Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Zimmermany su uz pomaly ako brembo. Vsetci to maju zafixovane ako top brzdy ale kvalita isla casom velmi dole. Ja som bremba vymienal po 10tisic km. Uz sa s tym nedalo jazdit. A zimmermany sa mi zdali ako ferodo, nic moc. Posledne 2-3roky jazdim original alebo ate.
Ate modre brzdia vyborne ale dost spinia disky. Vydrz ako origo.
V podstate vsetky zname znacky su ale pouzitelne. Pokial niekto vyslovene nehlada kvalitu tak je to +/- to iste.
Najviac som bol sklamany s TRW. Sice to brzdilo ako Ate ale vydrz cca tretinova a strasne piskali.
Ja som daval ATE (komplet P+Z kotuce+platne) VW Caddy 2006. Kde som ich kupoval tak povedali, ze je to lepsi stred. Zatial maju necelych 50tkm a zatial spokojnost ubrzdia v pohode aj "supravu" auto+prives = 3600kg. Zatial ani zodratie moc nebadat, ked sa da brzdim motorom
co Meyle alebo Texar? Pripadne Bosh
netusim ake su tam original ale su tam od novoty tj 6 rokov
nejazdim brzda plyn takze brzdy deriem pomerne malo ale potrebjem mat istotu, cenovo ratam tak 160-200 za komplet kotuce a platne na cele auto
Nechcem ťa sklamať, ale Zimmermany sú celkom blato...na bežnú jazdu v pohode, na športovanie moc ee.
Som bol za orginály brzdy, s mechanikom som veľmi spokojný, odporučil toto, vie že som náročný, tak uvidím. Hodnotiť brzdy po troch výjazdoch do mesta je fakt neobjektívne. Maximálne mu to potom obúcham o hlavu. Auto je na rodinné vozenie, na športovanie by som si nekúpil oktávku. ESP sa nedá vypnúť. Keď som skúšal gumy tak mi dcéru vykotilo zo sedačky, takže veľmi sa mi nedá jazdiť, iba také domáce žuvanie.
Na športovanie mám na biku sainty a tam som zhodou okolností v sobotu nahadzoval nové metaliky dosky. A tie brzdia jak ďas.
Zimmermany dava do prvovyroby napr. Mercedes,takze zle nebudu.Jazdil som ich v 3 autach a spokojnost.Momentalne jazdim kotuce zimmerman a platnicky textar a uplna spokojnost.odskusane mam aj brembo a ate.
chrisfix ma na YT kanal a vela videi o oprave aut a dost casto hovori o tom ze ked clovek pri nastartovanom aute otvori olejovu dieru tak by nemal citit pulzovat vzduch z otvoru, je toho po nete celkom dost ale nenasiel som jednotnu odpoved, co vy na to ? Mne to honda robi, nejde dym ale vzduch pulzuje, motor ma 207tis, olej nezerie a nepride mi ze by mal maly vykon. Nema v Ba niekto sadu na meranie tlaku ze by bol ochotny obetovat kusok casu a pomerat tlak vo valcoch ?
Na nete som nasiel rozne veci, ze to je bezne, ze to nieje bezne, ze ked nejde dym je to OK, tak som z toho debil.
Inak co sa tyka tych brzd tak brzdit budu normalne aj cinany, nepozna bezny vodic v meste rozdiel, lamat chleba sa bude az v kritickom brzdeni z velkej rychlosti a samozrejme pri sportovejsej jazde ked sa casto brzdi. Kazdopadne, brzdy su posledna vec kde by som setril 10e. Osobne mam v plane tento rok alebo buduci nahodit dopredu greenstuff.
Zimmerman sú lacné kotúče, tie dierované mali v obľube praskať od dier, keď spomínate, že ich mali medvede ako OEM, tak aj práve u nich to bolo úplne bežne, že mali celé kotúče dopraskané. Z mojej skúsenosti po pol dni na okruhu boli zrelé do koša. Podľa mojich skúseností sú výborné brzdy za ešte normálne peniaze EBC, či už kotúče, alebo aj platnicky. Platničky ideálne Red Stuff od nich, kotúče je viac menej jedno...
Čo sa týka pulzovania...je to normálne. Robila mi to Mazda, tlaky mala ako keď zišla z výrobnej linky...
Ked uz sme pri tych brzdach, ma zmysel vymienat v aute 2007 brzdovku za 5.1 ? mala by ist dot 3 alebo 4(na viecku a v manuale), co som trosku o tom cital tak 5.1 (viem ze nie 5 lebo ta je tusim na silikonovej baze uplne nieco ine ako 4 a 5.1) tak ma iba mizsiu viskozitu a troska vyssi bod varu ale ten ma moc nezaujima, takze by mala reagovat lepsie brzda a aj esp. Ci to v realnom zivote robi rozdiel netusim. Jetu alternativa od ate dot 4 SL6 tusim, ktora ma polovicku viskozitu prototi beznym. Je to maly rozdiel v cene a zbytocne nechcem riskovat ked to je minimalny rozdiel a system bol dizajnovany na DOT4. asi som si odpovedal sam, vsak.
ak máš aj ESP,vymeň za DOT4 trieda 6 , ja som teraz menil na Alhambre,v ponuke je od viacerých výrobcov,dal som túto BOSCH: https://www.autokelly.sk/Product/BO-1987479113/12173196
je taká aj DOT 5.1 , ale na bežné auto stačí aj táto DOT 4
v zadu je to podla mna jedno ale na predok daj nieco lepsie. na predchadzajucom aute som mal komplet ATE a po 30 tis isli do kosa srotu lebo pri brzdeni na dialnici (130 km/h) uz boli zvlnene a triaslo autom. Mozno som mal smolu a boli to nejake napodobeniny... Vymenil som ich za bremba, brzdia hodne lepsie a ziadne trasenie.
s TRWckami chybu nespravi, na Mazde mam kotuce a platnicky TRW druhym rokom a pohoda, brzdi fajn, na okreskach som ich este neusmazil, znamemu som predaval TRW kotuce nedierovane/neslotovane na platnicky hawk hp+ a tiez si chvalil ako fajn. ATE a Brembo by som nebral, neviem ci bremba nerobia uz poliaci a su to shity a ATE sa vraj krivia.
tu je to ale asi ako so vsetkym, na kazdu znacku sa najdu aj pozitivne aj negativne skusenosti, ale co plati pre ostre auta, nemusi platit pre domace chrochtomobily, ktore nebudu tak zatazovane (a ak hej tak aspon vie comu sa vyhnut ).
Klasika, zas kazdy ospevuje co jazdi.
Scarinko, ci das meyle, textar, bosh, zimerman nepokazis nic. Bavime sa o tvojej i30 ci 20 ci co to mas a predpokladam ze s tym jazdis normalne. Otazka je ci chces maksie platne ktore su sice kusavejsie ako tvrde ale zas dost prasia a zasieraju kolesa alebo nieco tvrdsie cistejsie ale treba tomu viac stupat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ate modre brzdia vyborne ale dost spinia disky. Vydrz ako origo.
V podstate vsetky zname znacky su ale pouzitelne. Pokial niekto vyslovene nehlada kvalitu tak je to +/- to iste.
Najviac som bol sklamany s TRW. Sice to brzdilo ako Ate ale vydrz cca tretinova a strasne piskali.
netusim ake su tam original ale su tam od novoty tj 6 rokov
nejazdim brzda plyn takze brzdy deriem pomerne malo ale potrebjem mat istotu, cenovo ratam tak 160-200 za komplet kotuce a platne na cele auto
Som bol za orginály brzdy, s mechanikom som veľmi spokojný, odporučil toto, vie že som náročný, tak uvidím. Hodnotiť brzdy po troch výjazdoch do mesta je fakt neobjektívne. Maximálne mu to potom obúcham o hlavu. Auto je na rodinné vozenie, na športovanie by som si nekúpil oktávku. ESP sa nedá vypnúť. Keď som skúšal gumy tak mi dcéru vykotilo zo sedačky, takže veľmi sa mi nedá jazdiť, iba také domáce žuvanie.
Na športovanie mám na biku sainty a tam som zhodou okolností v sobotu nahadzoval nové metaliky dosky. A tie brzdia jak ďas.
Na nete som nasiel rozne veci, ze to je bezne, ze to nieje bezne, ze ked nejde dym je to OK, tak som z toho debil.
Inak co sa tyka tych brzd tak brzdit budu normalne aj cinany, nepozna bezny vodic v meste rozdiel, lamat chleba sa bude az v kritickom brzdeni z velkej rychlosti a samozrejme pri sportovejsej jazde ked sa casto brzdi. Kazdopadne, brzdy su posledna vec kde by som setril 10e. Osobne mam v plane tento rok alebo buduci nahodit dopredu greenstuff.
Čo sa týka pulzovania...je to normálne. Robila mi to Mazda, tlaky mala ako keď zišla z výrobnej linky...
DOT4 bohate staci, pokial nejazdis rallye
https://www.autokelly.sk/Product/BO-1987479113/12173196
je taká aj DOT 5.1 , ale na bežné auto stačí aj táto DOT 4
tu je to ale asi ako so vsetkym, na kazdu znacku sa najdu aj pozitivne aj negativne skusenosti, ale co plati pre ostre auta, nemusi platit pre domace chrochtomobily, ktore nebudu tak zatazovane (a ak hej tak aspon vie comu sa vyhnut
Scarinko, ci das meyle, textar, bosh, zimerman nepokazis nic. Bavime sa o tvojej i30 ci 20 ci co to mas a predpokladam ze s tym jazdis normalne. Otazka je ci chces maksie platne ktore su sice kusavejsie ako tvrde ale zas dost prasia a zasieraju kolesa alebo nieco tvrdsie cistejsie ale treba tomu viac stupat.