tomasspuraVektorSesulak Dakujem za pomoc a rady. Volal som dnes na linku podpory MVSR, musim ist na evidenciu vozidiel osobne a tam vykonat cely prepis. Podla pani neviem urobit ani elektronicke splnomocnenie k vozidlu, reps. mi bude na nic, takze elektronicky z domu neurobim nic. Skoda.
toto mi prislo emailom od elektrarni
--
Ktorá elektrina je lepšia?
Vaša bežná elektrina
Bežne odoberáte elektrinu iba z 22,2 % vyrobenú z obnoviteľných zdrojov energie. Väčšina elektriny je vyrobená z neobnoviteľných zdrojov energie, ako sú jadrové palivo, hnedé alebo čierne uhlie, zemný plyn a iné.
Zelená elektrina
Zelená elektrina je vyrobená zo 100 % z obnoviteľných zdrojov energie, ako sú slnko, vietor, voda a ďalšie. Priemerne tak za rok ušetríte 525 kg uhlia a zabránite vzniku až 535 kg CO2.
So Zelenou elektrinou rovnako dobre doma povysávate ako s bežnou elektrinou, ale navyše ochraňujete našu planétu.
--
Neveril som, ze nieco take mozem dostat , precitat .. od elektrarni. To je level rakuskeho cistica zlej, najhorsej atomovej energie .. je mozne, ze ludia su uz tak hlupi, ze im je mozne toto zasielat ?
to prislo aj mne.... inak drze je nie iba to ze to vobec poslu ale ze to este poslu v pierovej forme...a pritom im ide tak o ochranu nasej planety.....
A v com je tam pes zakopany? Ze ta EKO je drahsia a ty sa im pre svoj dobry pocit rozhodnes platit viac za ten isty odber? Nieco ako BIO banany za dvojansobnu cenu pretoze su chemicky osetrovanie nie 6 krat ale len 3 krat a pre istotu v noci?
no okrem ineho...problem je aj v tom ze chcu aby si platil za nieco co nedokazu zabezpecit.... to mi pride tak ako keby som stal v Rumunskej Delte Dunaja a platil by som zato ze sa kupem vo vode vylucne z Vahu....
Mna uraza to, ze si robia dobry den z toho, akym sposobom predkladaju dodavku elektriny. Zeleny elektron, zly atomovy elektron, neekologicky uholny elektron .. atd .. toto keby zakaznikom poslali pred 20-30 rokmi, tak ich vysmeju a riaditela odvolaju pre sprostost .. teraz to skusaju, bo ludia bud nechapu, nechcu chapat, alebo nemaju cas chapat. Vidia zelene,bio,eko a uz sa otvara penazenka /ako pise Minikin/
To ako že nie je 1. apríl, že za 2€/mesačne dodajú 100% zelenej elektriny??? Ešte aj s certifikátom??? To akože do mojich káblov budú púšťať len dobré elektróny??? Na základe akého fyzikálneho princípu??? Myslím, že stojíme na začiatku energetického prevratu
Edit: Aha, počkať, ten príspevok bol z 2.4.2020, nebol to fakt prvý apríl
tak snad ani oni to neprezentuju tak, ze pustaju do kabla len dobre elektrony. Skor je to o tom, ze ked z celkovych 100% vyprodukovanej elektriny vedia, ze povedzme 22% je z obnovitelnych zdrojov, tak to prezentuju tak, ze vedia vytvorit virtualny pool 22% odberatelov, ktori akoze platia len za tu obnovitelnu cast.
Takze aj tych povedzme 22% ludi zaplati extra korunky, stale bude z obnovitelnych zdrojov 22%, takze ani ten dobry pocit nebude moc opodstatneny, kedze sa nic nezmeni k lepsiemu.
perez: no, oni to napisali tak, ze vytvaraju dojem /ale nie je to exaktne povedane/ .. ze za 2e mesacne dodaju elektrinu len z obnovitelnych zdrojov. Asci naschval, lebo by to bolo zalovatelne. Takto je to na hrane, mozno aj klamava reklama. Ak by ale napisali natvrdo, ze za 2e mam elektrinu len z obnovitelnych zdrojov, tak je to cire klamstvo napadnutelne sudne. Uz som si zvykol , ze to robia mobilni operatori a kadekto iny, ale ze tito stavili na to, ze ludia zeru seno, tak to uz je .. eh
to uz by nikto na obyko bajku nejazdil, s krabickou fuzneho generatora v podsedlovej kapsicke .. pumpy by tiez mohli zavriet .. a vlastne cele ZSE by skrachovali .. potom este ten teleport by sa hodil
Odpisal som im, nech mi napisu cca akym sposobom mi budu garantovat elektrinu 100% z obnovitelnych zdrojov. Som zvedavy, ci odpisu /a co/. Dufam, ze mi neponuknu to rakuske riesenie /ze mi ho naistaluju pred istic/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
--
Ktorá elektrina je lepšia?
Vaša bežná elektrina
Bežne odoberáte elektrinu iba z 22,2 % vyrobenú z obnoviteľných zdrojov energie. Väčšina elektriny je vyrobená z neobnoviteľných zdrojov energie, ako sú jadrové palivo, hnedé alebo čierne uhlie, zemný plyn a iné.
Zelená elektrina
Zelená elektrina je vyrobená zo 100 % z obnoviteľných zdrojov energie, ako sú slnko, vietor, voda a ďalšie. Priemerne tak za rok ušetríte 525 kg uhlia a zabránite vzniku až 535 kg CO2.
So Zelenou elektrinou rovnako dobre doma povysávate ako s bežnou elektrinou, ale navyše ochraňujete našu planétu.
--
Neveril som, ze nieco take mozem dostat , precitat .. od elektrarni. To je level rakuskeho cistica zlej, najhorsej atomovej energie .. je mozne, ze ludia su uz tak hlupi, ze im je mozne toto zasielat ?
To brojenie proti jadru je chore.
Edit: Aha, počkať, ten príspevok bol z 2.4.2020, nebol to fakt prvý apríl