Veľmi záleží od sily a miesta kde jazdí. Ja môžem hovoriť aké neuveriteľné kilometre mi vydržia reťaze, keď jazdím po placke placatej s minimom križovatiek, takže drvivú väčšinu času má dobré podmienky a konštantnú relatívne nízku záťaž
Mne vydržala hg40 na mtb priemerne 300km , na cesťáku mi vydržala 1600km, potom som skúsil hg71 a na mtb mám vyše 600km a ešte nejakých 200 dá, teda nie je to moc, ale mne sa to viac vypláca. Na cestnom má zatiaľ 1800 a ešte nejakých 400 potiahne. No nič, keď sa vyťahajú, na nové hodím squirt.
Squirt na akú kvalitu reťaze? Na HG40 alebo aj HG71 je to IMHO zbytočne drahé mazivo. Navyše Squirt musíš aplikovať na absolútne čistú a suchú reťaz zbavenú všetkého originálneho maziva. Inak nefunguje, resp. nezlúči sa so zvyškami mastnoty na reťazi.
Squirt mám už doma, nahodím ju na na novú hg71, pravdaže ju poriadne odmastím a potom aplikujem. Som zvedavý na výdrž, ale keďže v lete bude bývať prašno, tak mi ide v prvom rade o čistý pohon.
Mám otázku.Mal by som vymenit kazetu,ked po výmene retaze mi striela na jednom pastorku? Druhý najmenší.Alebo ešte počkat nech si to sadne a pri dalšej výmene už vymenit aj kazetu.
Ak niekto ma retaz komplet zadrbanu od oleja, tak samozrejme treba odmastit pred prvou aplikaciou akehokolvek vosku bez rozdielu, na to hadam netreba ani navod, staci zdravy rozum. Ale ja som napr. naniesol Squirt na retaz normalne po tom, ako uz bola sucha a pytala si mazanie. Nic som necistil. A funguje to dobre.
heh riesite - vcera sa mi zdalo ze mi akosi nepasuje retaz na zuby - mala 135mm tak som ju vymenil za dalsiu v poradi ktora uz ma 133,5mm - nic neskace, jazdi sa dalej - tocenie viacero retazi = no stress
Mám otázku.Mal by som vymenit kazetu,ked po výmene retaze mi striela na jednom pastorku? Druhý najmenší.Alebo ešte počkat nech si to sadne a pri dalšej výmene už vymenit aj kazetu.
neviem co mas za kazetu, ale na niektorych mozes vymenit aj samostatny pastorok.. ja som takto vyriesil zoslahany 11z.. 4e miesto 70e..
Stvrta GX eagle v poradi a vyrazne nizsi najazd, 1200km. Predosle 1450-1800km (xtr 1950). Neviem ci je to pocitovo mensou starostlivostou, alebo uz celkovym najazdom necelych 6,5k, opotrebovanim kazety...
Squirt som pouzival aj na vsetky predosle retaze, v podstate uz rok iba to No jun bol dost uprsany a blatovy, a mazat som zrovna castejsie nemazal, akosi som zo zvyku zabudal, to je to co spominam... Takze asi tym...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.squirtcyclingproducts.com/wp-content/uploads/2019/04/SquirtChainLube-_ApplicationInstructions.pdf
pockaj 100-150km a uvidis
neviem co mas za kazetu, ale na niektorych mozes vymenit aj samostatny pastorok.. ja som takto vyriesil zoslahany 11z.. 4e miesto 70e..