mam Garmin 830 a chcel by som si tam nahrat dalsie mapy.
okrem povodne nainstalovanych tam mam de facto iba mapu SK, CZ a AT. Chcel by som si nahrat dalsie mapy, ale mam iba 1,44 GB volneho miesta z 14,3 GB.
Vsimol som si, ze tam su nejake mapy, ktore nevyuzivam a ktore zaberaju velmi vela meista, t.j. by sa dali zatial presunut na harddisk:
Autokalibrácia v Garmine:
Nadmorskú výšku upraví pri prechode vopred uloženého bodu so zadanými súradnicami. (údajne bod registruje do vzdialenosti 20 m) ANT+ čidlo vzdialenosti (rýchlosti) sa má (podľa nastavenia v menu) samoskalibrovať. Vie niekto ako ??? (predpokladám podľa údajov zo satelitov)
Neviem odpoveď na tú prvú otázku.
Ale tou druhou, myslíš automatické nastavenie obvodu kolesa? To sa skalibruje po pár desiatkach/stovkách metrov podľa GPS podľa mňa. A funguje spoľahlivo. Zmeral som si obvod doma a sedí s tým čo garmin nastaví +- 2-3mm.
Neviem odpoveď na tú prvú otázku.
Ale tou druhou, myslíš automatické nastavenie obvodu kolesa? To sa skalibruje po pár desiatkach/stovkách metrov podľa GPS podľa mňa. A funguje spoľahlivo. Zmeral som si obvod doma a sedí s tým čo garmin nastaví +- 2-3mm.
toto je trochu zvláštne, lebo na hodinkách po pripojení senzora rýchlosti zadávaš obvod kolesa manuálne. rozdiel 2-3 mm na obvode ti na 70km jazdy urobí rozdiel 2-3km, čo nie je úplne málo
a si si isty s tym rozdielom 2-3 km pri zmene obvodu kolesa o 2 az 3 mm? 70 km je 70 000 m ,obvod cestneho kolesa je cca 2,125m to znamena ze koleso sa na 70-tich km otoci cca 33 000 krat a ked zmenis obvod o 3 mm tak je rozdiel 99 000 mm a to je 99 m. Alebo?
toto je trochu zvláštne, lebo na hodinkách po pripojení senzora rýchlosti zadávaš obvod kolesa manuálne. rozdiel 2-3 mm na obvode ti na 70km jazdy urobí rozdiel 2-3km, čo nie je úplne málo
ale no, zopakuj matiku ...
ja mam obvod 2260mm ... keby som nastavil 2263, je to +0,13%, co pri 70km prida 93m navyše
Ahojte, chcem sa opytat dokupil som k Garmin 530 Edge aj Garmin Speed Sensor 2, problem je ze som si vsimol ako niekedy preskakuje rychlost od 2-5km/h hore dole, pritom drzim rovnake tempo, nemiesa rychlost zo sensora s rychlostou s GPS ? riesil niekto nieco podobne ?
Jo to som čítal ale skoda je ze fix na to asi nieje, tiež som čítal ze vraj tieto snímače fungujú na 2,4Ghz pásme ktoré je veľmi rozšírené a ked prechadzas cez oblasť kde na nej vysiela niečo iné tak je hneď rušenie :/
Ahojte, už pár dní mi nejde synchronizovať Garmin 520 s appkou Garmin Connect. Keď zapnem bluetooth na mobile aj Garmine tak sa nesparuju. 16.9. prebehla aktualizacia appky, môže to byť spôsobené tým?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mam Garmin 830 a chcel by som si tam nahrat dalsie mapy.
okrem povodne nainstalovanych tam mam de facto iba mapu SK, CZ a AT. Chcel by som si nahrat dalsie mapy, ale mam iba 1,44 GB volneho miesta z 14,3 GB.
Vsimol som si, ze tam su nejake mapy, ktore nevyuzivam a ktore zaberaju velmi vela meista, t.j. by sa dali zatial presunut na harddisk:
gmapprom.img 3,2 GB
gmapprom1.img 2,9 GB
gmapgc.img 1,5 GB
gmapdem.img 0,9 GB
Myslite si, ze ich mozem jednoducho presunut z Garmina na externy harddisk?
Nezblbne mi Garmin? Bude sa dat potom prekopirovat zase z harddisku do Garminu?
Dakujem
Ahojte
P
Zálohovať/odložiť si ich môžeš samozrejme hocikde, a neskôr ich opäť použiť.
EDIT: Teraz pozerám, že 830 SD kartu nepodporuje.
gmapprom - mapy od výrobcu
gmapgc - to by mali byť geodata typu POI
gmapdem - výškové data
áno, môžeš ich jednoducho presunúť na HDD a potom v prípade potreby vrátiť
Nadmorskú výšku upraví pri prechode vopred uloženého bodu so zadanými súradnicami. (údajne bod registruje do vzdialenosti 20 m)
ANT+ čidlo vzdialenosti (rýchlosti) sa má (podľa nastavenia v menu) samoskalibrovať. Vie niekto ako ??? (predpokladám podľa údajov zo satelitov)
ale no, zopakuj matiku ...
ja mam obvod 2260mm ... keby som nastavil 2263, je to +0,13%, co pri 70km prida 93m navyše
Tiez by ma zaujimalo preco, ked by mal byt primarny zdroj rychlosti senzor. Robi mi to tam novy Edge 830 aj stary Edge 1000.
Edit: Tak som nasiel mozne priciny. Prekvapil ma hlavne magnetizmus zeme:
https://support.garmin.com/en-US/?faq=hfGJShly4i7a5Xqa8SrK99
Tiez by ma zaujimalo preco, ked by mal byt primarny zdroj rychlosti senzor. Robi mi to tam novy Edge 830 aj stary Edge 1000.
Edit: Tak som nasiel mozne priciny. Prekvapil ma hlavne magnetizmus zeme:
https://support.garmin.com/en-US/?faq=hfGJShly4i7a5Xqa8SrK99
Taketo poskakovanie som si ja vsimol zase v PN na Krajinskom moste, nikde inde som si nevsimol, ze by mi to robilo.
Garmin Venu SQ (BASE 200USD, MUSIC 250USD)
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/707174/pn/010-02427-00
https://youtu.be/hSbtjP7-SLw