Zase sa mi predralo lanko od xtr salteru. Vydrzalo mozno 2 mesiace.
Vsimol som si ze pri zaradeni 1x1 tam vznika vyrazny ohyb rovno o hranu. Nemal by som taky slabossky prevod uz teda viac pouzivat
zihadlo 5 Pravdu mas, moje byvale Eggbeater 3 chytili volu po 1000 km a po 1500 sa uz uplne rozpadli. Pedal na tretre, oska na klukach. stanik.gonda Opisem ti moju skusenost. Komunikacia priamo s vyrobcom. Pedal ma vakel - nevadi, to je normalne, jazdite dalej. Pedal sa rozpadol, oddelilo sa telo od osky - ziadna zaruka, bezne opotrebenie. Takze drzim prsty.
U mna vakel nastal v zapuzdrenom lozisku a kedze toto lozisko drzalo cely pedal po kope (fakt genialne riesenie), po jeho rozpadnuti sa, sa rozpadol cely pedal. Odvtedy sa vyhybam akymkolvek loziskovym pedalom. Momentalne jazdim Ritchey s konusmi a volu si viem kedykolvek nastavit kontramatkami. Navyse bez ich uvolnenia nie je mozne, aby sa len tak rozpadol.
Akurat som si na Teba spomenul lebo viem, ze si jazdil Eggbeater 3 a moje maju akurat cerstvo 1000km najazd a uz nechutne vaklu / chrumaju medzi kufrom / tretrou a pedalom. Uplne znechuteny som z CB a ich kvality / dizajnu. Kedysi som jazdil Eggbeater 1 a tam odislo lozisko, ze tie zamykacie klietky hrkali ako besne. Toto bola definitivne posledna kupa pedalov tejto znacky...ble.
Suchý vrch nad Pezinkom, prakticky na začiatku výjazdu a pokazený deň dovolenky. Po tom čo sa pokochám výhľadom z vrchola sa púšťam pomaly dole kopcom, lebo cesta na hrebeni je nevyužívaná, zapadaná listím a plná kameňov a haluzí. Zrazu buchot haluze do rámu. Nestíham ani stlačiť brzdy a zadné koleso sa zablokuje, krátky šmyk a zoskakujem na nohy. Pozerám a neverím že toto sa naozaj stalo. Nie že haluz, ale taký riadny budzogáň 5x30cm vrazený v kolese a presne v strede, pekne vybalancovaný ho vynieslo až hore, kde vytrhol dva špice po zastavení sa na ráfikovej brzde. No, na vrchole som ešte chvíľu pobudol. Aspoň mám pri opravovaní pekný výhľad. Prvý problém že sa my nedarí dostať plašt dole s ráfiku, akoby bol plášť o číslo menší. Poučenie: už budem zo sebou nosiť vazelínu vo fľaštičke od očných kvapiek pre namazanie montpák. Vyklepať utrhnuté hlavičky š*****u z dvojstenného ráfika, lebo nestojím o ďalšiu blbú náhodu a zázračný defekt. Ráfik je samozrejme mierne zdeformovaný do strany aj smerom von. Ďalšie špice uvoľnené. Jeden špic od naproti odstraňujem a jeho hlavičku dávam na vytrhnutý špic po jeho vyrovnaní z obavy o pevnosť a rozloženie zaťaženia pri zjazde dole do Pezinka. Brzdu sa my nepodarí opraviť. Aj keď vyzerá neporušene, tak stále blokuje koleso. Po ako takom vyladení sa znova samovoľne pritlačí na ráfik. No nič brzdu "vypínam". Konečné riešenie: nebudem riešiť nové ihly, výplet, centrovanie a rovnanie ráfika. Pre takýto lacný bike sú náhradné diely lacné. Objednávam kompletné vypletené koleso aj s orechom na kazetu za 24 éčok a k tomu 8 kolieskovú kazetu s parádnym rozsahom + ovládaciu páčku a možno ešte niečo. Rám ani čapy v ráme pre upevnenie bŕzd nie sú zdeformované ani prasknuté, takže nemusím kupovať nový "jednorazový bike" za dvesto éčok. Bola tá demolácia dobrá aspoň k tomu že ma prinúti si zasa trocha vylepšiť bike.
Môj tip: Rukavice zväčša nepoužívam pre cit v prstoch a ruky si fakt že dobre umyjem namočeným vlhčeným obrúskom, tak že je z neho mokrý obrúsok.
Posledne na laskomerkych som si myslel, ze sa mi uvolnili spice, dnes som to siel poriadne pozriet, zlozit koleso atd a namiesto toho som nasiel toto ... je mi do placu
oj to zamrzi, skoda, ale mozno nejake zadne stavby este budu mat na sklade, snad nieco vyhrabu, drzim palce
zvarat to podla mna nema vyznam, kedze to puklo vedla zvaru, to by vydrzalo ozaj len chvilu reps. ak by mal niekto 50kg mozno trosku viac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vsimol som si ze pri zaradeni 1x1 tam vznika vyrazny ohyb rovno o hranu. Nemal by som taky slabossky prevod uz teda viac pouzivat
stanik.gonda Opisem ti moju skusenost. Komunikacia priamo s vyrobcom. Pedal ma vakel - nevadi, to je normalne, jazdite dalej. Pedal sa rozpadol, oddelilo sa telo od osky - ziadna zaruka, bezne opotrebenie. Takze drzim prsty.
U mna vakel nastal v zapuzdrenom lozisku a kedze toto lozisko drzalo cely pedal po kope (fakt genialne riesenie), po jeho rozpadnuti sa, sa rozpadol cely pedal. Odvtedy sa vyhybam akymkolvek loziskovym pedalom. Momentalne jazdim Ritchey s konusmi a volu si viem kedykolvek nastavit kontramatkami. Navyse bez ich uvolnenia nie je mozne, aby sa len tak rozpadol.
Akurat som si na Teba spomenul lebo viem, ze si jazdil Eggbeater 3 a moje maju akurat cerstvo 1000km najazd a uz nechutne vaklu / chrumaju medzi kufrom / tretrou a pedalom. Uplne znechuteny som z CB a ich kvality / dizajnu. Kedysi som jazdil Eggbeater 1 a tam odislo lozisko, ze tie zamykacie klietky hrkali ako besne. Toto bola definitivne posledna kupa pedalov tejto znacky...ble.
Môj tip: Rukavice zväčša nepoužívam pre cit v prstoch a ruky si fakt že dobre umyjem namočeným vlhčeným obrúskom, tak že je z neho mokrý obrúsok.
zvarat to podla mna nema vyznam, kedze to puklo vedla zvaru, to by vydrzalo ozaj len chvilu reps. ak by mal niekto 50kg mozno trosku viac