Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Hlavne finančne 😂 ... ale je to další vývojový stupeň HomeBaristu 🧔
Zobraziť komentár 26.08.2020 - 23:22:12
00
arrow_leftrasto napísal:
Ty si kedy dal ten Gerlaching

V piatok minulý týždeň. Prečo?
Zobraziť komentár 26.08.2020 - 23:23:12
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Hlavne finančne 😂 ... ale je to další vývojový stupeň HomeBaristu 🧔

... ta ostávam radšej ďalej na BaristaSapiens úrovni ... :D
Zobraziť komentár 26.08.2020 - 23:25:34
01
arrow_leftRamon1 napísal:
Rasťo , Marián správne napísal . Už som sa zopárkrát pozohynal a nasledoval taký pi*čung , až sa Vatikán zobudil . MarosHe , vitaj v klube skutočných pákovych ***** 🙋🏼‍♂️ . Už len čerstvú kvalitnú kávu od overených predajcov a tvoja “ kávová cesta “ môže začať 🧔 .

Ďakujem 😀
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 08:23:35
00
neprispievam síce do tohto vlákna,ale sledujem ho vcelku intenzívne, teší ma,že si tu podaktorí vedia urobiť radosť ,ja si ju urobím časom tiež,ale až keď sa mi podarí otvoriť jednu reštiku,tam nebudem na príprave espressa šetriť,bohužiaľ však sám pre seba sa prípravy espressa doma vzdávam,príde mi to tak,že radšej si kúpiť kávu v meste,ako investovať fakt dosť ťažké peniaze,pretože dobré espresso do 1000 eur (či skôr viac) asi nebude

Preto sa sám pre seba zameriavam na alternatívnu prípravu kávy a chcel som sa poradiť,čo skúsiť ako prvé,mám rád práve silnú a maloobjemovú kávu. A tak teda,do čoho ísť? Aeropress mi príde ako super vec,bohužiaľ podľa videí pripravujú kávy o objeme cca 250ml / 17g kávy

Vidím to teda na klasícku moka Bialetti Moka Brikka pre 2 šálky + Porlex Tall II, ale skutočne neviem akú chuť dosiahnem,snáď to bude lepšie od turka ( ?)

No a teda,dám si poradiť pri výbere. Isť do klasického hliníka,či radšej už nerez? Prevedenie na sporák či elektriku? Spraví rozdiel mlynček za 70 Evri oproti elektrickému čepelovému,čo mám teraz?

Tak,snád som vám ,čo tu máte mašiny ako zo serialu Breaking Bad spravil deň :)
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 11:05:26
00
stanlee Doporucujem najlacnejšie espresso bez nutnosti kúpi super mlynca : https://www.ekokapsule.sk/cafflano-kompresso.html?gclid=Cj0KCQjws536BRDTARIsANeUZ58QKBS_y1Mt1JsikwrpvrGpMgzx5W1exTMdOPZHrluN3K0QNKKcztYaAj6QEALw_wcB alebo https://www.ekokapsule.sk/flair-signature-espresso.html?gclid=Cj0KCQjws536BRDTARIsANeUZ5_valHaD9-3i8jaCNTUYqVMBJAaEuO1-HPkrui9T0rH8ZlbgksBv9IaArNOEALw_wcB . Flairespresso je super , určite zrobis kvalitnejšie
espresso ako by si dostal v meste !

Na cepelovy mlyn zabudni . Investuj ešte do ručného mlynceku kónického čo tu pridaval peterg
Cepelovy zničí kavove zrno .
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 12:01:09
00
Sledujte tu priatelia . Transilvansky pražič kavoveho zrna a druhý najlepsi pražič na zemeguli Bogdan Georgescu z Mabó roasteryhttps://instagram.com/mabo.coffee?igshid=1srwwqagobq45 ma pridal do svojho príbehu 🧔 ...

https://instagram.com/stories/mabo.coffee/2384487500061343809?igshid=d4yjxqd48swq
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 14:45:02
00
arrow_leftstanlee napísal:
Preto sa sám pre seba zameriavam na alternatívnu prípravu kávy a chcel som sa poradiť,čo skúsiť ako prvé,mám rád práve silnú a maloobjemovú kávu. A tak teda,do čoho ísť? Aeropress mi príde ako super vec,bohužiaľ podľa videí pripravujú kávy o objeme cca 250ml / 17g kávy


Ja by som aeropress nezatracoval, záleží na vkusu každého soudruha koľko vody a kávy tam dá a ako dlho to bude luhovať :) To je variabilita, ktorá sa pri iných prístrojoch nedá dosiahnuť. Len v samotnom originálnom návode k AP pribalenom v krabici sú aj espresso-like recepisy. Ono je dôležitejšie aká človeku chutí káva či svetlejšie alebo tmavšie pražená. A podľa toho by som sa zameral na výber alt. prístroja. V AP sa dá zrobiť aj tmavá, ale nebude to asi ono. Keď človek preferuje tmavšie praženú kávu, tak ostáva ( podľa mňa ) len mokka/brikka alebo cestovné náhrady espressa. Najlepšie je si to vyskúšať. Sú aj kaviarne, kde robia rôzne alternatívy a sú aj piteľné.Tam kde si aj pražia, tak sa dá vybrať z viacerých možností zrna.
Napr. do AP ( oproti V60 a pod. ) a mokka/brikka sa technicky dá použiť aj mletá káva zo supermarketu ( tfuj ).
Oproti čepelovému drtiču bude akýkoľvek mlynček plus, ale aj mlynček s keramickými kameňmi bude mať ťažkú prácu so svetlou kávou.
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 15:54:08
00
Zdravím Vás,

keď už je tu takáto téma, vie niekto povedať či existuje nejaká intolerancia na kávu? Ak áno je možné dať si spraviť nejaký zdravotný test ktorý by to vyvrátil alebo potvrdil?
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 16:42:29
00
Ak chceš skutočne extrakciu s nízkym objemom , čo najviac podobnú extrakcii zo stroja a nie slabý “ výluh “ Flair je aj “filingom “ najviac podobný espressu ...

https://instagram.com/stories/flairespressomaker/2384325488148760402?igshid=1wkotbs4p7uyd
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 16:49:53
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Sledujte tu priatelia . Transilvansky pražič kavoveho zrna a druhý najlepsi pražič na zemeguli Bogdan Georgescu z Mabó roasteryhttps://instagram.com/mabo.coffee?igshid=1srwwqagobq45 ma pridal do svojho príbehu 🧔 ...

https://instagram.com/stories/mabo.coffee/2384487500061343809?igshid=d4yjxqd48swq

Pre zmenu ja som si pridal do pribehu jeho kavu ... ;)
Príloha:
DSC_1633.JPG
DSC_1633.JPG 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2020 - 18:50:27
01
👍 ... Peťo , pred nejakým časom sme debatovali o veľkosti kameňov , vplyv na kvalitu extrakciu a celkovú spokojnosť s výsledkom ... tu je ten zhrnutie z HB od “ mivanetsky “ - porovnanie Monolith Flat / Flat SSP/ MM .

Neviem pridať link , tak fotky dám 🤦‍♂️ ...

Prílohy:

EBA1881F-B4E3-47D7-8203-C3BEDA98C508.png
EBA1881F-B4E3-47D7-8203-C3BEDA98C508.png 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

163C6E82-67CC-4B4C-B9FE-70E832267FAE.png
163C6E82-67CC-4B4C-B9FE-70E832267FAE.png 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

8DDACD49-A6B0-48DD-B536-E55BF0AC662D.png
8DDACD49-A6B0-48DD-B536-E55BF0AC662D.png 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

52C77035-006E-4574-869A-B3E572D525F9.png
52C77035-006E-4574-869A-B3E572D525F9.png 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2020 - 19:00:00
00
Prvý nastrel 😊

Prílohy:

DSC_0086.JPG
DSC_0086.JPG 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2020 - 19:43:25
02
arrow_leftRamon1 napísal:
👍 ... Peťo , pred nejakým časom sme debatovali o veľkosti kameňov , vplyv na kvalitu extrakciu a celkovú spokojnosť s výsledkom ... tu je ten zhrnutie z HB od “ mivanetsky “ - porovnanie Monolith Flat / Flat SSP/ MM .

Neviem pridať link , tak fotky dám 🤦‍♂️ ...

Zaujimave citanie (napr, nazor conical vs. flat vs. light roast), aj ked slepe testy by boli lepsie.
Ako som sa docital, v prvom teste kavy im o chlp viac chutovo vyhovoval MAX voci Flat s SSP, v druhom teste zase opacne, Flat s SSP voci MAX, a v zavere sa priklonili vo volbe ku MAXu. Nikde ale nepisu, ake otacky pouzivali a ci rychlost otacok Flatu doladili ku MAXu tak, aby obvodove rychlosti boli stejne. Na druhej strane treba si tiez uvedomit, ze kamene MAX (nieco medzi unimodal a bimodal, Ty si dokonca vycital, ze su viac unimodal ako bi-modal) su uplne inej geometrie ako Flat SSP kamene (typicke bi-modalne espresso kamene), takze chutovy rozdiel je podla mna aj v tomto pripade dany geometriou kamenov a nie ich velkostou. ;)
Skusam to na dvoch mlyncoch, sice stejne velkych kamenoch, ale roznej geometrie, a je tam jemny rozdiel. A kludne mozne skusit porovnat aj s 83mm espresso kamenami E37S, ci budu "lepsie" ako 65mm MK a stavim sa, ze pre light roast budu unimodal 64mm stale ine ("lepsie" ?), ako oboje uvedené ... ;)

V prilohe obrazky oboch kamenov, 75mm SSP Flat a 98mm SSP MAX. Vidno dost jasne rozdiel v geometrii?

Prílohy:

Flat.jpg
Flat.jpg 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

MAX SSP.jpg
MAX SSP.jpg 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.08.2020 - 20:40:11
00
Suhlasim , ide hlavne o geometriu kameňov a potom rýchlosť otáčok . Predpokladom je však , že porovnávame absolútne kvalitatívne podobne výrobky . Poväčšine čo som čítal majiteľov Maxov vrátane mna , uprednostňujú 350rpm. Flat s SSP okolo 475 rpm pri svetlých mletiach . Možno by mohol martinovic čo to povedat , aké rpm ide on ... Ceado E37SD je iný mlyn . Vhodný najmä na light médium roast . Veľmi svetle a tvrdé zrno už nezvláda do podoby veľmi dobrej extrakcie . Buď nepretočí kamene pri mleti najemno a zastavených kameňoch , buď je take nekonzistentné mletie že extrakcia stoji za 💩 alebo pretečie za 15 sekúnd a ďalšie zjemňovanie mletia nepripadá v úvahu , lebo sa zrno nedostane medzi kamene ... teda nechám ho na médium light roast a médium SD mletia . A Max sa točí proti smeru hodinových ručičiek 😎 ... a ako Peťo , pozoroval si aj ty zmeny pri “ burr seasoning “ ?
Zobraziť komentár 27.08.2020 - 21:35:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up