Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jasne že musíš. Si myslíš, že keď si sám najazdil pár km na žiletke po okolí, tak vieš ako to je? Choď na nejaké cestné preteky, maratón, choď sa previezť do Blavy, alebo aspoň tu hore na Moravu. Za chvíľu je Jarná klasika, skús to aj tam, ako sa jazdí na východe. Alebo sa aspoň raz prevez v nejakom balíku žiletiek o viac ako 6 kusov. A potom si dovoľ so mnou nesúhlasiť. Ako písali v minulom Vele, cyklistika je jeden z mála športov, kde nestačí len talent, skúsenosť, ale hlavne treba mať najazdené.

Nemáš skúsenosti, tak radšej nerieš. Ak máš len pozitívne, je to fajn, ale ak budeš viacej jazdiť po cestách, tak zistíš, že práve tí dobrí ujovia autobusáci sú najväčší k....ti.
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 10:59:25
00
giro myslim ze to trochu prehanas. Aj ked tu povacsine nemame tolko najazdene po ceste ako ty, nepripada mi ze by sme tym stracali pravo ti protirecit a povedat svoj nazor. Ja s tebou absolutne nesuhlasim ohladom jazdy vedla seba...
IMHO Ja mam z davnejsich cias nejake skusenosti s cykloturami po slovensku a odvtedy sa radsej cestam vyhybam, hlavne tym viac frekventovanym. Citim sa byt ohrozeny a najviac mi vadi ze svoju bezpecnost mam len z malej casti vo svojich rukach.
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 11:24:34
00
Inak dnes sa v NČ dotyčný ospravedlnil, že je mu to ľúto, bol v strese, má problémy v práci a podobné báchorky. Skúste si tipnúť na akom aute išiel - ako správny CA rider na VW Passat najnovší model. :roll:
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 11:59:00
00
mas na to link, ci to bolo v tlacenej verzii :?:
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:02:21
00
jasny zmrd http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2001011201
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:02:56
00
giro myslim ze to trochu prehanas. Ja s tebou absolutne nesuhlasim ohladom jazdy vedla seba...

A teraz spolu rátajme trochu. Ide nás 10. Každý zaberá na ceste cca 0,5 x 2 m. Ak pôjdeme v lajne, budeme maž dĺžku min. 20m a na šírku 0,5 m +-. To je asi ako jeden kamión široký pol metra. Myslíš, že vodič čo pôjde za posledným a chce obehnúť, tuší, že pred ním je 20m cyklistov? A že ten blbeček to v polovici nestrhne doprava ak pôjde oproti auto?

Druhá možnosť - 10 x 1 m. Vodič musí pribrzdiť, samozrejme zatrúbiť, počkať kým má voľno, ale na to obiehanie mu stačí polovičná dráha.

No a pre špekulantov, taký balík ide v pohode 40 km/h, po rôznych vedľajších cestách je autom umenie ísť vôbec aj 60kou, 70kou, takže aby také auto obehlo v zákrutách 20m, treba oveľa väčšiu dráhu.

No ale nejdem už mudrovať, nepožral som všetkú múdrosť sveta a z vašich názorov vidno, že máte bohaté skúsenosti z ciest :roll:

BTW. neschvaľujem jazdu 2 cyklistov vedľa seba ak idú len sami dvaja.
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:14:20
00
mas na to link, ci to bolo v tlacenej verzii :?:

bolo to v tlačenej verzii, na bleskovkách som to hľadal a nebolo to tam. inak jednalo sa o Roberta Malíka z CyS Žilina (to je pre lopa1 :roll: )
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:14:55
00
2Giro dobre pises ...ja uz mam dost odjazdene na cestach senec, pezinok, ba atd.(cyklo tura - senec-liptovska mara). a je to lepsie ist 10x1m ako 0,5x20m.... 8)
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:23:47
00
Jasne že musíš. Si myslíš, že keď si sám najazdil pár km na žiletke po okolí, tak vieš ako to je? Choď na nejaké cestné preteky, maratón, choď sa previezť do Blavy, alebo aspoň tu hore na Moravu. Za chvíľu je Jarná klasika, skús to aj tam, ako sa jazdí na východe. Alebo sa aspoň raz prevez v nejakom balíku žiletiek o viac ako 6 kusov. A potom si dovoľ so mnou nesúhlasiť. Ako písali v minulom Vele, cyklistika je jeden z mála športov, kde nestačí len talent, skúsenosť, ale hlavne treba mať najazdené.

Nemáš skúsenosti, tak radšej nerieš. Ak máš len pozitívne, je to fajn, ale ak budeš viacej jazdiť po cestách, tak zistíš, že práve tí dobrí ujovia autobusáci sú najväčší k....ti.

Ty si myslis, ze jazdim po ceste par km :roll: ?? Neznamena, ze na to aby som vedel ako to je musim jazdit na cestaku...ano teraz jazdim, ale predtym som uz od mala jazdil na vylety a tie boli vzdy iba po ceste, slo nas viacej, ale vzdy pekne za sebou a nepamatam si, ze by boli nejake brutal problemy (samozrejme, ze sa stane ale nic kriticke). Ja len hovorim, ze na ceste sa spravam s ohladom na to, ze ja som vacsinou ten zranitelnejsi...
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:24:38
00
No cement superman ....
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:38:54
00
giro, dobre si to rozobral, do podrobna aj s rozmermi, a kazdemu to musi byt jasne :) jaaaj, skoda, ze ja len snivam o jazde s partiou :) my na ceste byvame max traja - styria :) Vinica je velka, ale ziletkarov malo :)
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 12:46:00
00
hm, no ak je to 10 ludi a idu po dvoch vedla seba, tak je to podla mna v pohohde este... ale ked ich je povedzme 5 a furt idu vedal seba, je to uz podla mna nebezpecne. tot moj nazor z pohladu (niekdajsieho) cyklistu a vodica... a vodici mestskych a primestskych autobusov fakt jazdia ako kreteni...
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 13:47:19
00
hm, no ak je to 10 ludi a idu po dvoch vedla seba, tak je to podla mna v pohohde este... ale ked ich je povedzme 5 a furt idu vedal seba, je to uz podla mna nebezpecne. tot moj nazor z pohladu (niekdajsieho) cyklistu a vodica... a vodici mestskych a primestskych autobusov fakt jazdia ako kreteni...

Jasne, ze jazdia ako kreteni, ale nie vsetci. Tiez ich netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca..
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 16:56:24
00
giro, dobre si to rozobral, do podrobna aj s rozmermi, a kazdemu to musi byt jasne :) jaaaj, skoda, ze ja len snivam o jazde s partiou :) my na ceste byvame max traja - styria :) Vinica je velka, ale ziletkarov malo :)

ak chces do partie tak kazdu nedelu idu chlapci z PD v pocte 20 az 40 kuskov...mozes sa pridat ...upozornujem ze z Nitrianskeho Rudna na bojnicky autocamping maju vzdy "preteky" :D

inak Giro to napisal tak, ze ja uz iba dodam...amen
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 19:24:16
00

bolo to v tlačenej verzii, na bleskovkách som to hľadal a nebolo to tam. inak jednalo sa o Roberta Malíka z CyS Žilina (to je pre lopa1 :roll: )

Agresívny junáčik nech sa teraz modlí, aby nemusel náhodou vliezť do žilinskej sanitky...
Pre neznalých - v žilinskej záchranke jazdí so sanitkou úplne náhodou nejaký Malík a úplne náhodou sa motá okolo žilinskej cyklistiky...
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 21:46:09
00
keyboard_arrow_up