Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Neskúšal som, len vyzerá zaujímavo za tú cenu.
peterg tento má auto-tare
Velmi dobry tip, dik, velmi zaujimava vaha, prisla dnes. Je pekne spravena, vrchny kryt je zo silikonu, zatekanie vody zhora nehrozi. Ma vstavanu bateriu, nabija sa cez USB. Ma 4 zaujimave cinske programy (PR1 - PR4), ktore prekvapujuco funguju aj v nasich podmienkach, staci prist na to, ako.
P.S.1. Programy so dost vymakane, od filtra po espresso, ale treba skusat (alebo hladat na nete), strucny navod v cinstine nasincovi nepomoze.
P.S.2. Nelutujem, ze som ju na skusku len tak kupil aj keby sa nenasiel zaujemca, tak nejak si predstavujem vahu za rozumnu cenu, len mohla by byt mensia (kratsia).
Ten prvy rad zhora vyzera uplne pitelne, aj ked over-extraction. Vypil by som, nevylial ...
ja mám na predaj aj tamper od tidaka. .
Aktualne na nule je to Ok, ked to dam uplne na minimum co je ta ciarka za nulou tak uz skrkaju
Tak je dobre?
https://instagram.com/coffeeart.sk?igshid=1tkuv5pdkvn41
Aktualne na nule je to Ok, ked to dam uplne na minimum co je ta ciarka za nulou tak uz skrkaju
Tak je dobre?
scarinko To by malo byť ok.
Tak je dobre?
Ono to niekto nastavil tak, aby to bolo idiotensicher, teda aby obsluha nemohla dat nastavenie az na skrtanie kamenov. Doma take riziko nehrozi, lebo ten, kto to nastavoval, vie, kde je skutocna nula (pripadne povie aj svojim domacim mačkám
Este by stalo za to zmerat rovnobeznost kamenov fixkovou metodou a podlozit kamene, ak treba. Potom by si mal uz vsetko tip-top (Poznamka: je to vsak praca spravidla na niekolko hodin, mne to nedavno trvalo 4 hodiny (skontroloval som Lagom po vymene kamenov), inemu foristovi az 7h.).
Este ma napadlo, ta packa na posuvanie kamenov ma ist tak tuho? Celkom silu na to treba vyvinut aby som to posunul, nie je nieco pridrete? Posuva sa len spodny kamen vrchny ostava rovnako.
P.S. Takéto niečo, keď nemáš zastav sa vytlačím Ti trocha.