Kategórie
Bike-tech
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
-25% Rock Machine Catherine 40-29 dámsky bicykel, ružová/červená
779 €
-25%
MOC 1 059 €
-30% Specialized S-Works MTN prevodníky, 42/26T, 2x10, 5 dier, rozbalené
195 €
-30%
MOC 279 €
-20% SRAM X-SYNC Eagle prevodník, 1x12, offset 3 mm, polar grey
od 93,99 €
-20%
MOC 125 €
Akcia -18% e*thirteen E-Spec Alu Direct Mount prevodník pre Shimano Steps E8000
od 60,99 €
-18%
MOC 79,99 €
to sa celkom trafilo do mojeje specifikacie.
Hlavne rozmyslam ci ten zdvih uz nie je pre HT privela. Ci sa to nebude nepriemne zanarat v klopkach a vo vysledku to bude treba nastavit tak, ze to nebude pouzivat cely zdsvih (progresivitu na doraz).Mal som 140mm na ht a zdalo sa mi to uz celkom dost, tych 150mm pri 27.5 kolesach je dost bruts.
Tiez to berie max 30z prevodnik, co neviem ci nebude problem pre dievcinu do buducna. Mne by to vadilo.
byvam v Martine takze je takm vyrazit na biku a potreboval by som poradit.. chcem HT bike na ktorom pojdem 7 km do prace ale hlavne mozem ist do lesa, pripadne nieco trosku narocnejsie. Mam stary MTB ale pri zajde po kamenitej cste mam pocit ze sa rozpadne
Na výšku 183 bude canyon už odporúčať Lko....
Sem-tam je to dosť nejasné no
To neni pre mňa ale pre kamoša. Ja mám cca 175 až 177 výšku podľa toho ako sa hrbim a mám trail ht podobných rozmerov ako je toto M, preto mi je divné, že by mal on mať M keď je odo mňa citeľne vyšší. Naprd tieto dilemy na hranici keď to radis cudziemu. Lenže žiadny iný podobný bike za tú cenu sme nenašli.
V skratke pre toho isteho jazdca je v oboch pirpadoch odporuceny uplne iny reach. Stack povazujem za uplne nepodstatny u AM/EN biku. Cize co ti ostava ked stand over je v poriadku ? Dat na pocit a preferovanu techniku jazdy. Ak mas chut viac pracovat s taziskom si ochotny sa navalit na rajdy v zakrutach aby si zatazil predne koleso a nebudes krokom obchadzat kamene v rockgardenoch, (enduro styl jazdenia) ber vacsi ram, bude stabilnejsi a rychlejsi v zjazdoch. Ak ti ide o obratnost a skor XC/trail jazdenie tak ber mensi budes obratnejsi medzi prekazkami a mozes viac casu travit v sedle ( ak sa to na HT vobec da).
Dalsia vec je ze na dlhsom biku sa lahsie jazdia stupania. U toho Stoic-u to tiez ovplyvnuje distribuciu hmotnosti, lebo zadna stavba ostava rovnako dlha, co je tiez aspoekt na zvzenie. Podla mna je to zjendodusenie si vyroby na ukor jazdnych vlastnosti,
Kolko vazis ? Daj potom vediet ako sa ti podarilo nastavit SAG hlavne. Kamaratka pre ktoru to vyberam ma tak 60kg v plnej zbroji tak mam strach ze bude problem nastavit optimalne SAG tak aby si nestratil chod. Urcite bude treba inu negativnu strunu, tu som menil aj ja a to mam 75kg.
Vela zaujimavych postrehov, skoda ze sa nedotkol aj progresivity. Potom by to dalo uceleny pohlad. Totiz compression damping (CD) a zvysenie progresivity sposobi oboje vo finale ze nepojdes tolko do zdvihu,. Ale pocit z toho a jazdne vlastnosti budu uplne ine. Cize aj tieto dve veci treba vybalansovat. Ja nastavujem progresivitu tak, ze necham uplne otvorene LS aj HS CD a snazim sa na asfalte celou silou zamacknut pri jazde vidlicu do zdvohu. Proste podobne, ako robi on len s nohami na pedalocha dinamicky ako ked chces pumpovat predkom na pumptracku. Ceilom je sa dostat tak 1-1.5cm od dorazu. Zvysok uz potom doladim pomocou CD.
Skusal som nastavenie SAG tou jeho metodou a je to veru presne na takejto geo. Klasicka metoda u mna 25% jeho metoda 35% cize presne sedi a ovela rychlejsia a menaj pracna.