Hádam nezakladám duplicitnú tému. Budem mať nové kolesá a je v pláne prerábka na bezduše (aj teraz alebo až v lete). Na MTB to mám za tie roky zmáknute čo sa týka techniky, tmelov, plášťov. Ak máte nejaké skúsenosti a rady v čom si dať pozor alebo čo urobiť inak ako u MTB budem rád (páska, tmel, plášte). Možno aj pre ostatných
Skúšal som dať dole hlavicu na fúkanie, nepomohlo. Inak hlavica tiež znožuje prietok, a nie bezvýznamne. Potom som dal dole hadicu a zasa nič, celkom pomaly to fučalo. Keď som prstom chcel zastaviť na hadici vzduch, neklédlo to výraznejší odpor. Možno je problém niekde vo vnútri, no zasahovať do toho nebudem. 10kPa by malo mať výrazne vyšší tlak na pocit. No čo, pôjde to späť.
Zdar včera v zjazde asi na 4 výjazde mi skala roztrhala plast continental grand prix sl 28 mm....poraďte nejaké dobre bezdusove plaste...28 poprípade 30....hlavne aby mali dobrú ochranu pred prerazenim... kolesa sú dt swiss 1850 - treba tam ešte nalepiť pásku keďže sú TR? Najlepšie hoďte aj konkrétny odkaz kde objednať ...vďaka
nerozmyslate niekto nad navratom k dusovym plastom s dusami? Mal som asi mesiac do zadu defekt - samorezka rovno do behuna, plast Schwalbe Pro One na odpis, Min rok som mal podobnu situaciu, kupil som 5000TL do zasoby na dalsi takyto pripad, ale jeden lepsi defekt za 50 eur je trocha nerentabilne nie? To za plaste na auto som dal menej ako za 2 sezony na cestaku.
naviac je vsade kopa clankov co sledujem v UK, ze proste MTB tubeless ano, ale jednoducho to mlieko ani knot tie vyssie tlaky na cestakoch neustoja. Ze vraj sa pracuje na dedikovanom tmely na vyssie tlaky no ktovie kedy to bude.
takisto uvazujem ze ked dostanem defekt niekde v Chorvatsku kde aj keby som mal novy plast, musim so sebou tahat este aj booster? Mal som OEM plaste Conti UltraSport á 13 eur kus a aj ked boli tvrde jak slak, boli to bezudrzbove plaste
yozefb Problem vidim v tom, ze ludia ocakavaju od TL na ceste zazraky, no tie sa akosi "nechcu" diat ako pri MTB plastoch Skor je to pre niekoho, kto vidi benefity v komforte jazdy, znizeni valiveho odporu, ci znizeni hmotnosti rotujucej masy. Ako si sam spomenul, niektore plastne su sice drziaky, no brutalne nekomfortne
Asi to zalezi od sirky...mne napriklad pridu 25mm bezdusove GP5000 ovela komfortnejsie ako GP4000 s dusami v sirke 28mm. Na bezdusakoch mam zatial 2000km bez defektu, u mna asi najcitelnejsi upgrade, co sa tyka komfortu.
To neviem posudit, pre pripad defektu vozim stale pre istotu dusu, na tmel a hlavne minipumpu sa radsej nespolieham. Ale ako pisem, zatial ma defekty "obchadzaju".
Komfort môžem posúdiť subjektívne pri 25 Conti 4000 (+duša), 28 Conti 5000 (+duša a neskôr latex duša) a 28 Conti 5000 TL. Skok z 25 na 28 bol obrovsky, latex duša na 5000 to posunula ešte ďalej,ale pre mňa je bezduša TL top (ale ešte má za sebou len úvod sezóny). Latexová duša bola skvelá, ale nebavilo ma večné sledovanie tlakov a dofúkavanie. Defekty som mal len na 4000, Conti 5000 som používal aj na štrkové a rozbité cesty. Teraz mám dve sady kolies, na hladké cesty 5000TL a na štrkové výlety Tufo Thundero bezduše. Dušu a náplaste vozím už zo zvyku (vždy sa nájde niekto, komu sa zíde pomoc), pretože na ceste by som do conti na fulcrum kolese dušu bez heroického výkonu nevložil (sú naozaj natesno). Na Conti 5000 TL mám na 19mm ráfiku vpredu 4,7 vzadu 4,9 bar na komplet váhu 94kg
yozefb Alebo lepsie Vittoria plaste a Conti Light duse? Dat napr. 30e za par latexovych dusi sa mi uz zda prilis, to radsej ist do TL. Jazdil som Schwalbe G-One 30c TL a teraz Panaracer SS 32c s dusou, sirka v praxi to iste, pocitovo tie G-One mali ale nieco do seba. I pri nizsich tlakoch to stale bolo agilne a nemal som obavy zo seknutia duse. Kedze to mam ako druhy, menej vyuzivany set na gravel, prerabat to teraz na TL mi pride zbytocne. Treba zohladnit komplex faktorov, vybrat si a jazdit. Nejake "ale" tu stale bude, no treba s tym zit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano presne ten, na videách zdá sa funguje.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cestne-plaste/pirelli-cinturato-velo-tlr-28-622-700x28c-tubeless-plast-kevlar.html
savings Pirelli Cinturato™ Velo 700x28C plášť, TLR, kevlar
40,99 € savings
MOC 80,99 €https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cestne-plaste/pirelli-cinturato-velo-tlr-28-622-700x28c-tubeless-plast-kevlar.html
A jazdiš ich s dušou alebo bez?
savings Pirelli Cinturato™ Velo 700x28C plášť, TLR, kevlar
40,99 € savings
MOC 80,99 €Ja už druhý rok jazdím 3tr a maximálna spokojnosť. ( spokojnosť ako s bezdušákom )
naviac je vsade kopa clankov co sledujem v UK, ze proste MTB tubeless ano, ale jednoducho to mlieko ani knot tie vyssie tlaky na cestakoch neustoja. Ze vraj sa pracuje na dedikovanom tmely na vyssie tlaky no ktovie kedy to bude.
takisto uvazujem ze ked dostanem defekt niekde v Chorvatsku kde aj keby som mal novy plast, musim so sebou tahat este aj booster? Mal som OEM plaste Conti UltraSport á 13 eur kus a aj ked boli tvrde jak slak, boli to bezudrzbove plaste
odporucam tento clanok (eng) https://www.cyclingweekly.com/products/the-unfortunate-incident-of-the-failing-tubeless-tyre-sealant