Fúúj kreatin nelúbim, chutí približne ako jemne namletý piesok a dosť ťažko sa rozpúšťa, ale účinok určite má, samozrejme rátajte aj s tým zadržiavaním vody v svaloch čo ma za následok mierne nafúknutie. Viem o čom hovorím som potrhaný jak krava , radšej by som všetkým odporúčal proteinove kokteily a ionťaky, celkom to chutí a nemá to okrem smradlavých prdov žiadne negatívne účinky
Ja sám osobne nič neberiem a kondičku mám celkom slušnú.(alebo som mal ) ...............Ja som tam hodil reč s jednou dôchodkyňou a ona že na druhý deň po preteku na Grúni idú bežať na Chopok! Ja by som sa musel aspoň týždeň liečiť.
No trosku k tomu kreatinu z vlastnej skusenosti...V silovych sportoch je dobre prvy tezden (tzv.navykacia faza davat 5 gramov pred a 5 gramov po treningu,5 gramov mimo treningu)potom 2-5 tyzdnov maximum 10 gramov denne,ak sa uziva viac neurobi to nic dobre ani nic zle...5 tyzdnov je dolezitych pretoze ak sa tato hranica prekroci,tak si telo na to postupne zvykne a potom ma kreatin minimalny ucinok.Zakladom je ze treba uzivat kazdy den aj ked nie ste na treningu.Treba pit vela vody ale kreatin nezapijat cistou vodou,najlepsi je dzus alebo voda s glukozou.Jednoducho nieco co ma vysoky obsah cukrov.Ja osobne som na sebe citil urcity narast sily tak isto aj svalova hmota,ale ked clovek prestane tak sa to trosku prejavi..Inak myslim si ze to ma aj dost psychicky ucinok..Poviem si mam kreatin, musim predsa vladat viac....a aj to tak funguje... to iste by malo platit aj pri vytrvalostnych sportoch.
Este k tomu ze aky je kretin skodlivy,to si nemyslim,ak je 100 cisty tak neublizi,kreatin ma v tele kazdy clovek iba vo velmi malom mnozstve....
Ja sám osobne nič neberiem a kondičku mám celkom slušnú.(alebo som mal ) ...............Ja som tam hodil reč s jednou dôchodkyňou a ona že na druhý deň po preteku na Grúni idú bežať na Chopok! Ja by som sa musel aspoň týždeň liečiť.
Si celkom protirečíš s tou kondičkou sa mi zdá.
Vieš každý šport je iný, bežec používa svaly a šlachy iným spôsobom ako napr. turista. Jednoducho s veľkou pravdepodobnosťou by som mal problém so šlachami. Určite dostávajú viac zabrať pri behu ako pri rýchlej chôdzi. Ale pravdu povediac som myslel, že na tomto fóre sú športovci a tým nemusím vysvetlovať, že pohyb v kuchyni je iný ako napr. turistika(najmä ženy to radi používajú ako výhovorku keď ich nahováraš na šport tak ti povedia že oni športujú v kuchyni )
Fúúj kreatin nelúbim, chutí približne ako jemne namletý piesok a dosť ťažko sa rozpúšťa, ale účinok určite má, samozrejme rátajte aj s tým zadržiavaním vody v svaloch čo ma za následok mierne nafúknutie. Viem o čom hovorím som potrhaný jak krava , radšej by som všetkým odporúčal proteinove kokteily a ionťaky, celkom to chutí a nemá to okrem smradlavých prdov žiadne negatívne účinky
Cretain je zdroj energie pre telesnu bunku.Je to telu vlastna latka tak o chemii nemoze byt aniu reci.Kazy organizmus si vytvara vlastny creatin cca 2g denne.Pokial sa ti nerozpusti kupil si krystalicky.Kup si micronizovany a ten sa ti rozpusti urcite.Miesa sa v dzuse alebo s glukozou nie pre chut ale koly vstrebavaniu pretoze jednoduchy cukor dopravy cretain do bunky a lepsie sa vyuzije.Niekomu vsak moze sposobovat traviace problemi, pretoze prí premene na na energiu ATP vznika aj creatinin a ten sposobuje u niekoho tieto problemy.Je vsak aj nova forma, ktora ma vyssie PH a tym nevznika v zaludocnom trakte k tymto problemom je to forma alkalicka alebo ethyl ster.Tiez uz neviaze vodu v bunke a neuziva sa v dvoch fazach Cize nabijacka je minulostou.
Ja mám skúsenosť, síce nie osobnú, z hokejbalu, chalani sypali ako diví a potom boli hustí a furt sa chceli mlátiť potom ich to s tým sypaním našťastie prestalo baviť
To ze niekto berie kreatin, glutamin, arginin, leucin a neviem ake ine aminokyseliny neznamena ze SYPE 😂 "SYPE" sa napr. Trenbolone a to iniekciou... milujem ked si do vody so sirupom dam 5g kreatinu (lebo glukoza otvara bunky pre vstrebanie sa kreatinu) a už sypem 😂... chore...
hej to pocuvam tiez stale, ale mam skusenost, ze pri behani a bike mi kreatin sposobuje krce, teda minimalne mam vacsiu sancu na krc ako ked ho neberiem
tema byt sice aktualna moze, ale ziadne z tych info co tu padli neboli spravne
Kreatin zlepsuje vybusnu silu, do niekolkych sekund podania vykonu..... na zvysenie vytrvalosti nema takmer vlyv...
Dalsie spominane co boli BCAA a gutamin, tak tieto maju take minimalne ucinky a tak zle su vedecky podlozene a malo pretestovane, ze to je skoro rovnake ako vyhodit peniaze z okna, alebo ich splachnut do zachoda
Ciniminies: Je ta jedna vec, ktorá ti napríklad môže pomôcť aj pri vytrvalostnej cyklistike. Ak si pamätám správne, tak Kreatin ti zlepšuje výbušnú silu. Čiže vieš dlhšie ísť maximum. A mal by zlepšiť aj počet opakovaní, ísť toto maximum. Čiže vieš viackrát nastúpiť a dlhšie. Preto ho berie aj veľa futbalistov. Ak si ale pamätám správne, tak Taliani to mali medzi dopingom. Neviem, ako to je teraz.
Ja by som si ale skôr položil otázku, či amatér nevie dosiahnuť podobné a možno aj lepšie výsledky poctivým tréningom. Pri profíkoch, ktorí sa už nemajú, ako príliš zlepšovať, to má určite zmysel. Tam rozhodujú detaily...
Poctivym treningom a poctivou regenaciou dosiahnes rozumne vysledky urcite aj bez kreatinu. Ale ak si napr na diete a mas zaradene tazke treningy na urovni VO2Max a vyssie, tak sa ten kreatin vyslovene odporuca.
Stuler: V diete a ťažké tréningy? To je dosť extrém. To by asi hobby jazdec ani nemal robiť. Lebo profíkov asi stále sleduje lekár. Hobbík by si mohol dosť zarobiť na problémy. Alebo nemám pravdu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este k tomu ze aky je kretin skodlivy,to si nemyslim,ak je 100 cisty tak neublizi,kreatin ma v tele kazdy clovek iba vo velmi malom mnozstve....
Vieš každý šport je iný, bežec používa svaly a šlachy iným spôsobom ako napr. turista. Jednoducho s veľkou pravdepodobnosťou by som mal problém so šlachami. Určite dostávajú viac zabrať pri behu ako pri rýchlej chôdzi. Ale pravdu povediac som myslel, že na tomto fóre sú športovci a tým nemusím vysvetlovať, že pohyb v kuchyni je iný ako napr. turistika(najmä ženy to radi používajú ako výhovorku keď ich nahováraš na šport tak ti povedia že oni športujú v kuchyni
Cretain je zdroj energie pre telesnu bunku.Je to telu vlastna latka tak o chemii nemoze byt aniu reci.Kazy organizmus si vytvara vlastny creatin cca 2g denne.Pokial sa ti nerozpusti kupil si krystalicky.Kup si micronizovany a ten sa ti rozpusti urcite.Miesa sa v dzuse alebo s glukozou nie pre chut ale koly vstrebavaniu pretoze jednoduchy cukor dopravy cretain do bunky a lepsie sa vyuzije.Niekomu vsak moze sposobovat traviace problemi, pretoze prí premene na na energiu ATP vznika aj creatinin a ten sposobuje u niekoho tieto problemy.Je vsak aj nova forma, ktora ma vyssie PH a tym nevznika v zaludocnom trakte k tymto problemom je to forma alkalicka alebo ethyl ster.Tiez uz neviaze vodu v bunke a neuziva sa v dvoch fazach Cize nabijacka je minulostou.
To ze niekto berie kreatin, glutamin, arginin, leucin a neviem ake ine aminokyseliny neznamena ze SYPE 😂 "SYPE" sa napr. Trenbolone a to iniekciou... milujem ked si do vody so sirupom dam 5g kreatinu (lebo glukoza otvara bunky pre vstrebanie sa kreatinu) a už sypem 😂... chore...
Kreatin zlepsuje vybusnu silu, do niekolkych sekund podania vykonu..... na zvysenie vytrvalosti nema takmer vlyv...
Dalsie spominane co boli BCAA a gutamin, tak tieto maju take minimalne ucinky a tak zle su vedecky podlozene a malo pretestovane, ze to je skoro rovnake ako vyhodit peniaze z okna, alebo ich splachnut do zachoda
Ja by som si ale skôr položil otázku, či amatér nevie dosiahnuť podobné a možno aj lepšie výsledky poctivým tréningom. Pri profíkoch, ktorí sa už nemajú, ako príliš zlepšovať, to má určite zmysel. Tam rozhodujú detaily...