chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Nemyslím si, že to pocíti a ak, tak skôr negatívne. Na asfalt sa hodia hladké plášte, každý štupeľ odoberá energiu (lebo sa pri styku s tvrdým podkladom deformuje). O niečo horšia možnosť sú plášte, ktoré majú aspoň po obvode relatívne hladký/celistvý povrch. Ale taký má už teraz, Schwalbe Smart Sam je typický "obojživelník" na cestu aj do mierneho terénu. Všimni si ako jeho obvodové štuple na seba tesne nadväzujú, takže na asfalte sa chová skoro, ako keby mal hladký povrch.
Včera som otestoval Conti Double Fighter s šírkou 2.0, príjemná, hladká jazda po asfalte. Na poľnej ceste je to oproti mojim bežným 2.4 balónom trochu tvrdšie (no ide to fajn), ale popri Dunaji môžem vyraziť.
ja mam tie plaste 1.6" a kupoval som lite duse od schwalbe ale v normalnom rozmere. do 1.4" by som uz kupil tensie lenze 1.4" plaste by som musel fukat na tlak ktory by podla vyrobcu moje rafky nezvladli.
prvykrat som kupil sirsie plaste 2,3 (Continental Cross-king) a dost blbo sa na tom ide, ak nie su tvrdo nafukane. su take nemotorne pri zatacani, neviem to opisat. moze to byt uzsim rafikom c19? sa tak divne prehybaju do strany, vratim sa asi k rozmeru okolo 2,1 ked mam tie uzsie rafiky.
budu lepsie Continental X-king v rozmere 2,0 alebo 2,2? lebo vzor to je paradny, chcem ich konecne vyskusat a tie moje predam. maju len 70 km. ak ich niekto chce, sprava
a nahodit plast TR na rafik TR s pouzitim duse je hotova pohroma. musel som ist do servisu skontrolovat tie plaste, ci nie su vadne. stacilo ich nafukat na 5 atmosfer, aby si patky sadli. kto to mohol vediet. prva skusenost s tubeless ready velkou pumpou to nie je problem, ale dostat v lese defekt tak by sa mi nechcelo tolko fukat. preto chcem kupit starsie X-king bez TR
Nové plášte - záleží od toho, čo od nich očakávaš. Ak sa len tak vozíš, tak možno aj tie základné X-King poslúžia. Ak jazdíš aktívnejšie/pretekáš, tak by som odporúčal si priplatiť za lepšie verzie. Vo všeobecnosti sú to typické XC plášte, rýchle a hlavne do sucha, v náročnom teréne netreba čakať zázraky.
v lete idem vynimocne dva maratony a spis 333. Inak sa pretekam iba s kamaratmi, ktori su rychlejsi ako ja a preto potrebujem rychlejsie plaste, aby som minimalizoval straty bojim sa, ze ta sirka 2.0 bude moc malo a v sirke 2.2 budu podobne tym 2.3, ktore mi nesedia. Uz to nejako rozhodnem, dik.
X.king 2,2 ma realnu sirku len 2"
2,4 ma sirku 2,2"
Ten novy X premenovany na Cross 2,3" ma uz sirku realnu.Nad X-kingom som premyslal aj ja,ale zbytocne kupovat 2,4,ktory je realne 2,2,akurat zbytocne tazsi oproti inym plastom v 2,2 sirke.Preto som pozeral Vittoria Barzo.Dnes som ich videl oba nazivo a Barzo sa mi pacili viac.
prestante plašte udávať v nepresných idiotských palcoch a zmerajte to v milimetroch a je to vždy presne je to malým udane na každom plašti... ano canitky boli mizerne v rozmere, mapr dvojka má mať 50mm a mala len 45mm.. 2,2 ma mať 56mm a mala ledva rozmer dvojky 50mm
prvykrat som kupil sirsie plaste 2,3 (Continental Cross-king) a dost blbo sa na tom ide, ak nie su tvrdo nafukane. su take nemotorne pri zatacani, neviem to opisat. moze to byt uzsim rafikom c19? sa tak divne prehybaju do strany, vratim sa asi k rozmeru okolo 2,1 ked mam tie uzsie rafiky.
budu lepsie Continental X-king v rozmere 2,0 alebo 2,2? lebo vzor to je paradny, chcem ich konecne vyskusat a tie moje predam. maju len 70 km. ak ich niekto chce, sprava
a nahodit plast TR na rafik TR s pouzitim duse je hotova pohroma. musel som ist do servisu skontrolovat tie plaste, ci nie su vadne. stacilo ich nafukat na 5 atmosfer, aby si patky sadli. kto to mohol vediet. prva skusenost s tubeless ready velkou pumpou to nie je problem, ale dostat v lese defekt tak by sa mi nechcelo tolko fukat. preto chcem kupit starsie X-king bez TR
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto si na moje rafy nedám čo? Treba teda nové kolesá,alebo sú takéto plášte aj v mojich rozmeroch?
Teraz mám 27.5 2.1
Maxxis Overdrive 700x38C plášť, drôt
28,99 €
len že ten plasť je na 28-29 kolesá nie na 27,5ky ako maš ty
pre teba 27.5
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-double-fighter-iii-reflex-27-5x2-0-sport-model-2018.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-tread-lite-exo-tr-27-5x2-10-mtb-plast-kevlar.html
alebo tenke 1.5ky čo je cca 38mm treking
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/strana-2
savings Continental Double Fighter III 27.5x2.00" plášť, drôt, reflex
17,79 € savings
MOC 31,90 €Ráfiky v poho, problém by bol skôr v opačnom prípade, ak by si mal veľmi úzky ráfik a dával široký plášť.
a nahodit plast TR na rafik TR s pouzitim duse je hotova pohroma. musel som ist do servisu skontrolovat tie plaste, ci nie su vadne. stacilo ich nafukat na 5 atmosfer, aby si patky sadli. kto to mohol vediet. prva skusenost s tubeless ready
Nové plášte - záleží od toho, čo od nich očakávaš. Ak sa len tak vozíš, tak možno aj tie základné X-King poslúžia. Ak jazdíš aktívnejšie/pretekáš, tak by som odporúčal si priplatiť za lepšie verzie. Vo všeobecnosti sú to typické XC plášte, rýchle a hlavne do sucha, v náročnom teréne netreba čakať zázraky.
2,4 ma sirku 2,2"
Ten novy X premenovany na Cross 2,3" ma uz sirku realnu.Nad X-kingom som premyslal aj ja,ale zbytocne kupovat 2,4,ktory je realne 2,2,akurat zbytocne tazsi oproti inym plastom v 2,2 sirke.Preto som pozeral Vittoria Barzo.Dnes som ich videl oba nazivo a Barzo sa mi pacili viac.
a nahodit plast TR na rafik TR s pouzitim duse je hotova pohroma. musel som ist do servisu skontrolovat tie plaste, ci nie su vadne. stacilo ich nafukat na 5 atmosfer, aby si patky sadli. kto to mohol vediet. prva skusenost s tubeless ready
kup si maxxis a mas po problemoch
on sa nerobí ako 26" tak je mi to vlastne jedno