V Holandsku usporiadali cyklistické preteky proti vetru v deň, keď západnú Európu sužuje silný vietor orkánu Ciara. V rovinatej krajine, kde najvyšší kopec dosahuje 322 metrov nad morom, disciplínu nazývajú „holandská hora“.
Na preteky, ktoré sa konajú na umelom ostrove Neeltje Jans v blízkosti belgických hraníc, netreba veľa. Cyklistom stačí jednoduchý bicykel bez prehadzovačky, ktorý nesmie mať odľahčený karbónový rám či cestné riadidlá. Potom už sú potrebné len silné nohy, odhodlanie a vietor – veľa vetra.
Trasa pretekov je dlhá „iba“ 8,5 kilometra a vedie po úplnej rovine, zdolá však aj tých najskúsenejších pretekárov. Organizátori vyčerpaným cyklistom na konci pripravili aj vedrá na vracanie.
„Prežil som, ale bolo to dosť náročné,“ povedal po pretekoch 56-ročný Hans Deting, ktorému krvácala ruka – poranil sa, keď ho vietor sfúkol z bicykla.
Hoci preteky proti vetru sa môžu väčšine ľudí zdať ako šialenstvo, v Holandsku je to prekvapivo populárna disciplína. O účasť prejavilo záujem 11-tisíc ľudí, organizátori však mohli zapísať len 300.
„Hovoríme tomu holandská hora,“ vysvetľuje nástrahy trasy organizátor Robrecht Stoekenbroek. „Je to rovnaké, ako keby ste na tom najhoršom možnom bicykli išli do kopca s 10-percentným sklonom,“ hovorí Stoekenbroek, podľa ktorého väčšinu pretekárov nezaujíma, v akom čase trať dokončia. Hlavné je prísť do cieľa.
„Keď to zvládnete raz, chcete to zvládnuť aj druhýkrát. A potom znova a znova a znova, pretože toto je skúsenosť, ktorú musíte zažiť,“ dodáva usporiadateľ. (ap, čtk)
:)
V Holandsku usporiadali cyklistické preteky proti vetru....... Organizátori vyčerpaným cyklistom na konci pripravili aj vedrá na vracanie.....
Vraj kedysi, než boli dostupnejšie metody ako trenovať kopce, tak títo holandania davno, možno 50 rokov dozadu trenovali kopce tak, že jazdili proti vetru. Na ťažky prevod a simulovali takto podmienky aspoň čiastočne ako šliapanie do kopca. Neviem čo je na tom pravda.
Už tu som 10 rokov a práve teraz máme krásnu búrku so 140km/h. Nič také som na Slovensku nezažil.
Jazdenie proti vetru nieje nič nezvyčajné. Napríklad cestou do práce a potom aj cestou z práce. Ten vietor sa rád otáča. A druhá vec - veľa cyklociest medzi mestami je po hrádzi vedľa kanálov. Čiže na "kopci" kde fičí ešte viac.
Kks... skúsil som po 20ročnej pauze niečo zahrať na synťáku. Odťať také paprče
Mozog vie, ako sa to robí, ale druhý koniec motorického nervu to odmieta vykonať
Ešte že to počul len nešťastník čo som mu ho opravoval, ktorý je na tom dokonca celkom podobne inak by som sa rovno pokrčil a zahodil
Legendárna DX7 s odídenou baterkou (ide prestavať na CR2032) a pár pošahanými konektormi. Kúpil to na eBayi za 350. Stále slušný stroj. Pre technoonanistov doplním, že to nemá ani len 16bit DAC, čím bolestivo kope do niekoľkých mantier audiofílie.
Teraz som kúpil vrak korg M1 za 40 E, CR2032 tiež v prdeli, joystick missing, klavesnica OK, jeden kláves stacked čiže opraviteľné - no problem, po nahodení baterky a nahraní factory preset cez midi všetko OK, zvuk po <>
M1 bol vlastne nasledovník dx7 na mieste najpoužívanejšieho synťáku. Najs prajs. Sranda že ak chceš niečo čo ťa príliš nelimituje (16+ hlasov, sekvencer, plná možnosť tvorby zvuku) vždy to stojí 2 l.
Funkčná dx7 je za 18-25% list price. Z toho istého roku (1984) PC je za odnos a za trest čo mi pripomenulo, že kamoš chcel donútiť potomokov hrať "na niečo" (sám ovládajúc tak motorovú pílu), tak doniesol domov klavír. Teda pianíno. Ja som ho varoval, že a) syntezátorista je využiteľnejší, b) synťák zložíš do škatule a hodíš do skrine, c) cvičíš na slúchadlá a nie na celý dom a prípadne aj d) zoženieš second hand celkom lacno, on operoval tým, že drevená rároha (za cenu novej dx7) lepšie drží cenu. Damage status report? Chalan pár rokov rozvedený, syn radšej preteká v športovom rybárstve, dcéra ani neviem a on utiera prach z klavíra, na ktorý vie tak položiť štôs časopisov. Ale drží cenu.
Na tom klavíri fakt nikto nehral určite 5, skôr tak k 10 rokom. To veru nebude za cenu jedného hniezda na CR2032 ani za pol hodiny so skrutkovačom a multimetrom
Ten joystick si aj vyriešil, či kašleš naň? Ja som mal na hranie 25k MIDI klávesnicu kde bol joystick namiesto mod/pitch kolečiek a je to celkom návykové.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://dennikn.sk/minuta/1749924/?ref=mwat
V Holandsku usporiadali cyklistické preteky proti vetru v deň, keď západnú Európu sužuje silný vietor orkánu Ciara. V rovinatej krajine, kde najvyšší kopec dosahuje 322 metrov nad morom, disciplínu nazývajú „holandská hora“.
Na preteky, ktoré sa konajú na umelom ostrove Neeltje Jans v blízkosti belgických hraníc, netreba veľa. Cyklistom stačí jednoduchý bicykel bez prehadzovačky, ktorý nesmie mať odľahčený karbónový rám či cestné riadidlá. Potom už sú potrebné len silné nohy, odhodlanie a vietor – veľa vetra.
Trasa pretekov je dlhá „iba“ 8,5 kilometra a vedie po úplnej rovine, zdolá však aj tých najskúsenejších pretekárov. Organizátori vyčerpaným cyklistom na konci pripravili aj vedrá na vracanie.
„Prežil som, ale bolo to dosť náročné,“ povedal po pretekoch 56-ročný Hans Deting, ktorému krvácala ruka – poranil sa, keď ho vietor sfúkol z bicykla.
Hoci preteky proti vetru sa môžu väčšine ľudí zdať ako šialenstvo, v Holandsku je to prekvapivo populárna disciplína. O účasť prejavilo záujem 11-tisíc ľudí, organizátori však mohli zapísať len 300.
„Hovoríme tomu holandská hora,“ vysvetľuje nástrahy trasy organizátor Robrecht Stoekenbroek. „Je to rovnaké, ako keby ste na tom najhoršom možnom bicykli išli do kopca s 10-percentným sklonom,“ hovorí Stoekenbroek, podľa ktorého väčšinu pretekárov nezaujíma, v akom čase trať dokončia. Hlavné je prísť do cieľa.
„Keď to zvládnete raz, chcete to zvládnuť aj druhýkrát. A potom znova a znova a znova, pretože toto je skúsenosť, ktorú musíte zažiť,“ dodáva usporiadateľ. (ap, čtk)
V Holandsku usporiadali cyklistické preteky proti vetru....... Organizátori vyčerpaným cyklistom na konci pripravili aj vedrá na vracanie.....
Vraj kedysi, než boli dostupnejšie metody ako trenovať kopce, tak títo holandania davno, možno 50 rokov dozadu trenovali kopce tak, že jazdili proti vetru. Na ťažky prevod a simulovali takto podmienky aspoň čiastočne ako šliapanie do kopca. Neviem čo je na tom pravda.
Vietor je brutal, kopec človek chape, ale ak fučí oproti, mierne z boku a brzdí....tak....človek by aj jednemu dr*ol.
Jazdenie proti vetru nieje nič nezvyčajné. Napríklad cestou do práce a potom aj cestou z práce. Ten vietor sa rád otáča. A druhá vec - veľa cyklociest medzi mestami je po hrádzi vedľa kanálov. Čiže na "kopci" kde fičí ešte viac.
Presne tak, radšej sa mordovať na nejaké miesto s výhľadom ako dupať proti vetru
Mozog vie, ako sa to robí, ale druhý koniec motorického nervu to odmieta vykonať
Legendárna DX7 s odídenou baterkou (ide prestavať na CR2032) a pár pošahanými konektormi. Kúpil to na eBayi za 350. Stále slušný stroj. Pre technoonanistov doplním, že to nemá ani len 16bit DAC, čím bolestivo kope do niekoľkých mantier audiofílie.
Funkčná dx7 je za 18-25% list price. Z toho istého roku (1984) PC je za odnos a za trest
Ten joystick si aj vyriešil, či kašleš naň? Ja som mal na hranie 25k MIDI klávesnicu kde bol joystick namiesto mod/pitch kolečiek a je to celkom návykové.
"Rezort by chcel Slovákom preplatiť maximálne 50 percent z hodnoty bicykla, pričom výška príspevku by mala byť najviac tisíc eur."