Toľko ľudí tu píše o rovniciach a nikto ju sem nedá.. Mňa by to zaujímalo.
marecej ti napísal jednu verziu. Druhá možnosť je, že si z oboch častí na obrázku vyjadríš výšku stola. (Budem používať marecejove značenie.) (L) stol = 170 - macka + zelva
(R) stol = 130 - zelva + macka
Ak sa lepšie pozrieš, sú to tie isté rovnice ako marecejove. To isté riešenie len iný prístup.
Pravé strany dáš do rovnosti 170 - macka + zelva = 130 - zelva + macka
Po úprave dostaneš 170 - 130 = -2 * zelva + 2 * macka
čiže 20 = macka - zelva
Z toho je tá podmienka, že rozdiel medzi ich výškami je 20 a to je všetko čo vieme o nich povedať.
Po dosadení do (L) dostaneš (pozor na znamienka) (L) stol = 170 - 1 * (macka - zelva) = 170 - 20 = 150
Ako som spomenul to isté riešenie, len iný prístup a komplikovanejší postup.
Mam tu jeden kviz. Pozical som si od marcel77 z tohto príspevku
Tento rok mám odjazdených 3444 km, mám 42 rokov, mám prácu, dve deti a manželku. Keď si to dosadíš do nejakej rovnice, tak ti víde, že čo sa týka jazdenia, robím čo sa dá, viac mi to už časovo nevydá.
Koľko hodín mesačne venuje Marcel v priemere bicyklovaniu?
Po dvoch rokoch co som jazdil fakt malo a tento rok mam asi 1300 km idem dnes 76km trasu stupavskeho maratonu. Dostanem po prichode do ciela este jest?
Celkom by ma zaujímalo, aké dve invariantné riešenia máš, bez použitia rovnice.
Z obrázku sa dajú vytvoriť dve rovnice a podľa toho, čo dám na rovnakú stranu, buď ich spočítam, alebo dám do rovnosti (to je komplikovanejšia verzia). Ale je to stále jedno riešenie.
Z pohľadu bežného života (rýchle hľadanie riešenia) je Jaiub-ov "nástrel" správny, lebo absolútna hodnota rozdielu ich výšok je naozaj 20. (Tak ako aj v Lost-ovom prípade. Tak ako aj pri výške 140 a 120... čokoľvek, ale rozdiel 20.)
Po skúsenosti s e-bikermi. Neútočím na / neironizujem - žiadnu sociálnu skupinu, národ, rasu či vieru bez ohľadu nato či používa alebo nepoužíva ceremoniálnu a/alebo rituálnu mágiu. Len sa pýtam.
no ja som si tie dva stoly predstavil ze su na sebe..teda jeden polozeny na tom druhom..spolu aj so zvieratami..tak napr macka bude hore na hornom stole aj dole pod dolknym stolom..ked dame macku prec,cele sa to posunie dole o dlzku macky..cize potom vidime ze mame od vrchu vrchneho stola po spodok spodneho stola 170+130..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
normálne to cítim ze jeho príspevkov
S pozdravom
(L) stol = 170 - macka + zelva
(R) stol = 130 - zelva + macka
Ak sa lepšie pozrieš, sú to tie isté rovnice ako marecejove. To isté riešenie len iný prístup.
Pravé strany dáš do rovnosti
170 - macka + zelva = 130 - zelva + macka
Po úprave dostaneš
170 - 130 = -2 * zelva + 2 * macka
čiže
20 = macka - zelva
Z toho je tá podmienka, že rozdiel medzi ich výškami je 20 a to je všetko čo vieme o nich povedať.
Po dosadení do (L) dostaneš (pozor na znamienka)
(L) stol = 170 - 1 * (macka - zelva) = 170 - 20 = 150
Ako som spomenul to isté riešenie, len iný prístup a komplikovanejší postup.
Tento rok mám odjazdených 3444 km, mám 42 rokov, mám prácu, dve deti a manželku. Keď si to dosadíš do nejakej rovnice, tak ti víde, že čo sa týka jazdenia, robím čo sa dá, viac mi to už časovo nevydá.
Koľko hodín mesačne venuje Marcel v priemere bicyklovaniu?
To by musel jazdit mopedom 😀 (priemerka 69km/hod)
Po dvoch rokoch co som jazdil fakt malo a tento rok mam asi 1300 km idem dnes 76km trasu stupavskeho maratonu. Dostanem po prichode do ciela este jest?
Z obrázku sa dajú vytvoriť dve rovnice a podľa toho, čo dám na rovnakú stranu, buď ich spočítam, alebo dám do rovnosti (to je komplikovanejšia verzia). Ale je to stále jedno riešenie.
Z pohľadu bežného života (rýchle hľadanie riešenia) je Jaiub-ov "nástrel" správny, lebo absolútna hodnota rozdielu ich výšok je naozaj 20. (Tak ako aj v Lost-ovom prípade. Tak ako aj pri výške 140 a 120... čokoľvek, ale rozdiel 20.)
Po skúsenosti s e-bikermi. Neútočím na / neironizujem - žiadnu sociálnu skupinu, národ, rasu či vieru bez ohľadu nato či používa alebo nepoužíva ceremoniálnu a/alebo rituálnu mágiu. Len sa pýtam.
no ja som si tie dva stoly predstavil ze su na sebe..teda jeden polozeny na tom druhom..spolu aj so zvieratami..tak napr macka bude hore na hornom stole aj dole pod dolknym stolom..ked dame macku prec,cele sa to posunie dole o dlzku macky..cize potom vidime ze mame od vrchu vrchneho stola po spodok spodneho stola 170+130..
Preco?
3444km / 50hod = 68.88 km/hod (priemerna rychlost pri takom km najazde a len 50hod jazdenia co si spominal)
Ale mozno sme sa len nepochopili, lebo toto by si urcite vedel vypocitat.
Dúfam, že tu táto úloha ešte nebola: Koľko psov zje koľko kostí za koľko hodín?
Ďalšia. Máme 9 guličiek. Máme dvojramenne vahy. Opticky sú gulky na nerozoznanie. Jedna z nich je ale tazsia. Zistite ktora. Máte 2 merania.
Staré ako Praha
Otázka o psoch má nekonečné veľa riešení. Napr 5 psov zje 26 kosti za 2 hodiny. Ale zrejme nemá byť vôbec jasné na čo sa tá otázka vôbec pýta.