Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ked idem po tme na biku medzi obcami je to dobre vidiet - ked mi ide od chrbta starsie auto a ked ide nove, stare svetla boli slabsie a mali zltu (teplejsiu) farbu. novsie maju studenu bielu - prirovnal by som ich k lacnemu cinskemu vypalovaku na biku.
Vsetky auta s led svetlometmi maju autolevelaciu. Ale tiez mi pridu viac oslepujuce ako halogeny/xenony. Ale ako bolo vyssie spomenute, vidim s nimi za roh, svietia naozaj perfektne.
Nie, nemaju. Su modely ktore napriek led svetlam maju stale manualne nastavovanie svetiel
A druha vec su automaticke dialkove. Ja ich vypnem, oni sa zapnu. Zasa ich vypnem a zasa sa zapnu v tom najdebilnejsom momente. A samozrejme automaticky sa vypnu az ked oslepia toho co mi ide oproti
docela sa mi paci toto autociko, dizajnovo ano, ale to prevedenie je hroza. Vrcholom francuzkeho inzinierstva, nemoznost zavriet dvere ked nabijas auto, lebo ide dieru s kablom zakryvaju dvere.
🤣🤣🤣 keď na to prídeš ako, dostaneš nobelovku kámo...
A presne o tomto je celá tá baterková EKO lógia... Ak by niekto započítal náklady na ekologickú likvidáciu baterky, tak v pohode jazdíme na mazut, a bolo by to ekologickejšie...
nie len na likvidáciu ale aj na výrobu rovnako aj motory so silnými magnetmi , ktoré sa robia iba v číne, lebo si nikto nechce špiniť krajinu chemilakiami
Mazdy sledujem dosť a tam je to topka, čumel som na dáke testy mazdy 3 a v noci to bola strašná šupa.
Nemyslím si, že svetlá od Mazdy sú topka. Mám Mazdu 6 2019 s LED a reakcia na oprotiidúce autá v automatickom režime svetiel je takpovediac vlažná. Kamera mazdy nedokáže zachytiť pozičné svetlá kamiónov na diaľnici, takže ti z protiidúceho pruhu púšťajú svetelnú húkačku. Ten systém akoby pracoval s polsekundovým oneskorením.
Pred Mazdou som mal BMW 3 GT 2015, tiež s full led adaptive a tam ten systém pracoval oveľa prediktívnejšie, krásne vykresľoval svetelný lúč, clonil ho pred protiidúcimi autami a reagoval aj na pozičné svetlá kamiónov.
5 ročný rozdiel v uvedení a technologicky Mazda horšia ako BMW.
Zalezi, ake silne ma pozicne svetla ten kamion. Na Subaru Outback s Eyesightom to funguje spolahlivo, pokial ma kamion tie svetla dobre viditelne. Prepinanie v beznej premavke je bezproblemov.
Mna castejsie ako OEM LED svetla oslepuju xenony v svetlometoch, ktore nie su davno cire, nepouzivanie otocneho kolieska na manualnu nivelaciu halogenovych svetiel pri nalozenom kufri, pripadne LED ziarovky v zle nastavenych reflektoroch. Pripad ked ma oslepi chyba matrix svetiel je zriedkavejsi ako chyby ludskeho povodu.
Pre mna bol vrchol pred par tyzdnami nejaky chobot; vychadzali sme oproti sebe na maly kopcek za dedinou (on tusim Yeti, ja Civic, oba halogeny, oboje vpoho nastavene), no a kvoli kopceku sme si chvilu svietili do oci, s tym sa neda spravit nic. A ked sme sa stretli na vrchu, ten jednobunkovec mi zasvietil do oci. Ale nie ze by blikol dialkovymi, to bolo baterkou ci telefonom, zablesk z vodicovho okna. Az som sam neveril, ze by si niekto dal tu namahu a este to stihol tak rychlo, ale bolo to vidiet aj na kamere.
otazka pre znalych: daju sa tie baterky z elektro-mobilov/bikov/kolobeziek/... recyklovat/ekologicky zlikvidovat?
cela litiova aj olovena baterka sa da bezozvysku recyklovat. Ale tazit nove litium je tusim o 2/3 lacnejsie ako ho recyklovat, takze sa to zatial moc neriesi.
nespomenul vek akumulatora - len najazdene km/nabijacie cykly - nieje to tak ze po niekolkych rokoch tie akumulatory stratia kapacitu ci clovek jazdi a nabija alebo nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie, nemaju. Su modely ktore napriek led svetlam maju stale manualne nastavovanie svetiel
A druhá strana to vidí naopak
Tiež prebliknem diaľkovými keď mi bliknú diaľkovými
... ale ako tu už bolo spomenuté - vidím aj to, čo tam nieje.
a nebojis sa soferovat s takouto zdravotnou indispoziciou?
Aj na bike mám jedno také svetlo
Čínsky SolarStorm.
A presne o tomto je celá tá baterková EKO lógia... Ak by niekto započítal náklady na ekologickú likvidáciu baterky, tak v pohode jazdíme na mazut, a bolo by to ekologickejšie...
Nemyslím si, že svetlá od Mazdy sú topka. Mám Mazdu 6 2019 s LED a reakcia na oprotiidúce autá v automatickom režime svetiel je takpovediac vlažná. Kamera mazdy nedokáže zachytiť pozičné svetlá kamiónov na diaľnici, takže ti z protiidúceho pruhu púšťajú svetelnú húkačku. Ten systém akoby pracoval s polsekundovým oneskorením.
Pred Mazdou som mal BMW 3 GT 2015, tiež s full led adaptive a tam ten systém pracoval oveľa prediktívnejšie, krásne vykresľoval svetelný lúč, clonil ho pred protiidúcimi autami a reagoval aj na pozičné svetlá kamiónov.
5 ročný rozdiel v uvedení a technologicky Mazda horšia ako BMW.
Pre mna bol vrchol pred par tyzdnami nejaky chobot; vychadzali sme oproti sebe na maly kopcek za dedinou (on tusim Yeti, ja Civic, oba halogeny, oboje vpoho nastavene), no a kvoli kopceku sme si chvilu svietili do oci, s tym sa neda spravit nic. A ked sme sa stretli na vrchu, ten jednobunkovec mi zasvietil do oci. Ale nie ze by blikol dialkovymi, to bolo baterkou ci telefonom, zablesk z vodicovho okna. Az som sam neveril, ze by si niekto dal tu namahu a este to stihol tak rychlo, ale bolo to vidiet aj na kamere.
cela litiova aj olovena baterka sa da bezozvysku recyklovat. Ale tazit nove litium je tusim o 2/3 lacnejsie ako ho recyklovat, takze sa to zatial moc neriesi.