chcel by som sa poradit. Mam taky zvlastny problem s radenim na mojom novom setupe. Neviem ci to je kazetou, alebo prehadzovackou... alebo to proste neviem doladit. Mam nahodenu kombinaciu 1x11 ( prevodnik 32z oval absolute black, kazeta sunrace 11-50z, retaz kmc 11s EL, prehadzovacka shimano XT 8000 SGS ) vsetko je komplet nove okrem prehadzovacky. Uz dva dni sa babrem s nastavenim radenia, ale stale to nie je presne. vsetko ladi presne okrem jednej cudnej veci. Smer hore 11-50, po doladeni vsetko radi presne. Serom dole 50-11 -> vsetko presne okrem prechodu z 10-9 pastorok. Retaz mi nechce po preradeni zoskocit na 9 patorok.. nizsie zase vsetko presne. Zhodi mi retaz iba v tom pripade, ze povolim pnutie na lanku.. tym padom sa mi ale rozsteluje radenie smerom nahor 11-> 50. cize jediny problem po doladeni je prechod z 10 na 9 pastorok. takto to funguje pri vypnutej brzde... ako nahle brzdu zapnem, tak je radenie komplet rozstelovane a radi to vyrazne horsie... tak neviem ci nemoze byt problem aj s prehadzovackou.. takto sa ti spravalo aj ked som mal 2x11. ( pri vyopnutej brzde radenie fajn, pri zapnutej - nepresne ) predpokladal by som, ze zapnuta brzda by nemala mat vplyv na presnost radenie.. ze sa radi tazsie to je pochopitelne koli pnutiu.. ale necakal by som ze bude nepresne v porovnani s vypnutou brzdou.
Nemal niekto z vas podobny problem? pripadne nejake rady co by som mohol este vyskusat? som vdacny za kazdy nazor.
dakujem
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
posledný komentár: 15. 11. 2023 o 10:46
Co kontrolovat na prehadzovacke ked sadnem na bajk?
cauko, chces tym povedat ze su dve verzie Shimano XT RD M8000 serie? mal som zato ze predchadzajuca rada XT ma oznacenie RD M781... skor pre 10 rychlostne systemy.
Co kontrolovat na prehadzovacke ked sadnem na bajk?
Ci sa pri pohopovani hybe do stran
vies mi please povedat kde si nasiel tu info hladom tych roznych verzii XT M8000 rady? rozdiel medzi modelom z 2016 a novsim? Dopatral som sa len k info ze pri pohone 1x11 by mala zvladnut 46z ci uz s SGS, alebo s GS ramienkom.
jj mam to. hmm... no fakt to vyzera podla tych dokumentov, ze pri rovnakom oznaceni nie je pokryty aj rovnaky rozsah zubov.. ale zalezi od roku vyroby prehadzovacky. zaujimave. dik za tip.