Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Za mna velmi prijemna skotska, no na vianoce si opet doprajem Taliskera a hlavne Laphroaig
doplnim - oproti inym whisky vyzera trosku bledsie - asi nedavaju karamel
U nás v práci šiel tento. Kolega po tom čo dostal výpoveď ani nevypratal stôl, v ďalších šuflíkoch sa ešte pár fľaší našlo . A to už posledný rok-dva pálil, tak sme väčšinou pili domácu
Za mna velmi prijemna skotska, no na vianoce si opet doprajem Taliskera a hlavne Laphroaig
Tieto som skúšal, ale teda, na to už asi treba mať čosi odpite 😀. Zvlášť Laphroaig, dosť špecifická chuť.
Laphroaig som mal par rokov dozadu, nikto ju nechcel - pil som ju sam asi mesiac - po pociatocnom zdeseni som jej prisiel chut. A na taku chut sa nezabuda - tento rok bude opet .
janoo presne tak, na tú chuť proste nezabudneš, je to niečo unikátne. Fakt som nikdy nepil nič podobné. Pre mňa to nebolo celkom to pravé, ale možno by som si zvykol ako ty, alebo si ju časom aj obľúbil. Čo bol pre mňa tiež chuťový šok bol Octomore, ale v tomto prípade pre mňa príjemnejší. Ale tiež veľmi výrazná a určite nezabudnuteľná chuť Niektoré whisky môžu byť trochu podobné a môžu sa zdať také priemerné, no napr. na spomínaný Laphroig alebo Octomore sa určite nezabúda
pridavam sa do klubu - raz na firemnej veceri ma na to nalakal kolega, velky whisky milovnik. Skusili sme Ardbeg a Laphroaig, a odvtedy som aj ja fanusik zadymenych whisky
ta Octomore je uz cenovo dalsi level, tak daleko este nie som
Dik za tipy, ani Juru ani Ardbeg som este nekostoval - asi jednu z nich zaradim do vianocneho vyberu .
Octomore - vyzera super no tiez mimo moje moznosti. Ako chuti tato 60+% whisky? Ja som zo silnych skusal zatial len Glenfarclas 105 Cask Strength (tiez plna sudova sila: 60%).
Glenfarclas ma oproti klasickym 40tkam o dost vyraznejsiu alkoholovu chut, no urcite nie viac ako domaca 52. Celkovo mi (s prihliadnutim na jej silu) chutila ale poriadne rychlo isla do hlavy aj do kolien .
U nás v práci šiel tento. Kolega po tom čo dostal výpoveď ani nevypratal stôl, v ďalších šuflíkoch sa ešte pár fľaší našlo . A to už posledný rok-dva pálil, tak sme väčšinou pili domácu
Išlo mu, on tu chľastal bežne aj sám. Väčšinou chodil poobede a keď som ja ráno šiel zahodiť do koša papiere po raňajkách, tak smetiak plný plechoviek od piva a tak . Raz sme ho ráno našli spať pod stolom . To bol aj dôvod keď začalo ubúdať roboty prečo šiel medzi prvými preč. Dobrý chlap do partie, na robotu šikovný fest, ale strašne nespoľahlivý.
Jeden-dva gambáčiky si bežne dáme aj ostatní, ale toto bolo moc...
Ja si pamatam jeden teambuilding v hoteli Sitno kde sa majitelia hecli a pili sme Centenario 30 rocne. Pytali za to 21€ za jeden poharik. Rano na ranajkach prisiel k stolu a vravi: Chalani, bol som zaplatit ucet a pravdepodobne som si kupil asi tento hotel. 😄
Dik za tipy, ani Juru ani Ardbeg som este nekostoval - asi jednu z nich zaradim do vianocneho vyberu .
Octomore - vyzera super no tiez mimo moje moznosti. Ako chuti tato 60+% whisky? Ja som zo silnych skusal zatial len Glenfarclas 105 Cask Strength (tiez plna sudova sila: 60%).
Glenfarclas ma oproti klasickym 40tkam o dost vyraznejsiu alkoholovu chut, no urcite nie viac ako domaca 52. Celkovo mi (s prihliadnutim na jej silu) chutila ale poriadne rychlo isla do hlavy aj do kolien .
Ak si nepozeral, tak si pozri niekde na nete popis. Pil som ju len raz, no ten vysoký obsah alkoholu tam myslím, že nebol až tak cítiť. Čo tam je však dominantné je tá rašelina. To už keď si privoniaš, tak ti bude hneď jasné, že je to niečo celkom iné ako si doposial pil. Je to fakt sila. Veď Bruichladdich robi najrašelinovejšie whisky na svete. A aj na tej chuti to bolo tiež cítiť. Ale za mňa aj keď tá chuť bola fakt výrazná, tak bola pre mňa príjemné a nevadila mi. Je to fakt výnimočná whisky. Ale určite je dobre začať niečim štandardným a k takýmto sa postupne dopracovať, aby to nebol tak veľký šok. Potom si to myslím, že aj viac vychutnáš Bola tu kedysi spomínaná aj Connemara Peated tá stojí niečo cez 20 €, vraj je tiež veľmi dobrá, ale tú som nepil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tieto som skúšal, ale teda, na to už asi treba mať čosi odpite 😀. Zvlášť Laphroaig, dosť špecifická chuť.
ta Octomore je uz cenovo dalsi level, tak daleko este nie som
Teraz ju majú v špeciálnej edícii
Gin je zatial nezvestny
Glenfarclas ma oproti klasickym 40tkam o dost vyraznejsiu alkoholovu chut, no urcite nie viac ako domaca 52. Celkovo mi (s prihliadnutim na jej silu) chutila ale poriadne rychlo isla do hlavy aj do kolien
Jeden-dva gambáčiky si bežne dáme aj ostatní, ale toto bolo moc...
Glenfarclas ma oproti klasickym 40tkam o dost vyraznejsiu alkoholovu chut, no urcite nie viac ako domaca 52. Celkovo mi (s prihliadnutim na jej silu) chutila ale poriadne rychlo isla do hlavy aj do kolien
Ak si nepozeral, tak si pozri niekde na nete popis. Pil som ju len raz, no ten vysoký obsah alkoholu tam myslím, že nebol až tak cítiť. Čo tam je však dominantné je tá rašelina. To už keď si privoniaš, tak ti bude hneď jasné, že je to niečo celkom iné ako si doposial pil. Je to fakt sila. Veď Bruichladdich robi najrašelinovejšie whisky na svete. A aj na tej chuti to bolo tiež cítiť. Ale za mňa aj keď tá chuť bola fakt výrazná, tak bola pre mňa príjemné a nevadila mi. Je to fakt výnimočná whisky. Ale určite je dobre začať niečim štandardným a k takýmto sa postupne dopracovať, aby to nebol tak veľký šok. Potom si to myslím, že aj viac vychutnáš
Sladkejsi ale silny, farba bleducka