Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Stačí sfúknuť, vyzuť a obuť nanovo Nejako som tomu nevenoval pozornosť, že sa mi krížia nad ventilom. Dík za upozornenie , možno ho teraz v zime keď bude po večeroch viac času prepletiem Ale na funkčnosti tomu nič neuberá
Funkčne nič , dizajnovo že sú krížené špice ponad ventil a na prednom nie. Vraj to tak má byť ako na prednom. Tento detail som doteraz nevnímal. Tým by mal byť lepší prístup k ventilu pri fúkaní Aj takto je tam miesta dosť , ale to je asi pravidlo , že to tak má byť, ktoré som ako amatér doteraz nevnímal
Boli síce cez ebay kupované, ale to je jedno Doteraz čo som mal a ešte aj mám R13 powerway tak tam tiež sú asi také ložiská a po cca 20 000km necítim žiadný problém. Ak by sa im niečo stalo, tak zabehnem u nás do predajne s ložiskami a kúpim aké treba , ale nemyslím , že tam budú nejaké zlé . Nemyslím , že by novatec robili verzie so šitovými ložiskami pre Ali, alebo Ebay len niekto chce zarobiť viac a niekto menej na jednom kuse a je aj rozdiel v tom kto má aký odber . No a dane a clá sa pod to tiež určite dosť podpíšu. . Keby to zadržala colnica tak by tam už bola cena o cca 30 eur vyššia a až taký veľký rozdiel by tam už nebol. Našťastie nie všetky balíčky zadržiavajú. Brzdy TRP Spyre som tiež asi s takým rozdielom kúpil. Tam asi nemali bárs čo lacnejšie dať
B-rh-positivo Nemyslím , že by novatec robili verzie so šitovými ložiskami pre Ali, alebo Ebay
Funny Novatec tie náby predsa nevyába pre Ali alebo Ebay To sú OEM náby od čínskych agentov a výrobcov bicyklov., ktorí ich kupujú za podobné ceny a predávajú z jednociferným percentuálnym ziskom lebo na dopravy im prispeje vláda a najviac dostanú bonus za export tovaru z Číny. Preto môžu predávať za také nízke ceny na rozdiel od európskych dodávateľov.
Ake kolesa by ste odporucili ak by som chcel pripadne na Giant Propel Advance 2 vymenit kolesa? Moja predstava je, ze by mohli byt aspon trochu aero, ale nie nejaky vysoky rafik (idealne okolo 30-35mm), nech su lahsie aby som aj do nejakeho kopca vyslapal. Ide mi o to aby to bol kvalitativny a vykonnostny skok od Giant PA2, ktore su tam original, ale aby som zase nedaval kolesa drahsie ako cely bike, cize v cene niekde do 500-600€? Alebo je to v takejto cenovej relacii zbytocne menit a ak, tak skor posetrit na nejake Mavic Cosmic Carbon pripadne nieco ine? Dik.
Do 500 za nové kolesá veľký výkonnostný skok nečakaj. Tie PA2 by mali mať zhruba 1750g, čo nie je zlé na základné kolesá, a vydržia celkom dosť. Za zváženie by možno stáli Zondy, sú tuhé a majú okolo 1600g.
Skôr by som ale na Propela došetril na vyššie 40-50mm karbóny, prípadne sleduj bazár. Prečo si vlastne vybral aero cesťák a chceš tam hodiť 30mm kolesá?
Do 500 za nové kolesá veľký výkonnostný skok nečakaj. Tie PA2 by mali mať zhruba 1750g, čo nie je zlé na základné kolesá, a vydržia celkom dosť. Za zváženie by možno stáli Zondy, sú tuhé a majú okolo 1600g.
Skôr by som ale na Propela došetril na vyššie 40-50mm karbóny, prípadne sleduj bazár. Prečo si vlastne vybral aero cesťák a chceš tam hodiť 30mm kolesá?
Ma to byt bike na triatlon, ale skor ako aero rozhodla cena - novy kus (model 2018) za 1300€ aj s prepravou z DE mi nakoniec vyslo ako najlepsia ponuka. A hlavne je k dispozicii este moja velkost (S - mam 170cm). Druha moznost bola Canyon Ultimate, ale ten je za 1600€ (pripadne som mal moznost bazarovy Ultimate za 1800€ (rok 2015) s Mavic Ksyrium Exalith kolesami). Nakoniec rozhodla hlavne cena.
B-rh-positivo - tak to zatial netusim. Urcite nechcem riesit defekty a rovnako by som nerad prehadzoval kolesa / plaste / galusky na trening a na preteky. Fakt len zacinam.
Pri profile 38mm by si dali zriešiť na galuskach karbóny tak okolo 1200 g. Plášťové celokarbóny tu nikto neodporúča , aj keď poznám chalanov čo ich jazdia. O tom tu je popísané viac než dosť. Zaujímavé by pre Teba mohli byť aj Novatec JETFLY sú 32mm vysoké a majú cca 1450g 20/24 š*****v a robia aj zosilnenú verziu 24/28 š*****v do 120kg. Tie jazdí jeden kamarát a je spokojný. cenovka tam je tesne nad 400.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viem ako sa predávajú na Ali. Avšak z Ali kupuješ s obyč. čínskymi ložiskami za pár centov.
Funny
a zadne https://r2-bike.com/navi.php?jtl_token=e14e2707667eb98757207ec513cec15d&k=512&suche=&hf=166&Sortierung=6&af=0
Ma to byt bike na triatlon, ale skor ako aero rozhodla cena - novy kus (model 2018) za 1300€ aj s prepravou z DE mi nakoniec vyslo ako najlepsia ponuka. A hlavne je k dispozicii este moja velkost (S - mam 170cm). Druha moznost bola Canyon Ultimate, ale ten je za 1600€ (pripadne som mal moznost bazarovy Ultimate za 1800€ (rok 2015) s Mavic Ksyrium Exalith kolesami). Nakoniec rozhodla hlavne cena.
No a preco 30mm kolesa? No lebo mi nedavalo az taky zmysel davat miesto PA2 rovnako "tazke" aj ked aero kolesa. Ale asi mas pravdu, ze mozno do jari este nieco nasetrim. Napr. tato ponuka sa mi javi fajn - https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=188849;menu=1000,4,123,30;mid%5B21%5D=1;pgc%5B17646%5D=17647;pgc%5B18%5D%5B82%5D=1;orderby=2. Pripadne su nejake ine porovnatelne do 1000€?
B-rh-positivo - tak to zatial netusim.