Caute, v poslednom case mi pri jazde stale nieco puka na bajku, zo zaciatku to bola sedlovka, ale to som odstranil. je to iba pri slapani a to pri prudkom slapani, zda sa mi ze to ide niekde od predstavca, resp z prednej casti biku. praska to aj ked niesom v sedle. dost to lezie na nervy. Uz som vycistil a navazelinoval aj hlavove, dotiahol som skrutky, a nepomohlo. mam bajk znacky apache.
poradte. dik
Ja len doplnim ze ci su to prevodniky alebo patka sa da lahko zistit tak ze povolite rychloupinak, zabrzdite a postavite sa na pedal, ak prestane, je problem v patke(pravdepodobne), ak stale puka tak v prevodnikoch. V mojom pripade pukanie sposobovala uvolnena patka.
Tiež mi začalo pukať. Ide ma už z toho poraziť. Prejavuje sa to najmä pri silnejšomi zábere a v jazde v stoji. Puká to pri zábere pravým pedálom. Stred som rozobral premazal, Aj pedále som premazal. Prevodníky som robil dnes, ale neviem neviem. Ak to bude ešte pukať, tak ma porazí... Ešte teraz pozerám, že to môže byť pätka. Tá sa doťahuje akým kľúčom?
Zohni sa a pozri ja som mal napr. maly allen key. Staci to odskrutkovat, ocistit, nagrcat tam vazelinu a zosrobovat to dokopy. Presne ako ty som postupoval najprv stred, potom prevodniky ale nepomahalo, az nakoniec stacilo namazat patku a bol klud. Daj vediet ci pomohlo
mne pukali vsetky capy pri par vyjazdoch na starom endure, jak ratanova stolicka.... potom som to vzdy trocha omocil vodou a bolo po pukani.... a jak prislo pukanie tak aj odislo, samo....
s pukajucou petkou som sa este nesretol... ale moze byt, ak by pukala stale skus dat pod nu trocha izolacky... medzi ram a petku
Robio tak vyzera, že praskanie spôsobovali pravdepodobne prevodníky, teda bordel medzi nimi. Okrem toho som ešte rozobral stredové misky s ložiskami, poriadne vyčistil a premazal...
Dnes som išiel s malou dušičkou na výjazd a to ticho som si otom vychutnával
Mozu byt pricinou praskania pri slapani tieto "zarezy" v orechu? Dal som dole kazetu, poriadne vycistil vsetko a nasiel tam take zarezy. Je to normalne tie zarezy, alebo je to uz na vymenu orecha? Moze to byt príčinou praskania? Ešte možno patka. Neviem....Vid foto.
Niekedy je to dosť náročné prísť na to kde to puka , sa to ozýva v ráme ale pukat to môže kdekoľvek , sedlovka, sedlo, stred, vyplet, osadenie náboja, môžeš mať aj niekde načatým rám a prasklina medzi sebou puka , skús pozrieť toto video https://youtu.be/zDkcm7fZpiU
... a aby to nebolo málo, vie pukat aj prasknutý orech, predstavec, ložiská v zadnej stavbe, prasknutý ráf... Aj klepajuce lanko v ráme môže niekto vyhodnotiť ako pukanie...
A tiež... Pri karbónových rámoch na stycne plochy kov/karbon použiť vazelinu nato určenú ....
A nič nieje naveky takže bajk pravidelne servisovat .... Hlavne ak sa jazdí aj vo vode/ blato
Mne raz praskali špinavé lyžiny na sedle, raz slabo dotiahnutý 9mm RU zadného kolesa, bol nový s iným systémom uťahovania a nevedel som odhadnúť silu a tiež som si ponadával odkiaľ to ide Potom klasika špina v stredovom zložení, koncovky bowdenov, pätka v ráme, výraznejšie povolené špice zadného kolesa a podobne. Preventívne treba vyčistiť a namazať sedlovku montážnou pastou a postupne všetky vymenované spoje rozobrať a vyčistiť. A ak to nepomôže, tak vymeniť rám, vidlicu a kolesá
Niekde som to už písal. Mne puká stred pri silovom šliapaní, pravá strana. Tipoval som to na vôľu ložiska, ale pravdepodobne to robí plastový krúžok medzi kľukou a ložiskom - shimano hollowtech II. Nechápem, na čo to tam dali, plast sa omačká, kľudne to mohlo byť kov na kov: ložisko-hriadeľ.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
s pukajucou petkou som sa este nesretol... ale moze byt, ak by pukala stale skus dat pod nu trocha izolacky... medzi ram a petku
Dnes som išiel s malou dušičkou na výjazd a to ticho som si otom vychutnával
A tiež... Pri karbónových rámoch na stycne plochy kov/karbon použiť vazelinu nato určenú ....
A nič nieje naveky takže bajk pravidelne servisovat .... Hlavne ak sa jazdí aj vo vode/ blato