Neviem kam s tym, tak sem - upravuje sa zakonik prace a uz upravuje aj homeoffice.
Po novom:
- zamestnanec na home office má „právo na odpojenie“ - po 19.00 hod. nemusí reflektovať na požiadavky zamestnávateľa, pretože má právo na odpočinok
- zamestnávateľ to nesmie posudzovať ako nesplnenie povinnosti
a dalej je "- na výkon takejto práce sa bude vyžadovať dohoda zamestnávateľa so zamestnancom v pracovnej zmluve"
cize dostanes novu pracovnu zmluvu, kde to podpises,alebo ..
Este by som sa pozrel na to kolko mozes robit na HO z celkoveho poctu hodin lebo frajerka musela podpisovat zmluvu na tele pracu kedze to bolo tusim nad 50% casu na HO.
home office a pohyblivá pracovná doba sú dve odlišné veci
predchadzajúci ZP pojem HO nie že nijako neupravoval, ale ani ho nepoznal
Budu az v tom novom zakonniku (od. 1.3.). V tom terajsom § 52 su pojmy Domácka práca a telepráca praveze zviazane s definiciu "v pracovnom čase, ktorý si sám rozvrhuje" (zamestnanec).
Ja som na HO od marca nonstop. Uplna parada, cez den porobim meetingy, poobede rodina a svoje. Navecer/vecer, ked uz je klud, porobim co este treba ak som nieco nestihal cez den.
A mas ovela viac meetingov kvoli homeofficovaniu?
Ked zapocitam meetingy v kuchynke, meetingy typu “zaujala ma tema zapocuta v openoffice”, kavove/cajove posedenia... S homeofficom som casovo v pluse aj bez pocitania cesty do prace.
Ja robim pre kanadanov, tak doobeda stihnem porobit a ked sa zobudia, tak do 17:30 meetingy (co je u nich 11:30. preto o kusok posunuta pracovna doba) a potom uz na nich prdim. Vynimocne dlhsie, ked je nieco dopredu dohodnute.
Ja som na HO od 13.03.2020. Kazdy den 7:00 - 15:30. Potom "stalcim" Central Stop a hotovo. Nemozem si to rozdelit na useky, lebo mam pohyblivu pracovnu dobu
Ale uz to lezie na nervy.
všimli ste si, že načo v minulosti stačil telefonát krátky alebo jeden mail, to sa teraz rieši callom, kde je pozvaných aspoň 5 ľudí .. a tak isto namiesto telefónu ľudia preferujú call cez sfb/teams? Ako keby keď si na HO tak máš sedieť na prdeli, keď si v práci tak sa predpokladá, že si stále niekde ... min v kuchynke asi
V kuchynke je najlepsie predsa .. furt lepsie msteams, ako nadzgani v zasadacke , ktoru ani nejde rezervovat, lebo je obsadena na mesiac dopredu a ked z nej vypadnes, tak mas pocit, ako by si prave vysiel z puste
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://ekonomika.sme.sk/c/22589585/peniaze-namiesto-gastracov-poslanci-schvalili-novelu-zakonnika-prace.html
https://www.cas.sk/clanok/1086505/zamestnanci-pozor-5-velkych-zmien-v-zakonniku-prace-zacne-platit-uz-coskoro/
Po novom:
- zamestnanec na home office má „právo na odpojenie“ - po 19.00 hod. nemusí reflektovať na požiadavky zamestnávateľa, pretože má právo na odpočinok
- zamestnávateľ to nesmie posudzovať ako nesplnenie povinnosti
a dalej je "- na výkon takejto práce sa bude vyžadovať dohoda zamestnávateľa so zamestnancom v pracovnej zmluve"
cize dostanes novu pracovnu zmluvu, kde to podpises,alebo ..
nevyriesili tym vobec nic.
Budu az v tom novom zakonniku (od. 1.3.). V tom terajsom § 52 su pojmy Domácka práca a telepráca praveze zviazane s definiciu "v pracovnom čase, ktorý si sám rozvrhuje" (zamestnanec).
Zmeny § 52 v tom novom vyzeraju rozumne. Neviem, ci je to final.
Zdroj tu:
https://www.skdp.sk/webnew/main.nsf/0/3EC16473B57C4BE0C125861600236F0A?opendocument
Taky odsek 10 "odpojenie sa" aplikovali Francuzi uz davnejsie
https://vat.pravda.sk/komunikacia/clanok/415551-francuzi-uz-nemusia-po-pracovnej-dobe-odpisovat-na-e-maily/
ano, je to tak
Ked zapocitam meetingy v kuchynke, meetingy typu “zaujala ma tema zapocuta v openoffice”, kavove/cajove posedenia... S homeofficom som casovo v pluse aj bez pocitania cesty do prace.
Ale uz to lezie na nervy.
praca je predsa za odmenu, vo volnom case