mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Ďakujem, skúsim pohľadať niečo. Náhodou neviete, či tam je olejová náplň?
no ale vyfuknutie vzduchu je celkom dolezita vec
ked clovek nema predstavu co ma robit a ani to nikdy nevidel / nepocul, tak vacsinou narobi viac skody ako osohu (hovorim aj z vlastnej skusenosti)
https://youtube.com/user/RSTtech/videos
To ozaj aj niekto sa ulakomi na toto?
🤣
To puzdro ma v tlmici volu ako ked hodis parok do chodby.
To treba merat?
Som bol v tom ze oko tlmica ma 15mm, ale asi to bude o nejaku stovku viac. Cinan to spravil 14.97mm. Este ze som objednal len jedno.
Mám heavy duty od TF tuned a tiež tie polymérové boli volnejšie ako teflónové, až čap to upevnil v oku.
Ale pravda, že takto mi to neprepadlo
Mám heavy duty od TF tuned a tiež tie polymérové boli volnejšie ako teflónové, až čap to upevnil v oku.
Ale pravda, že takto mi to neprepadlo
Nie, to som skusal.
Upravil som prispevok https://www.mtbiker.sk/forum/post1692602.html#p1692602, neuvedomil som si, ze je to tlmic s expanzkou, ktory ma IFP v nej.
Tlmic sa robi v troch zdvihoch 50, 52.5 a 55. Rozdiel je podla mojho researchu iba v hrubke podlozky, ktora zdvih obmedzuje. Moj mal rozmer 210/52.5, zadna stavba 140mm. Po 'upgrade' na 210/55 by mala zadna stavba chodit 145mm. Jedna so o SC Hightower 2020 a zmena zdvihu tlmica je rozdiel modelu 2020 a 2021.
Podlozku som vystrihol, aby som nemusel urobit komplet servis.
Tato uprava funguje aj na tlmici bez expanzky, tam ale uz treba upravit aj hlbku IFP piestu, teda kompletna rozborka. A samozrejme musi spolupracovat aj ram, aby vsetko fungovalo ako ma.