Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Moja skúsenosť s canyon Lux čo sa týka výberu je asi takáto ...kamoš jazdi L a doteraz všetky moje bajky boli vo veľkosti M. Rovnako podľa ich tabuliek mi vyšlo L, ale ked som fyzicky nato sadol tak to bolo dovi dopo. Takze po pár metroch mi bolo jasne že idem do M (v prípade že sa mi teda este nejaký kus ujde...) tolko moja skúsenosť
Moja skúsenosť s canyon Lux čo sa týka výberu je asi takáto ...kamoš jazdi L a doteraz všetky moje bajky boli vo veľkosti M. Rovnako podľa ich tabuliek mi vyšlo L, ale ked som fyzicky nato sadol tak to bolo dovi dopo. Takze po pár metroch mi bolo jasne že idem do M (v prípade že sa mi teda este nejaký kus ujde...) tolko moja skúsenosť
dovi dopo je akože čo? kratke- dlhe -užke -široke-nizke-vysoke? sa vyjadruj normalne ako človek,aby z toho mali aj ostatný nejaký užitok pretože jeden ma dlhe telo druhý dlhé nohy, tretí jednu ruku kratšiu
to by som aj rad vedel, lebo canyon kalkulacka odporuca, dost konzervativne, mensie velkosti dokonca aj ludom, ktori nemaju miery uplne na hrane medzi velkostami a poznam aj vo svojom okoli, co bud zobrali odporucanu velkost a menili obratom za vacsiu, alebo brali rovno vacsiu aby im bola dobra
Ja mam 179 cm, inseam cca 87, bral som podla kalkulacky na stranke Canyon Lux vo velkosti M a sadol mi paradne. Predtym som mal Ghost Lector vo velkosti L a tam bol posed natiahnutejsi. Ale Lux si neviem predstavit vozit vo velkosti L.
No ja som bral v 2019 GC, mam 182cm, inseam 82cm, kalkulacka radila M..support L..vzal som L a je mi velky, teleskopicku sedlovku(150mm) mam vysunutu asi 1 cm. Takze opatrne tam s tymi vybermi velkosti a radami od supportu..vie vzdy to sadne..
Ja som bral Lko Lux pri výške 187-8cm a sadol parádne. 2 reklamácie rámu mi znechutili úplne tú značku ale možno by som počkal na ďalší rok. Podľa mňa upravia trošku geometriu keď chcú ísť s trendami lebo 70° hlavovy je už dosť predpotopne. Možno to niekomu nebude vadiť ale ja som to cítil veľmi keď na terajšom XC fulle mám 68.5°
No ja som bral v 2019 GC, mam 182cm, inseam 82cm, kalkulacka radila M..support L..vzal som L a je mi velky, teleskopicku sedlovku(150mm) mam vysunutu asi 1 cm. Takze opatrne tam s tymi vybermi velkosti a radami od supportu..vie vzdy to sadne..
Tiez mam GC 2019 v Lku a pri 189cm je mi akurat, takze sa necudujem.
Ja som bral podľa kalkulačky som na hrane medzi M a L meriam 180, inseam 85, canyon exceed, dobre, že som sa riadil kalkulačkou aj na podpore canyon mi radili veľkosť M. Na L by som bol ako na skripci... 😃 M tak akurát športový posed.
zihadlo 5 sorry bol som stručný nie môj pocit bol asi takýto...jazdím odjakživa veľkosť M" ...u mňa je to tak na hrane, ale každá veľkosť L" bola naprd. Mam 184 cm a moja jedina vyhoda je možno to že mam dlhšie nohy, ale nemám zasa až taky dlhý trup, čo sa dá kompenzovať trošku predstavcom. Keď som sadol na L" veľkosť na Luxe tak som musel davať sedlo tak nižko, že keby použijem teleskopku tak narazí o rám a to už je fakt moc. Problém bol aj veľmi zdvihnutý predok, hlavne keď je vpredu ešte 110mm vidlica. Čiže suma sumárum ten bicykel mi bol naozaj veľký. Ako som písal vyššie kalkulačka mi vypočitala L" ale po týždni (a možno menej...) by som ten bicykel asi vrátil lebo by mi bol proste veľký. Objednal som si Ultimate CF SL 8 a tam som kalkulačku ani neriešil. Rovno som dal M" ...včera sa mi podarila taká zvláštna vec a to tá, že ráno 4:15 som len tak z haluze zašiel na stránku Canyonu a mali voľný jeden kus Canyon Lux CF SL 7 na XT-čku Rovno M" ! čiže ušiel sa mi dokonca aj MTB od nich s čím som vôbec, ale vôbec nerátal...za mňa osobne tiež M" ,ale už dnes viem, že prvé čo pôjde odtiaľ preč bude teleskopka, takže potom Vám môžem niekomu za rozumnú cenu posunúť novú teleskopku ak by bol záujem...na Ultimate sa veľmi teším, ale tým že som si dával zmenu kokpitu mi zo 100 mm rajdov na 110mm mi posunuli objednávku z apríla na august Proste čo sa týka veľkosti rámu išiel som aj bez kalkulačky do M" či to je cesťák alebo MTB. Tým že som sa zviezol na kamošovom LUX-e som sa o tom len presvedčil.
Za mňa inak ešte jedna zaujimavosť a to je pruženie bajku pri odomknutom tlmiči. Ak by som mal porovnať napr. scott a canyon pri otvorenom tlmeni v jazde do kopca, mal som pocit, že Canyon bol podstatne tuhší, ale to je len možno vec nastavenia tlmiču.
P.S.: ja osobne ak číhate na nejaké voľné biky nespoliehal by som sa na emailové alerty od canyonu..mne pomohla stála záložka v mobile, ktorú som sem tam (každé 2-3h ) očekoval...proste s bikami je to dovi dopo...
Canyo je nehovorim že to musí byt u každého rovnako ako u mňa len som uviedol ako som sa cítil na tom kole...hlavne keď som videl kam dávam sedlovku vedel som, že je to moc ...
zihadlo 5 sorry bol som stručný nie môj pocit bol asi takýto...jazdím odjakživa veľkosť M" ...u mňa je to tak na hrane, ale každá veľkosť L" bola naprd. Mam 184 cm a moja jedina vyhoda je možno to že mam dlhšie nohy, ale nemám zasa až taky dlhý trup, čo sa dá kompenzovať trošku predstavcom. Keď som sadol na L" veľkosť na Luxe tak som musel davať sedlo tak nižko, že keby použijem teleskopku tak narazí o rám a to už je fakt moc. Problém bol aj veľmi zdvihnutý predok, hlavne keď je vpredu ešte 110mm vidlica. Čiže suma sumárum ten bicykel mi bol naozaj veľký. Ako som písal vyššie kalkulačka mi vypočitala L" ale po týždni (a možno menej...) by som ten bicykel asi vrátil lebo by mi bol proste veľký. Objednal som si Ultimate CF SL 8 a tam som kalkulačku ani neriešil. Rovno som dal M" ...včera sa mi podarila taká zvláštna vec a to tá, že ráno 4:15 som len tak z haluze zašiel na stránku Canyonu a mali voľný jeden kus Canyon Lux CF SL 7 na XT-čku Rovno M" ! čiže ušiel sa mi dokonca aj MTB od nich s čím som vôbec, ale vôbec nerátal...za mňa osobne tiež M" ,ale už dnes viem, že prvé čo pôjde odtiaľ preč bude teleskopka, takže potom Vám môžem niekomu za rozumnú cenu posunúť novú teleskopku ak by bol záujem...na Ultimate sa veľmi teším, ale tým že som si dával zmenu kokpitu mi zo 100 mm rajdov na 110mm mi posunuli objednávku z apríla na august Proste čo sa týka veľkosti rámu išiel som aj bez kalkulačky do M" či to je cesťák alebo MTB. Tým že som sa zviezol na kamošovom LUX-e som sa o tom len presvedčil.
Za mňa inak ešte jedna zaujimavosť a to je pruženie bajku pri odomknutom tlmiči. Ak by som mal porovnať napr. scott a canyon pri otvorenom tlmeni v jazde do kopca, mal som pocit, že Canyon bol podstatne tuhší, ale to je len možno vec nastavenia tlmiču.
P.S.: ja osobne ak číhate na nejaké voľné biky nespoliehal by som sa na emailové alerty od canyonu..mne pomohla stála záložka v mobile, ktorú som sem tam (každé 2-3h ) očekoval...proste s bikami je to dovi dopo...
tak to maš asi skôr kratke nohy ked si daval sedlo tak dole ... maš to nejake popletené
a ked sa trošku zapozeráš tak scott má jednoduchý jednočap, hupavý a lux ma osu kola za 2kým čapom tým je menej hupavý ale aj menenj citlivý
zihadlo 5 áno prepáč, malo to byť naopak ? dnes už som unavený sorry...s tým tlmičom to hovorí aj kamarát ktorý jazdi Lux . Vraví že ten tlmič nie je tak citlivý ako čakal ale niekomu to proste vyhovuje ?♂️ Ja som mal z toho bajku ale fajn pocit
GC je uz doma. Krabica bez poskodenia, na rame ani skrabancek. Jedine minus je, ze dali deore prevodnik namiesto slx, co je zanedbatelny rozdiel. Inak super.
Oproti modelu 2020 kazeta, kluky a zadny naboj o rad nizsie.
Ale stale dobry kauf.
Mam ho rok a spokojnost, zatial ziadna reklamacia, aj dropper bez problemov.
Akurat brzdy som menil, tie boli slabe (mt400).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dovi dopo je akože čo? kratke- dlhe -užke -široke-nizke-vysoke? sa vyjadruj normalne ako človek,aby z toho mali aj ostatný nejaký užitok
Tiez mam GC 2019 v Lku a pri 189cm je mi akurat, takze sa necudujem.
P.S.: ja osobne ak číhate na nejaké voľné biky nespoliehal by som sa na emailové alerty od canyonu..mne pomohla stála záložka v mobile, ktorú som sem tam (každé 2-3h
P.S.: ja osobne ak číhate na nejaké voľné biky nespoliehal by som sa na emailové alerty od canyonu..mne pomohla stála záložka v mobile, ktorú som sem tam (každé 2-3h
tak to maš asi skôr kratke nohy ked si daval sedlo tak dole
a ked sa trošku zapozeráš tak scott má jednoduchý jednočap, hupavý a lux ma osu kola za 2kým čapom tým je menej hupavý ale aj menenj citlivý
Dakujem 🤗
Ale stale dobry kauf.
Mam ho rok a spokojnost, zatial ziadna reklamacia, aj dropper bez problemov.
Akurat brzdy som menil, tie boli slabe (mt400).