Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
init: Ale ano, uzivam si aj vyslapy. Mne je totiz viac menej jedno, ci je vonku 15 alebo 30, potim sa skoro rovnako. Samozrejme, ze spotreba vody je o dost vyssia ked je teplo, ale to mi nevadi. Btw, okuliare nosim len dolu kopcom, takze tie ma neobmedzuju.
zihadlo 5 Keby bolo vsade na Slovensku priblizne rovnake mnozstvo dostupnej prace a vyska platu ako v BA, tiez by som zvazoval presun do toho regionu, pripadne blizsie k Ziline.
utorok: shmu hlasil dazd, nesiel som na bajk, neprsalo
streda: shmu hlasil dazd, siel som, neprsalo
stvrtok: shmu nehlasil dazd, siel som, zmokol som ako pes .. holt, nemal som brat letne sietovane tretry a snorit poza Pajstun /Pajstun sedi na rudnej hore a furt pritahuje burky/
edit: a zase prvy prispevok, to uz je schvalne asi
V meste neprsalo asi .. po BK som mokol, dalej nic len mierne mokry asfalt a spusta cyklistov sa vyrojila .. na Zeleznej asi nikto ziadnu vodu ani nevidel. Ale to uz som bol asi vysuseny, len som vyzeral asi divne, naobliekany , ked bolo teplo
Ale znovu uz po neviemktorykrat som videl v lese, ako to vyzera, ked sa narobia zvaznice (presne na mieste, kde sa spaja modra znacka od Kosarisk na asfaltku) .. v lese bolo vidno akurat, ze je mokre listie, zato po zvaznici sa liali prudy vody tak, ze na cela asfaltka bola zadrbana od piesku a hliny asi tak 1cm , do sriky cela a po dlzke asi 10m, kade to tieklo. A to neprsalo nejako brutalne .. natoz prietrz. Normalny les bez zvaznic ma schopnost udrzat brutalne mnozstvo zrazok. Aj som to chcel odfotit, ale dost na mna prsalo a fotak nie je vodotesny.
hehe toto vysvetli tym ludom co sli 23ieho okolo mna do nitky zliati ako im to nevyslo a oni na mna pozerali ked som "zjazdoval" snezienku ze ci mi nedrbe ze idem tym smerom.
koliba bola este sucha snezienka bola vlhka a na ceste na kacin sa liala voda (ale uz neprsalo ked som tam bol) a tak som sa tocil na snezienke
stvrtok: shmu nehlasil dazd, siel som, zmokol som ako pes .. holt, nemal som brat letne sietovane tretry a snorit poza Pajstun /Pajstun sedi na rudnej hore a furt pritahuje burky/
vsetky tri dni bola na shmu vystraha pred burkami - to mi pride ako celkom dobre hlasenie dazdu...
lto - holt treba si vybrat spravnu destinaciu, kuknut pred vyjazdom radar a tak podobne... v rakusku na mna nepadla ani kvapka, len som pocul z dialky hromy, tusim prave tie tvoje nad MK
zato dnes rano som zmokol jak mys, lebo som nemohol najst doma dazdnik. Asi som stary pokazeny vyhodil a nekupil novy
--
teraz som kukol vcerajsi radar a pekne si to schytal. Nastastie sa taketo burky hybu rychlo, staci sa niekde skryt na polhodinu.
iron.hide: tak Rakusko viem, ze bola istota, ale bol som tam 2x po sebe, chcelo to uz zmenu. Ale samozrejme SHMU hlasil vietor SV a zhruba od casu mal byt V, ale prd. .. siel som protivetru .. inak prsalo dlhsie nez polhodinu a hlavne inak, ako hlasili vietor. Ale ten uz SHMU nevie spravne najmenej 2 roky. Bezne je vietor uplne opacne ako hlasia.
stax: ja sa nestazujem , to ste si zle vysvetlili /uz na moravskom chodniku bolo mokro, dosiel som tam asi 15 minut po dazdi, oproti mne zmoknuty biker / .. nemam problem ist v dazdi, ostatne som nezmokol pocas bajku, ale preto, lebo som uz nechcel cakat, nez to prejde .. takze asi 45 minut v slusnom dazdi /spominal som na Salzku 2004/ .. co sa tyka vystrah pred burkami , to je nieco ako ked poviem, ze nechod autom , lebo naburas. A ked naburas, tak mam pravdu
Vcera boli zrazky lokalneho charakteru. Po praci som na radare chvilu sedoval ako sa hybu oblaky a napriek vystraham pred burkami, vyrazil aspon do Cunova. Po 2 dnoch bez bikeu, ked aladin a ecmwf ukazovali mozne zrazky a nakoniec neprsalo, aj 30km padlo dobre. Skoda, ze som nebol dlhsie.
Ako pisal stax, ked su vystrahy pre burkami, tak ist k Pajstunu (namiesto do Cunova) je riziko, tam sa vzdy nejake chytia na ten rudny kopec .. to okolie je take, uz neraz som to videl, ze dazdova stena koncila tesne pred BK (od Zeleznej). Vcera sa zhromazdovali burkove mraky ale okolo viac kopcov, na rovine co som pozeral, tak max. oblacik sem tam.
Ja pozriem pred jazdou radar na shmu a mam na 100% iste, ci bude prsat alebo nie.
Mam ho ako widget cez SHMUapp.
Tak to mas velke stastie. U nas sa musime pozerat z okna a aj tak je nam je to prd platne. Lame sa to pred Puchovom zo strany od Moravy a z opacnej strany to pride len vynimocne. Zastavi sa to este pred Butkovom.
Sesulak Smutne je ze pri burke z tepla ti je radar na 2 veci. Skor to zbadas na druzici, lebo radar je len odrazivost cize uz ked leje... cize vidis akurat ako velmi si zmokol
Ja pozriem pred jazdou radar na shmu a mam na 100% iste, ci bude prsat alebo nie.
Ak si pozries imeteo a historiu zo vcera, zistis, ze by ti to bolo na 2 veci, ako sa vravi. Burkovy mrak sa vytvoril asi tak hodinu -(dve?) po starte. A na bajku nebudem zastavovat kazdu chvilu, len aby som sa triasol od strachu, ze zmoknem (mal som svoj plan a aj keby furiky padali, tak .. ) .. ine samozrejme by to bolo vo Fatre/Tatrach, hlavne kvoli bleskom. Cize jednoducho a skratka .. nemas vobec 100% istotu. Ani zdaleka. Uz som takych pripadov zazil spustu /slniecko, parada a zrazu slus z nicoho nic /.. ber to tak, ze pokial mas burkovu vystrahu, nevies kedy ti vznikne. A to bol presne tento pripad .. na historii pekne vidno, ako sa tvorili pri Schloshofe, Pjastune a dalej. Takto to funguje hlavne na horach , u nas na Pajstune . Ak ale ide dazdova fronta, tak samozrejme ano, to funguje .. ale presne takto to bolo v utorok .. vyzerala , ze sa na BA vali, ale podla historie to vyzeralo, ze sa mozno rozpadne. A aj tak bolo. Dalsi taky je u nas napr. Klokoc. Tak sme raz tiez chytili burku. Pohodicka nic a zrazu sup a boli sme mokri. Potom sme dosli do Dolian do krcmy a tam na nas kukali, ze co
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
stvrtok: shmu nehlasil dazd, siel som, zmokol som ako pes
Ale znovu uz po neviemktorykrat som videl v lese, ako to vyzera, ked sa narobia zvaznice (presne na mieste, kde sa spaja modra znacka od Kosarisk na asfaltku) .. v lese bolo vidno akurat, ze je mokre listie, zato po zvaznici sa liali prudy vody tak, ze na cela asfaltka bola zadrbana od piesku a hliny asi tak 1cm , do sriky cela a po dlzke asi 10m, kade to tieklo. A to neprsalo nejako brutalne .. natoz prietrz. Normalny les bez zvaznic ma schopnost udrzat brutalne mnozstvo zrazok. Aj som to chcel odfotit, ale dost na mna prsalo a fotak nie je vodotesny.
hehe toto vysvetli tym ludom co sli 23ieho okolo mna do nitky zliati ako im to nevyslo
koliba bola este sucha snezienka bola vlhka a na ceste na kacin sa liala voda (ale uz neprsalo ked som tam bol) a tak som sa tocil na snezienke
vsetky tri dni bola na shmu vystraha pred burkami - to mi pride ako celkom dobre hlasenie dazdu...
zato dnes rano som zmokol jak mys, lebo som nemohol najst doma dazdnik. Asi som stary pokazeny vyhodil a nekupil novy
--
teraz som kukol vcerajsi radar a pekne si to schytal. Nastastie sa taketo burky hybu rychlo, staci sa niekde skryt na polhodinu.
stax: ja sa nestazujem
Ak si pozries imeteo a historiu zo vcera, zistis, ze by ti to bolo na 2 veci, ako sa vravi. Burkovy mrak sa vytvoril asi tak hodinu -(dve?) po starte. A na bajku nebudem zastavovat kazdu chvilu, len aby som sa triasol od strachu, ze zmoknem