Zgrlosi, co si vyvazaju zadok po meste. Odporuc im, nech vyhodia aj rezervu, zbytocne sedadla, nech schudnu a nech pred nasadnutim do auta idu na zachod. Tym usetria viac penazi ako poloprazdnou nadrzou a aj usetria cas kazdotyzdennym jazdenim na pumpu.
ked som dostaval celu vyplatu na ruku vedel som snou lepsie hospodarit ako ked mi chodi na ucet. ked mas tych par papierikov v ruke a vidis ako sa minaju, ta to donuti viac setrit ako nejake cisla na ucte. psychologicky efekt. ja tankujem za 20 ale hlavne preto aby mi benzin zbytocne nezostarol v nadrzi
Pali65 Áno, jednoduchá fyzikálna záležitosť, pol nádrže 15kg ľahší a vodič vytešený, že urobil niečo pre lepšiu jazdu.
Ja pri takýchto debatách uvádzam svoju vychytávku. Jednoduchú, ale prospešnú - fyzika nepustí. Stačí vymeniť prút antény s priemerom 4mm za tenší 2mm.
Zmenší sa aerodynamický odpor, čo má za následok zníženie spotreby, zvýšenie max rýchlosti, zlepší sa zrýchlenie, dynamika jazdy... proste iné auto
Treba kupit novy Range Rover. Ten je lahsi o 400kg Aspon s tym V8 supercharged motorom potom nejazdite po meste za 24l/100km ale za 23.9l/100km
To su take teorie na milu Jarmilu... Ved viac benzinu prevozi tym, ze chodi furt na pumpu ako tym ze je lahsie auto... To mi tu chce niekto nahovorit, ze pomocou palubneho pocitaca (ktory je inak dost nepresny) zistil, ze ked neda plnu, tak ma nizsiu spotrebu?
Ako hovori klasik z Presova: nula celych, nula nula.
Do mtbiker co je 200m od pošty? Co mali obednajsiu prestávku? 😂
Nemas ani potuchy ako to funguje na poste Rano sa prevezmu zasielky a ak zazkaznik nema zaplateny priecinok tak sa dorucuju - tedy by tam hned vyskocilo, ze zasielka bola ulozena. Samozrejme nie vsetky, kedze snad dorucovatel nebude trepat nadrozmerne veci, resp veci, ktore sa mozu poskodit. Vtedy sa vypise oznam, ten sa doruci zakaznikovi a ked sa dorucovatel vrati robi uzavierku - vtedy sa objavi stav, ze to bolo ulozene na poste. Moja dorucovatelka mi vsetko oznamuje (aj ked som doma - taka je dohoda) a funguje to uplne rovnako
AJ tu niektorym, kedze jej casto vynadaju, ze jej to trva. Chuda ma cez 60 rokov, na bicykli ma vpredu a vzadu kos a este je ovesana taskami, z ktorych jej vypadavaju zasielky z ciny. Mohol by som kaslat teraz tam brigadovat. Dakedy to bolo v pohode a aj tak som vsetko vacsie oznamoval, kedze "mimo rozsah dorucovacej sluzby"
Si nastuduj nieco o haseni kvapalnych latok vodou a potom skus nieco pisat .. BOZP nestaci len preklikat.
ked napises hlupost, tak je rozumne si ju uznat a nie trepat hluposti dalej. Napisal si nezmysel o nemiesani vody s benzinom, co nijak nesuvisi s tym, preco sa vodou benzin nehasi.
Skus si ty nastudovat co to hasenie vobec je, ako funguje a potom mozes mudrovat. Ale to by si sa nemohol vyjadrovat k vsetkemu, od podmorskej biologie po teoriu strun.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No ved si mozes dat do flasky len deci vody a zastavovat kazdych 5 km a doplnat vzdy len to deci.
EDIT: Ale je "trosku" rozdiel ked stroj musis pohanat vlastnou silou par desiatok W a ked stroj pohana motor silou par desiatok kW.
Ja pri takýchto debatách uvádzam svoju vychytávku. Jednoduchú, ale prospešnú - fyzika nepustí. Stačí vymeniť prút antény s priemerom 4mm za tenší 2mm.
Zmenší sa aerodynamický odpor, čo má za následok zníženie spotreby, zvýšenie max rýchlosti, zlepší sa zrýchlenie, dynamika jazdy... proste iné auto
To su take teorie na milu Jarmilu... Ved viac benzinu prevozi tym, ze chodi furt na pumpu ako tym ze je lahsie auto... To mi tu chce niekto nahovorit, ze pomocou palubneho pocitaca (ktory je inak dost nepresny) zistil, ze ked neda plnu, tak ma nizsiu spotrebu?
Ako hovori klasik z Presova: nula celych, nula nula.
Si nastuduj nieco o haseni kvapalnych latok vodou a potom skus nieco pisat
To mam zato, ze sa snazim podavat veci zabavnom formou , holt zjavne sa neda
Nemas ani potuchy ako to funguje na poste
ked napises hlupost, tak je rozumne si ju uznat a nie trepat hluposti dalej. Napisal si nezmysel o nemiesani vody s benzinom, co nijak nesuvisi s tym, preco sa vodou benzin nehasi.
Skus si ty nastudovat co to hasenie vobec je, ako funguje a potom mozes mudrovat. Ale to by si sa nemohol vyjadrovat k vsetkemu, od podmorskej biologie po teoriu strun.