Chcel by som sa Vas opytat, ci nemate nahodou skusenosti, ako rozobrat orech na tychto nabojoch. Hladal som na internete no nedopatral som sa k nicomu ani k tomu aka firma vyraba dane naboje. Pri mojej demontazi som sa dostal iba k vrchnym loziskam a to z jednej strany od kotuca a z druhej pri kazete k lozisku v orechu. Orech som sa snazil tahat no nepohol sa.
Dakujem za kazdu radu.
posledný komentár: 27. 8. 2014 o 9:26
posledný komentár: 22. 7. 2014 o 6:36
Formulácky náboj vyzerá inak, viackrát som ho servisoval.
P.S: Odfoť ten náboj poriadne, detailne...
Karolbajk0123 Ono samotný Giant má pod označením Tracker niekoľko rôznych nábojov od konusovych až po konštrukčne podobné DTswiss... Na prvý pohľad vypadajú dosť podobne a k tomu aký konkrétny máš na biku sa dopracuješ až po jeho rozobrati
https://youtu.be/PJ5ONfIllqE
Toto si ako myslel?
Podľa foto máš koncovky len nasunuté, na oske nie je žiadny závit.
Podľa foto náhradného orechu, čo si sem na prvej stránke dal, je určite len nasunutý. Tie Formule náboje, kde je orech naskrutkovaný do náboja majú osku so závitmi a orech je systém Shimano na zopár desiatok guličiek a západky vnútri orechu. Navyše to je aj vidieť keď je dolu kazeta, ložisko je nalisované v miske ktorou sa uzatvára/nastavuje vôla orechu.Miska so zárezmi je vidieť aj v tom videu, čo si postol.
Ty máš ložisko nalisované priamo v tele orechu( DT - 6902?). ( Všetko len podľa tvojich neostrých foto)
Ak si nato netrúfaš, odnes to do servisu.
Len výrobcovia tak často menia design, technológie, že treba použiť logické myslenie, nie vždy k všetkému nájdeš presný návod.
Malá rada do budúcnosti, rob detailné fotky, kde je niečo vidieť, kľudne vytiahni zo šuflíku fotoaparát,
nie všetky mobily dokážu robiť detailné makro foto, aby sa dalo od niečoho odraziť.
P.S: Orech z mailu a videa sú úplne odlišné...
Mať koleso v ruke, orech je skorej dolu, než napísanie tohoto postu...
síce už je to nejaká doba, ale možno to ešte niekomu pomôže. Včera som tento náboj, alebo extrémne podobný tým fotkám, rozoberal (Anthem 29er 1 2019) Je to podľa všetkého SRAM MTH 746.
U mňa stačilo povoliť dve kontramatky, v mojom prípade obe 19, na strane kotúča. (Bez konusového kľúča 19 mi to nešlo. Imbus 12 pomohol, ale nutný v mojom prípade nebol) Oska s orechom išli z náboja hladko. (Jedna rana) Orech z osky išiel až po veľmi intenzívnom presvedčovaní gumeným kladivom. (Iba ťahať za kazetu rozhodne nestačilo) Ložiská v náboji sú 2x 6903-LU.
Zdar