to ti už vyriešia chlapci z danej firmy - najprv chodí technik na obhliadku a ponúkne ti možnosti
zateplenie nie je problém (dlhšie kotvy)
viem ze su kotvy, myslel som skor co treba poriesit po formalnej stranke
predpokladam ze ked si nemozem len tak objednat firmu co zacne do zateplenia robit diery
iron.hide nematuruj, splitka a máš saint pokoj, ideálne Daikin/LG/Samsouš
a čo som vysoko ocenil, pripojenie na net - v mojom prípade modul za 30 €, drahšie modely to už majú zabudované - napr. idem na týždeň do preču - vypnem, blížim sa vlkom v 40stupňovej praženici k BA, tak niekde v Brne dám z mobilu domov povel, že veličenstvo si želá 20 °C - a keď veličenstvo o 2 h príde domov, bude vybaľovať pri znesiteľnej teplote (+ kontrola spotreby a iné izé)
aj keď sa to v podstate vypínať neoplatí, len ten týždeň čo som preč by nemal kto vylievať kondenzát
Prenosne su o nicom. Klima v dnesnej dobe je jedna z najlepsich investicii. Je to super komfort ked je vnutri okolo 24 a vonku upek. Zmeni to podstatne kvalitu zivota, hlavne spanku.
LG pouzivam 12 rokov, ziadna porucha. Daikin maju tiez co to odzite a tiez no problem.
ivan to si kúpil nejakú americkú z 50tych rokov? lebo 3-4 € stojí tak mesiac... od augusta do konca roka 53,3 kWh (* zhruba 0,07 €/kWh = 3,73 €, čo je prakticky za august, v septembri už nešla zďaleka toľko a od októbra je prakticky standby), nie je ani technicky možné, aby to sežralo 4 € = vyše 55 kWh za deň!!!
tento rok zatiaľ 1,4 kWh (ešte stále je standby, občas si zo svojich servisných dôvodov odgrgne a pretočí ventilátory/kompresor, stále je pripojená na sieť - takže spotrebu som teraz čekol cez mobil)
Píšu okolo 1 kW za hodinu /0,9 + počítam 0,1 rezerva keby po poddimenzovali/. Za deň 24 kW. Tých 3 euro na deň som +- odhadol. Asi ako imroman 1 kilo zhodených tukov za týždeň. 3 - 4 eurá - horná hranica.
To zdaleka nezerie tolko. Mam dve vykonne LG s jednym agregatom a ta spotreba denne v najvacsom upeku nie je ani nahodou 3€. To by riadne vyskocil ucet za elektrinu a vsimol by som si to. Ten kompresor totiz nejde v nasich podmienkach nonstop a to ho mam na juznej strane.
alebo dalsia alternativa pre mna bude odstahovat sa na leto niekam na sever
mam aktualne 45 dni dovolenky, tak by to azda slo
45 dní v lete v pohode stačí. Napríklad 4 dni budú horúčavy - osťahuješ sa na sever. Potom sa na 3 dni ochladí tak prídeš späť. Dalšie dva dni bude teplo zas pojdeš na sever, ...
eeee ivan... a to ti je známe, že to nielenže nežere stále max., ale rozhodne nič nepoddimenzovali, keďže musia byť krytí pred §? to máš ako s adverse effects liekov - výrobca na leták nasype všetko, čo bolo hlásené počas testovania, aj keď to vôbec nesúvisí s daným liečivom, len to dotyčného proste postretlo v rovnakom čase, no a potom to bionány (a s ohľadom na iný thread tohoto fóra aj bionánovia) berú tak, že to všetko iste budú mať a ešte aj niečo čo im výrobca zatĺkol výrobca samozrejme nemieni nikomu nič platiť, tak radšej si niečo vymyslí aj navyše, nech je krytý
tá moja tiež HYPOTETICKY vie cucnúť myslím že do 1,5 kW ale NIIIKDYYYY nešla cez 500. A to bolo tak, že vonku riadne cez 30, vnútri podobne (v deň inštalácie), nastavil som 18 a spustil Turbo, nech to riadne vyskúšam
A kde mas Mitsubishi a Toshiba?
Treba ist do japoncov. Najlepsie know/how, spolahlivost a kvalita.
Mam Mitsu Deluxe, 3,5kW a na 40m2 akurat. Najlepsia investicia do bytu za posledne roky. Riadenie a programovanie cez mobil, super ticha a nezerie to skoro nic. Totizto spotreba sa pohybuje podla potreby chladenia.
Na prenosnu rovno zabudni, nikdy sa nevyrovna nastennej klime.
45 dní v lete v pohode stačí. Napríklad 4 dni budú horúčavy - osťahuješ sa na sever. Potom sa na 3 dni ochladí tak prídeš späť. Dalšie dva dni bude teplo zas pojdeš na sever, ...
Daikin dokáže vďaka backward compatibility prebrať k životu aj 20+ ročné kusy s odídeným boardom, vlastný zážitok, a áno, samurajsko-otrockí šikmáči sú jednoznačne odporúčaní všeobecne
ad ivanova matematika: akonáhle máte splitku, tak počítajte na tých 40 m2 tie 4 €/mesiac max., jedine že by fakt uderili štyridsiatky a prípadne susedia založili v bytoch táboráky - môže sa to líšiť od polohy/orientácie bytu.
eeee ivan... a to ti je známe, že to nielenže nežere stále max., ale rozhodne nič nepoddimenzovali, keďže musia byť krytí pred §? to máš ako s adverse effects liekov - výrobca na leták nasype všetko, čo bolo hlásené počas testovania, aj keď to vôbec nesúvisí s daným liečivom, len to dotyčného proste postretlo v rovnakom čase, no a potom to bionány (a s ohľadom na iný thread tohoto fóra aj bionánovia) berú tak, že to všetko iste budú mať a ešte aj niečo čo im výrobca zatĺkol výrobca samozrejme nemieni nikomu nič platiť, tak radšej si niečo vymyslí aj navyše, nech je krytý
tá moja tiež HYPOTETICKY vie cucnúť myslím že do 1,5 kW ale NIIIKDYYYY nešla cez 500. A to bolo tak, že vonku riadne cez 30, vnútri podobne (v deň inštalácie), nastavil som 18 a spustil Turbo, nech to riadne vyskúšam
Dobre. Ja som to pochopil. Skús ale presvedčiť 370 eurového dôchodcu, že minút 1,68 euro denne na to aby mu bola zima neni vela.
Stále tu máme ostrý rozpor medzi mojimi 4 € MESAČNE max. (3,5 kW split, max. príkon zhruba 1,5 kW) a tvojím 1,68 € DENNE (ani nie 2 kW mobile, max. príkon 900 W).
Niekde je vážna chyba, napríklad v užívateľovi. Mobilná klima je určite 2x menej efektívna (aj horšie - kvôli hadici je stále pootvorené okno a teda stála tepelná výmena s vonkajším prostredím), ale ty udávaš fakticky 30x nižšiu efektivitu.
V prospech prenosnej hovori fakt, ze montaz vonkajsej jednotky "pevnej" klimy na fasadu panelaku vyzaduje suhlas spolocenstva vlastnikov bytov. Nedavno som take ziadal na vyrezanie dveri a znovu to absolvovat len kvoli klime by sa mi nechcelo, zvlast ak ide o x vchodov 8+ podlazneho panelaku.
predpokladam ze ked si nemozem len tak objednat firmu co zacne do zateplenia robit diery
Oficiálne musíš mat súhlas vlastníkov bytov a povolenie aj od mesta keď to bude na fasade
Stále tu máme ostrý rozpor medzi mojimi 4 € MESAČNE max. (3,5 kW split, max. príkon zhruba 1,5 kW) a tvojím 1,68 € DENNE (ani nie 2 kW mobile, max. príkon 900 W).
Niekde je vážna chyba, napríklad v užívateľovi. Mobilná klima je určite 2x menej efektívna (aj horšie - kvôli hadici je stále pootvorené okno a teda stála tepelná výmena s vonkajším prostredím), ale ty udávaš fakticky 30x nižšiu efektivitu.
To neudávam ja ale výrobca. 0,9 kW za hodinu x 24 hodín x 0,07 euro za kilowatt. To je 1,68 euro na deň. U tvojej klímy to vychádza pri 4 eurách mesačne na 0,005 euro za hodinu. 13 centov na deň. Žere ti to ako jedna žiarovka. 80 wattová. S tým by si už možno aj dôchodcu presvedčil. Na ochladzovenie.
Tiež uvazujem nad klímou do bytu nakoľko som si tam presunul kancel. Čiže potrebujem dva splity. 1200-1700€ je dobra cena alebo hľadať ďalej.? Prenosnú nechcem lebo mam s nou skúsenosť. Nie je to výhra.
fofo050 reálne náklady na 2split dosť závisia od "konfigurácie terénu". Podľa plochy a orientácie, najslabšia - 4 kW vonkajšia multisplit jednotka začína pri 1300 € (bavíme sa o kamikadze, nie o číne - v skutočnosti ale aj Daikin vyrába napr. v ČR a Turecku), 2 vnútorné zhruba 600-700 € za obe dokopy, inštalačný materiál + robota.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a čo som vysoko ocenil, pripojenie na net - v mojom prípade modul za 30 €, drahšie modely to už majú zabudované - napr. idem na týždeň do preču - vypnem, blížim sa vlkom v 40stupňovej praženici k BA, tak niekde v Brne dám z mobilu domov povel, že veličenstvo si želá 20 °C - a keď veličenstvo o 2 h príde domov, bude vybaľovať pri znesiteľnej teplote (+ kontrola spotreby a iné izé)
aj keď sa to v podstate vypínať neoplatí, len ten týždeň čo som preč by nemal kto vylievať kondenzát
LG pouzivam 12 rokov, ziadna porucha. Daikin maju tiez co to odzite a tiez no problem.
tento rok zatiaľ 1,4 kWh (ešte stále je standby, občas si zo svojich servisných dôvodov odgrgne a pretočí ventilátory/kompresor, stále je pripojená na sieť - takže spotrebu som teraz čekol cez mobil)
Píšu okolo 1 kW za hodinu /0,9 + počítam 0,1 rezerva keby po poddimenzovali/. Za deň 24 kW. Tých 3 euro na deň som +- odhadol. Asi ako imroman 1 kilo zhodených tukov za týždeň. 3 - 4 eurá - horná hranica.
A kde mas Mitsubishi a Toshiba?
Treba ist do japoncov. Najlepsie know/how, spolahlivost a kvalita.
Mam Mitsu Deluxe, 3,5kW a na 40m2 akurat. Najlepsia investicia do bytu za posledne roky. Riadenie a programovanie cez mobil, super ticha a nezerie to skoro nic. Totizto spotreba sa pohybuje podla potreby chladenia.
Na prenosnu rovno zabudni, nikdy sa nevyrovna nastennej klime.
Dpč, zase ivanova matematika, už aj tu
ad ivanova matematika: akonáhle máte splitku, tak počítajte na tých 40 m2 tie 4 €/mesiac max., jedine že by fakt uderili štyridsiatky a prípadne susedia založili v bytoch táboráky - môže sa to líšiť od polohy/orientácie bytu.
Dobre. Ja som to pochopil. Skús ale presvedčiť 370 eurového dôchodcu, že minút 1,68 euro denne na to aby mu bola zima neni vela.
Oficiálne musíš mat súhlas vlastníkov bytov a povolenie aj od mesta keď to bude na fasade
To neudávam ja ale výrobca. 0,9 kW za hodinu x 24 hodín x 0,07 euro za kilowatt. To je 1,68 euro na deň. U tvojej klímy to vychádza pri 4 eurách mesačne na 0,005 euro za hodinu. 13 centov na deň. Žere ti to ako jedna žiarovka. 80 wattová. S tým by si už možno aj dôchodcu presvedčil. Na ochladzovenie.