mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Viem, ze sa dostava ku pruzine a tam aj ostáva... Problem je prave ten, ze tam zostane a kvoli tomu nemaže nič. Inak ziadne tesnenie tam nie je, je to otvorene, jedine co tam je je ten poistny kruzok a vo vnutri je klasicka a odskokova pruzina. Jedine čo ma napada je tam dat viac oleja ale nechcem velmi riskovat, preto pisem sem ci tu niekto nema taku skusenost.
Ako skontrolovať tlak? Na predošlej teleskopke som mal zospodu ventil, ale na súčasnej Fox Transfer nie je. A tiež ju nevysunie úplne, 1-2cm pred koncom sa zastaví.
Myslim ze to netreba tlakovat iba dusikom, ...a ak aj ano,tak kopec pneuservisov ti ho tam fukne.
este taka blba otazka. Ako vytiahnut sedlovku zo sedlovej trubky. Lanko na druhej strane nepusti prave tlacidlo ovladania
pruzinu som testoval ale najst presne na svoju vahu a zas na pruzine musi byt uz tie nastavenie compresie (propedal ani nehovorim) lebo inak je to moc linearne. ale ta hmostnost ufff to je najvacsi problem...
edit: este mozes skusit Marzocchi Roco Air WC verziu (nie TST), planzety, nenarocny tlmic, tocitkom sa nastavuje LSC, ale inak len rebound tusim .. ale celkom dobre vraj chodi na DH a take. Akoze lacno z bazaru
lacny Topaz bez bladderu
ale 200x57, neviem co mas ty
edit: suciastky vyzeraju nejako takto (len musia byt presne na dany typ/model/atd .. odkazy nie su presne na spominany vivid )
shim stack https://www.modernbike.com/rockshox-vivid-r2c-high-tune-piston-shim-stack
hlava https://www.universalcycles.com/shopping/product_details.php?id=70930&category=136
Naradie treba, klasiku remen na udrzanie piestnice /toto asi nie/, upraveny kluc na stred h2 /alebo kupit primerany, aby sa zmestil/ a taky ten kluc na diery /parktool/ za par eur. Tym sa to da rozobrat (nasadenie vloziek, olej do vzduchovej komory). Olejova cast potom potrebuje drziak na piestnicu, nejaky dalsi kluc na diery (daky celkom speci). Na odskrutkovanie diery na fukanie treba nejaky maly torx, adapter na fukanie pumpou (par euro, ale treba upravovat, tesnenie moc netesni). A mozno este nieco. Jo, merac IFP, ale s tym nema skusenosti, ci je nutny.