducho treba vymenit cely stred a a netrapit sa zhanat len loziska, pri tej cene stredu to nema ani zmysel.
Mne to robil miestny servisman vzdy za trapnych 5 evri s tym,ze loziska som mu priniesol.Stred bol sram BB 30 a ked som sa pytal,takisto najprv vylisoval cely stred,nasledne vytiahol loziska,nalisoval nove a nasledne nalisoval stred spät do ramu.Za tych 5 euro sa mi neoplati nic kupovat a ani sa s tym trapit.Neni to robota,ktoru treba robit kazdy mesiac.Aj ked je pravda,ze najradsej si robim veci sam...
To ze prve vylisoval misku a tak nasledne vybral lozisko dava zmysel, ak je miska v rame tak lozisko nejde vonku lebo miska je v rame akokeby zmrstena a tym drzi lozisko, ja som to uz skusal a lozisko z misky v rame som nedostal von, ak som ju vylisoval tak nasledne lozisko slo von podstatne jednoduchsie, vyslo von bez klepania, len tlacenim.
hej len musi mat cas, musis to tam doniest, potom zasa pre to. nikdy som take veci neriesil. stred som mal 12 rokov ten isty a nikdy som sa ho ani nedotkol.
len teraz sa lisuje stred, loziska do stredu, lisuje sa hlavko, loziska do nabojov, kto ma full tak +zadna stavba. pride mi to ze by som si mal na to kupit dake naradie a naucit sa to ako lepenie defektu.
Luki.11 a co na pressfite odchadza? lebo pre mna je to to iste ako BSA len jedno sa lisuje a druhe srobuje. ked som tu zaciatkom roka o pressfite cital mal som z toho obavy a nakoniec sa posralo skoro vsetko a pressfit v pohode prezil sezonu.
Dost rychlo sa vyvakla a lozisko odyde asi koli tomu ze to tak dobre netesni ako zavitove BSA.
Ked to servisak po asi roku vytiahol von tak to vyzeralo ako keby sa do toho dostavala voda a bordel
No ocovi vydrzia viac a to aj viac jazdi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Raceface stoji za to? oproti FSA?
pisal som mozno do zlej temy https://www.mtbiker.sk/forum/post1325855.html#p1325855
Moj shimano pressfit som mal vylisovany asi 3krat, mam orginal vyrazac a pri demontazi misiek z ramu ostanu uplne neporusene, tie plastove misky maju z vnutornej strany tam kde sa oprie ten vyrazac hrubu stenu a preto sa vobec neposkodi a zaroven sa loziska vobec nedotkne, cize lozisko ostava nedotknute. Hlinikove misky budu na tom tak isto, ak sa pouzije na demontaz naradie nato urcene tak nemoze byt s tym problem.
Inac ten presfit shimano co mam ma v sebe uplne ze atypicke lozisko, cize ak sa poskodi tak jednoducho treba vymenit cely stred a a netrapit sa zhanat len loziska, pri tej cene stredu to nema ani zmysel.
este zistit ako dat dolu tu ciernu krytku loziska a bude caly happy
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/super-b-vyrazac-pressfitu-bb86-bb90.html
A inac ta plastova krytka v tvojom strede raceface vyzera uplne tak isto ako ta moja v shimane, ja som ju dal dole len palcami ale islo to dost tazko, totis ono tam je taky mierny vystupok ktory aby presiel loziskom ale zaroven aby vznikla kotva proti vysunutiu.
len teraz sa lisuje stred, loziska do stredu, lisuje sa hlavko, loziska do nabojov, kto ma full tak +zadna stavba. pride mi to ze by som si mal na to kupit dake naradie a naucit sa to ako lepenie defektu.
https://youtu.be/4fPgLk1ed4E
Ked to servisak po asi roku vytiahol von tak to vyzeralo ako keby sa do toho dostavala voda a bordel
No ocovi vydrzia viac a to aj viac jazdi.