18.8.2018
Miesto:
Granč-Petrovce
posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 30. 7. 2024 o 17:04
posledný komentár: 12. 9. 2014 o 13:59
posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 30. 7. 2024 o 17:04
posledný komentár: 12. 9. 2014 o 13:59
Tymto by som chcel organizatorov poprosit, aby sprejove znacenie po preteku odstranili. Aby sa vsetci navsevnici (turisti i cyklisti) citili na Branisku prijemne.
"A velke sipky boli na ceste, kde nie je ziadna odbocka "
pretek nie je bezny vyjazd, pocas ktoreho sa kochas prirodou a okolim ... pocas preteku nevnimas okolie, sustredis sa len na jazdu a trat ... preto su znacky v pravidelnych intervaloch aj tam kde pre laika nie je dovod, aby sa pretekar nerozrusoval, nezastavoval a neobzeral ci ide dobre, ci niekde v tom adrenaline neprehliadol odbocku a pod. ... proste znacky su tam aby uistili pretekara ze je stale na trati ... aspon ja to tak vnimam, znacenie KM bolo (z pohladu pretekara) perfektne
Možno som málo pretekal, možno veľa krát bol Smrekovici, ale som si istý, že v miestach kde je viac značiek ako tade prešlo pretekárov, nie je možné opustiť jediný chodníček ktorý tade vedie. Už vôbec nevidím dôvod na najdlhšej trati maratónu, ktorá je pre veľmi zdatných pretekárov, nasprejovať vačšinu kameňov a koreňov. Myslím si, že pretekári by mali byť dostatočne zdatný jazdiť po lese "na oko" bez toho aby bol každý väčší koreň, či kameň označený. Nepochybujem, že na širokých šotolinách, asfaltoch a cestičkách s množstvom odbočiek je potrebne aj sprejovať značky. Propozície organizátora píšu: Trasa vedie chráneným územím, preto buďte ohľaduplní k prírode a jej obyvateľom. Toto značenie je obrovská neohľaduplnosť k prírode a jej obyvateľom, ku všetkým návštevníkom Smrekovice...
Ešte zvedavá otázka, bol si niekedy na Smrekovici na bajku? Ak nie, tak príď s nami sa pobicyklovať, aspoň budeš vedieť o čom je reč...
to co vidim na fotkach vyssie, vnimam rovnako ako d.kolesar aj ty ...
PS. Značkovacie farby sa stratia po pár týždňoch.
Tak isto sa Vás oboch spýtam, či už ste niekedy na tej Smrekovici boli? Aby sme vedeli, či viete o čom je reč...
ale mozno, hodni svojho intelektu, nabuduci rok vyrobia tabulky s napisom pozor znacenie sprejom.
a miestni diskuteri sa na tom budu este roky zabavat. hm?
Sorry, nedalo mi. Toľko frflosov na šišky, tabule, spreje a čo ja viem čo ešte. Nik nie je dokonalý ale niektorí tu chodíte len pindat. Načo si išiel na ten maratón keď organizátor podľa teba už viackrát ukázal to čo píšeš? Čo ťa tam ťahá? Body do série?
jeden z elitnych pretakarov na SK si dovolil porovnat trate medzi rocnikmi 2016 a 2017. konstruktivne tam uviedol svoje dovody a vymenoval priklady, na ktorych to ilustroval. jedneho z tych prikladov sa ujal najarogantnejsi diskuter na fore a zacal to tam prekrucat, co inak s velkou oblubou robi vo vacsine svojich nespocetnych prispevkoch. rok na to, namiesto toho, aby sa organizator poucil a snazil sa pripravit trat co najlepsie ako sa da a ze sa to da, bolo dokazane napr. v roku 2016, si z toho zacal arogantnym sposobom robit srandu.
ak je toto spravanie a jednanie, ktore preferujes, potom neviem.
ak su posprejovane lesy to, po com tuzis, potom neviem na druhu.
ps na maratone som nebol
ps2 ked sa na to sk pegas vyserie, nevyronim ani slzu a zaroven nemam obavu, ze by sa na branisku nezorganizoval ziaden pretek
AlePeter, ty si tu zasa vzdy, ked treba sk pegas obranovat (ak teda nie si jeden z nich), co tu vehementne dokazujes uz od minuleho roku. ty mas svoje zaujmy v tomto pripade a ja tiez. nic nepochopitelne...