Kategórie
Bike-techchcel by som sa opytat ci je daka moznost opravit (cisto esteticka zalezitost)doskrabany karbon..
presnejsie ide o sedlovku sintace a je uz trochu dokatovana...
da sa to dako prebrusit?ci ani ne?
vdaka
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-27.5 mm, 400 mm, offset 25 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
-23% Syncros Duncan sedlovka, Ø-31.6 mm / 400 mm, offset 15 mm
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-31.6 mm, 400 mm, offset 10 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
-30% Specialized S-Works Pave SL sedlovka, 380 mm, offset 20 mm
168 €
-30%
MOC 239,90 €
savings Zéfal SKIN ARMOR L nálepky na rám, matná, 14 ks
15,69 €
savings
MOC 26,99 €
-7% Miss Grape Protection Kit sada nálepiek na ochranu rámu
24,99 €
-7%
MOC 26,99 €
Tie flaky, to je sekundovy lep. Hladam trvacnejsie riesenie
V akom smere otočiť objimku aby som nedopadol rovnako? Mal som tam rychloupinak ale neustále zasuvanie ma doviedlo k objimke. Je to OK? Viď foto... Ten zárez je aj na druhej strane.
ro-so - myslim si ze ak otocis objimku o 90 stupnov doprava, tak nic zle s tym neurobis. Skrutka by mala stahovat objimku nad zarezom. A teraz citam ze mas zarez aj na druhje strane, takze mozes otocit aj dolava..
Co sa tyka dvojzlozkoveho epoxidu, nasiel som nieco takehoto:
https://www.pattex.sk/s-pattexom-to-zvladnes-lepidla-produkty-novinky/produkty/epoxidove-lepidla.html
Myslis, ze by to bolo pouzitelne?
Ten krk mas absolutne v poriadku. Toto keby si poslal do mamo carbon alebo do carbonfactory tak ta s tym chalani vysmeju. Mozes byt kludny. Ovela dolezitejsie pre ten krk je vybrat spravny expander, jeho spravnu polohu v krku (hlavne aby si plnil svoju ulohu nad a pod urovnou spodneho srobu predstavca a potom spravne utiahnutie na 4-4,5Nm?
marcel - a presne ako pises... dotiahnutie expandera je zivotne dolezite. Ak sa to prezenie, tak to nepatrne roztiahne trubku (vlakna su v trubke prevazne pozdlzne) a medzi predstavcom a prvou podlozkou vznika dost velke pnutie.. a v podstate sa to tam zvykne aj zlomit. Ja dotahujem expander az ked mam mierne pritiahnuty predstavec, resp dotiahnem na viac krat az po postupnom zmensovani vole v loziskach. Taka skoro woo doo procedura..
a prikladam foto z moje posledne opravy.. bike spadnuty z ulomeneho nosica na dialnici
V prispevku nevie posudit ci predral 1 vrstvu karbonu, neviem ci dokaze rozoznat ze predral 0-1-alebo viac ~0.1 milimetrovych vrstiev (ja by som to tiez nevedel, s karbonom som nepracoval len sa amatersky o nom vzdelavam), a teda radit mu obrusovat karbon a inkriminovane miesto je...ale mozno je skuseny brusic, lakovac, tak je to fajn
proste, podla mna 100x lepsie riesenie je pouzit spravnu velkost kolies, pripadne si spravit karbonovu ochranu co tam vlozi ked sa chce hrat s karbonom. A hento len zatriet vhodnou farbou/lakom aby karbon nebol vystaveny bordelu a UV ziareniu.
+ako bolo spomenute, brusenie karbonu bez bozp je vraj vcelku smak
Ale sak co, zijeme len raz tak nech je to poriadne