Dajte páčik vukovi všetci, kto používate to jeho BIK. On síce prehlasuje že je to slovenský skrátený výraz, že ľudia si zvykli na skratky atď..(on v podstate veľmi rád vyhlasuje svoj názor za ten jediný správny a hneď ho vydáva za názor väčšiny populácie aj keď to nemá potvrdené) ale mne to skôr pripadá, že ten jeho BIK je jednoducho lingvistiký endemit ktorý raz vymrie spolu s vukom.
Moj nazor nedavam ako nazor vacsiny, ale ako nazor Slovenska. Na Slovensku je uradny Slovensky jazyk a jeho pouzivanie preferujem nad akymkolvek inym jazykom aj keby sa postupne vytracal a za Mor ho by sa zatvaralo.
V slovniku ze bajk je sportovo horsky bicykel. ? zas niekto.kto preferuje jeden styl a ostatne zatracuje.
Anglictina sa nema poslovencovat. Pridem do bufetu a poviem, ze si prosim parok v rozku a nie hoddog. Bud piste po anglicky a to radsej si nechajte na zahrancne fora aby kazdy rozumel, alebo piste po slovensky. Lebo potom budu len zbytocne hadky. Tie predsa nechceme. 😉
Ja som zo Slovenskeho jazyka mal 2 a z anglictiny som na polroka prepadol. A nebavia ma cudzie jazyky. Nastastie som cudzi jazyk nemal na maturite. Tak mam vysedcenie elektrotechnika s
vyznamenanim.
Rustinu som sa ucil lahko. Anglictina mi znie ako ked cinan hovori s horucim zemiakom v ustach. Hablagabla fidaluda bkhfygdg...
Ked niekto povie zdravstvujte, tak viem ze zdravit je zdravit. Adin dva tri cetir piad
OK, ale neviem ako si prišiel teda na slovo bik. Mne to veľmi ako skrátenina slova bicykel nepripadá.
Keď už ideš s tou Ruštinou, tak:
Mother - mater
Salt - soľ
Three - tri
Bicykel. Bik.
Bic. znie skor ako titul.
A spz maju PiestaNy PN a nie PI. KosicE KE...
Ked niekto v Anglicku povie mother, tak to znie ako môte alebo tak nejako. A nie mother. V skole sme mali jednotkara z anglictiny ale ked nam pustili anglicke rychle rozpravanie ako v normalnych spravach v tv, tak ani on tej mumlanine nerozumel.
Nie som blazon, ale kopem za Slovensko. Nebudem sa nasilu ucit inym jazykom, ked to aj tak nezvladnem. A kvoli tomu, ze nas chcu predat zapadu, nechcem zostat negramotny. Este aj o Sturovi ten mimovladkar povedal, ze je antisemitista ( aj to slovo som si musel teraz najst, aby som ho spravne napisal).
Ked chcete, tak utecte do Irska a budete mat plat 8000€ a Slovensko nechajte nech zanikne. Pekne od vas.
Muhehe. Nechcem ti kradnúť ilúzie, ale významným dodávateľom slopenského jazykového korpusu je aj istý plutvonožec, známy dosť neortodoxným prístupom k jazyku a zamietavým prístupom k jazykovému purizmu (ktorý už, žiaľ, stihol slopenčinu nenávratne poškodiť). Navyše, ó hrôza, fungíruje samtajmz ako redaktor (*) a za Jožovho Urbanovho živa sa vcelku zhodovali aj na onakvejších zvrhlosťách a najsamfasa na tom je, že Jožovi ich priam posvätil a vysvätil sám veľký maestro Vojto Mihálik (což, ako sa tak teraz na to pozerám, vyzerá celkom ako zákon padajúceho Mihálikovho hovna ).
(*) toto moje nasadenie vzniklo podobne, ako keď som vo včasných poprevratových rokoch stretol kamoša z gympla, chýrneho avanturistu známeho pod prezývkou Motýľ (ako k nej došiel, by bylo dlouhý vyprávění). Medzi rečou spomenul, že robí prekladateľa, tak som sa uchechtol, že či debničiek z kopy na kopu. A on že neee, že z angličtiny do rodného jazyka (v jeho prípade do piešťančiny). To už priamo viedlo ku kontrolnej otázke: "Počuj, Motýľ, a ty vieš po anglicky?" a vcelku interesantnej odpovedi: "Nie, ale lepšieho nemajú."
Som na dovolenke v Slovinsku a tu y vôbec nemajú tak ako v Chorvátsku. Nevyzerá že by ich to trápilo a ani deti v škole za ním neplačú. Učia sa miesto toho iné dôležitejšie veci. Ja osobne bi som tu zbitočnosť hneď zajtra zrušil a som si istí že bi sa svet nezrutil kebi bolo iba i. Trápilo bi to iba tich ktorí sa to nabiflili aj keď to väčšinou nedáva zmisel ( ako povedala pani učiteľka to je vinimka slovenského pravopisu) čo ma vždi pobavilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bajk by som ešte pochopil, píše o ňom aj slovník julsa. Ale BIK?
V slovniku ze bajk je sportovo horsky bicykel. ? zas niekto.kto preferuje jeden styl a ostatne zatracuje.
S bikeom, na bikeu? To by bolo asi ešte divnejšie
Ja som zo Slovenskeho jazyka mal 2 a z anglictiny som na polroka prepadol. A nebavia ma cudzie jazyky. Nastastie som cudzi jazyk nemal na maturite. Tak mam vysedcenie elektrotechnika s
vyznamenanim.
Rustinu som sa ucil lahko. Anglictina mi znie ako ked cinan hovori s horucim zemiakom v ustach. Hablagabla fidaluda bkhfygdg...
Ked niekto povie zdravstvujte, tak viem ze zdravit je zdravit. Adin dva tri cetir piad
Keď už ideš s tou Ruštinou, tak:
Mother - mater
Salt - soľ
Three - tri
Bic. znie skor ako titul.
A spz maju PiestaNy PN a nie PI. KosicE KE...
Ked niekto v Anglicku povie mother, tak to znie ako môte alebo tak nejako. A nie mother. V skole sme mali jednotkara z anglictiny ale ked nam pustili anglicke rychle rozpravanie ako v normalnych spravach v tv, tak ani on tej mumlanine nerozumel.
Ked chcete, tak utecte do Irska a budete mat plat 8000€ a Slovensko nechajte nech zanikne. Pekne od vas.
laco
chyby a preklepy upravene.
S bikeom, na bikeu? To by bolo asi ešte divnejšie
a co na to bikea?
Muhehe. Nechcem ti kradnúť ilúzie, ale významným dodávateľom slopenského jazykového korpusu je aj istý plutvonožec, známy dosť neortodoxným prístupom k jazyku a zamietavým prístupom k jazykovému purizmu (ktorý už, žiaľ, stihol slopenčinu nenávratne poškodiť). Navyše, ó hrôza, fungíruje samtajmz ako redaktor (*) a za Jožovho Urbanovho živa sa vcelku zhodovali aj na onakvejších zvrhlosťách
(*) toto moje nasadenie vzniklo podobne, ako keď som vo včasných poprevratových rokoch stretol kamoša z gympla, chýrneho avanturistu známeho pod prezývkou Motýľ (ako k nej došiel, by bylo dlouhý vyprávění). Medzi rečou spomenul, že robí prekladateľa, tak som sa uchechtol, že či debničiek z kopy na kopu. A on že neee, že z angličtiny do rodného jazyka (v jeho prípade do piešťančiny). To už priamo viedlo ku kontrolnej otázke: "Počuj, Motýľ, a ty vieš po anglicky?" a vcelku interesantnej odpovedi: "Nie, ale lepšieho nemajú."
To je keď to skloňuješ podľa vzoru IKEA?