Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftluper napísal:
Tmavé praženie nepoužívam, že by nedostatok svetla pri snímaní? Po namletím do páky, kávu pred OCD sklepnem poklepaním páky o základňu. ;)

OK. Niekomu sa OCD osvedcilo a pouziva ho, inemu nie. Casto existuje viac sposobov, ako prist k cielu. Ja som citil chutovy rozdiel pri pouziti OCD (bez premiesania, len sklepnutie) voci non-OCD, ale s dokladnym premiesanim, v neprospech OCD.
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 14:46:16
00
arrow_leftpeterg napísal:
Z uvedeho som nepochopil (chybaju v texte ciarky?), ci si mlel s plnou nasypkou a tlakom kavy (OD), alebo jednotlivu davku do prazdneho mlynca. Ak to prve, ako si zmenil mletie oproti jednotlivej davke?

ano chybajuu.... no skusil som to, čo roman napííísal...dal som hned na 1,0 mlyncek a nasypal asi cca 150 g do nasypky.... a tieklo to fakt ovela lepsie ako co som skusal povodne...nemyslel som ze az tak dole pojdem zo svetlym prazenim.... lenze povodne som sypal len SD a isiel som s mlyncom po 1,9... ono je to asi tazko takto porovnavat lebo asi aj dva rovnake mlynce maju ine nastavenie.. sitka atdd....a na ***** je aj to, ze som objednal malo tej mzungy tak moc neni priestok na experimentovanie .....inak este otazka na romana .... nerobi sa ti pri takom nizkom mleti celkom dost hrudiek?
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 17:00:51
00
Čím kvalitnejší mlynec , tým menej hrudiek pri jemnom mleti ... k tomu smeroval môj koment týkajúci sa vykonu mlynca . Zároveň na rovnakom stupni dôležitosti je “anticlumping “ bazmeg , ktorý ma kazdy výrobca inak vymakany ... v análoch našich úvah sa o tom určite aj tu dočítaš , vrátane mojich fotiek ako som sa s “hrudkami “ popasoval ja na mojich mlyncoch .
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 19:19:43
00
sypac150g je stale dost malo (mala hmotnost).
Nepytal som sa na porovnanie s inym mlyncom (Romanovym), to nejde, vobec nebudu rovnako skalibrovane. Napr. dnes som zalozil povodne kamene (u horneho som si nebol isty povodnou polohou, lebo znacka sa zmazala) a nula sa posunula o 5 dielikov, teda ked som predtym mlel na 1.0, tak teraz na 1.5 alebo dokonca viac (5 dielikov sa zda dost, ale v skutocnosti je to len 5 stotin mm medzery medzi kamenami). Zaujimalo ma, ci si pridaval v nastaveni, ci uberal voci SD. Ale pises, za pri OD (s nasypkou) si nastavil 1.0 a predtym (SD) bolo 1.9 - v takom pripade si mal mlyn nastaveny velmi nahrubo, pri SD by si mal ist s nastavenim < OD, teda pod 1.0.
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 19:29:04
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Čím kvalitnejší mlynec , tým menej hrudiek pri jemnom mleti ... k tomu smeroval môj koment týkajúci sa vykonu mlynca ...

Hrudkovat bude akykolvek drahy ci vykonny mlynec, ak ma nevhodny resp, prilis volne alebo tesne nastaveny anti-clumping bazmek. Hrudkovanie tiez suvisi s vlhkostou kavy a vzduchu (staticka elektrina). Je dobre zname, ze predchadzajuca verzia Ceado E37S vybavena nastavitelnym SCC clumping bazmekom kavu sprejovala do okolia (opak hrudkovania :) ). Tiez napr. Fiorenzato F4E (250W) v povodnom stave nikdy nehrudkoval, kym u Compak F8 (700W) si musel ten silikonovy bazmek upravovat. A podobnych uprav roznych mlyncov sa da najst na forach viac.
Ak sa kvalitou mysli konstrukcna vhodnost ci nastavenie anti-clumpingu, tak OK, ale v cene (= "kvalita") to nie je, ani vykone motora.
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 19:49:35
01
peťo - takze cim vacsia vaha tlaci na kamene tym konzistentnejsie mletie ???
roman - daco som uz nasiel budem sa s tym musiet asi pohrat... ale najskor vyriesit problem so zasekavajucim mlyncom :/
nuž.. mám sa ešte čo učiť... ale vidím, že som na správnom mieste :)
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 20:22:35
00
No neviem, ci je tam vyslovene priama umera, ale nejaka zataz kavy je potrebna. Niektori vyrobcovia priamo predpisuju, ze na konzistentne mletie a davkovanie podla casu by nemala klesnut kava v nasypke pod 1/3 (a to su dost velke nasypky). Ja pouzivam zataz >300g (teda trochu kavy zatazenej zavazim simulujucim plnu nasypku), fevlad na Eurureke este viac, a funguje to OK.

Prílohy:

Timer grinding hopper_02.jpg
Timer grinding hopper_02.jpg 93.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Timer grinding hopper_01.jpg
Timer grinding hopper_01.jpg 92.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Timer grinding hopper_03.jpg
Timer grinding hopper_03.jpg 95.82 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 02.12.2018 - 20:36:05
00
no taketo nieco by sa mi zislo, alebo mensia nasypka...da sa to niekde zohnat aj na sk?
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 20:42:18
00
smer hocijaka stredna priemyslovka,za 10€ ti to vysustruzi/vyrobi hocijaky sikovny ziak
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 20:59:55
00
Presne taketo standardne nie, je to vyrabane na mieru. Ale vies vybrat nasypku a sypat kavu len do hrdla mlynca, potom zatazit celonerezovym tamperom (kupis lacno u Aliho) alebo niecim podobnym. Priemer hrdla Ceado neviem, tamper sa da podla potreby osustruzit. Myslim, ze taketo alebo podobne riesenie pouziva luper, urcite Ti poradi.
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:02:09
00
arrow_leftcanopus napísal:
smer hocijaka stredna priemyslovka,za 10€ ti to vysustruzi/vyrobi hocijaky sikovny ziak
:lol: :shake:
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:03:21
00
peterg Tak ako vravíš dá sa použiť aj tamper. Ja ho však nepoužívam ako závažie ale na zmenšenie priestoru rozptylu zŕn v hrdle mlynca. ;)

Prílohy:

DE18F088-20E0-4ABC-A4FC-ABE73B16D42F.jpeg
DE18F088-20E0-4ABC-A4FC-ABE73B16D42F.jpeg 587.55 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

AF3F08CD-EA46-43A6-A9B5-4DA2A3F169A6.jpeg
AF3F08CD-EA46-43A6-A9B5-4DA2A3F169A6.jpeg 717.61 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:26:29
00
no super toto vypada dobre .... inak prikladam video ako sa sprava moje ceado v poslednom case dost casto.... a nie som sam tak som zvedavy co na to taliani... https://youtu.be/ef0omGKikh4
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:31:38
00
Môže to byť blbý kontakt, ako je starý? :^)
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:37:31
00
kupoval som ho koncom marca tohto roku ako cisto novy :)
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 21:49:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up