ahojte, idem sa pochvalit, cez zimu som si chcel troska vytunit bike tak som sa ulakomil na komponenty FSA z ebay, made in china, kupil som sedlovku karbonovu a predstavec, hlavne koli cene (lakomec

), namontoval som ju pred prvou jazdou v januari a vytesoval sa ako som to pekne cele doladil

. teraz pri cisteni
biku som si vsimol prasklinu na sedlovke

no islo ma rozhodit, najzdil som cca 500km. Pri jednom vyjazde som chytil nerovnost na ceste (ani diera ani vytlk) proste taka "vlna" na ceste zrejme padnuty asfalt, samozrejme sedel som v sedle, zacitil som puknutie tak som hned kontroloval
ram ci mi nepraskol, ram je nastastie v poriadku ale sedlovka to nevydrzala
sranda je ze povodnu sedlovku EASTON hlinikovu som uz stihol predat

, takze som si objednal dalsiu samozrejme hlinikovu EASTON
Attachment:
sedlovka FSA made in china 2.JPG
a o tom pisem, ze namiesto toho, aby vyrobili napr. novu cestnu sadu 10s Tiagra tak aby pasovala na stare 10s komponenty, tak nie.
a pokazenu teda neopravis a si DONUTENY vyhodit a KUPIT NOVU.
a o elektronike tiez by sa dalo kecat ako to robia tak aby sa NEDALO opravit.
ale to sme teda uz riadne OT.
Ano, skusal, naposledy cez vianoce cestak bike z 80-tych. Bol to boj, ale zohnal som a narval kladky na prehadzku (nove, bbb tusim,nie presne nan, ale narvali sa). Mechanizmus, aj ked nie najlepsie, je stale pouzitelny a prehadzuje. Brzdy stale funguju. A teraz je ten bike v slusnom stave a mozem na nom dalej dochadzat do prace.... Coho sa desim su spretrhane hlavicky sroubov bo vacsina je atypicka.
Tak isto si servisujem vlastny bike a ano, naucil/zistil som vela veci. Na vela, ak nie vsetky vrci, existuju relativne opravitelne alternativy. Akorat netreba kupovat najlacnejsie shimano lisovane brzdy (mozno aj ine znacky) a tie najvysdie rady kde sa technologia meni "kazdu chvilu".
Nevravis ze je to idealne,lenze ak sami ludia sa nad tym ani nezamyslia, tak z hovna bic neupleties.
Jezus mohol by si nas tu precistit.
Ďalší z príkladov že pôvodná cena bola absolútne adekvátna a teraz chudáčisko predajca prerába tisíce. Ale že má dobré srdiečko, predá to zo súcitu hlboko pod nákupnú cenu.
Ocividne si necital posledne strany
Si spomínam, ako som niekedy pred 20 rokmi kupoval v Bukurešti lístky na vlak do Košíc za cca. milión lei. Inak to bolo asi $150.
podľa upínacieho mechanizmu fake prilby ABUS
https://de.aliexpress.com/item/4000558273462.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.26bb2946tAuDWc&algo_pvid=fc7ea1a9-e430-4631-a6bd-7aa199e8f205&algo_expid=fc7ea1a9-e430-4631-a6bd-7aa199e8f205-7&btsid=70b8a54b-81b7-4f85-93ab-984fb10d4a9a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53
ROVAL RAPIDE CLX 64