Čaute. Aj vám zariadenia zobrazujú nesprávne nadmorskú výšku? Na mojom edge 130 plus a aj kamarátovi edge 520 to robí odchýlky niekoľko desiatok metrov... A netušíme čím to je a ako to vyriešiť... 🤔
Ono je to trochu zložitejšie - GPS už z princípu má horšiu presnosť pri určovaní výšky oproti určeniu polohy - uvádza sa cca x 1,5. Záleží na výhľade na družice ale dajme tomu reálne +/- 2m (odkrytý terén) až +/- 10m (les, mesto). A to samozrejme môžu byť aj nejaké extrémne uletené hodnoty. No a k tomu ešte chyby barometrického výškomera.
Mohli by pouzivat vyskove udaje z mapy. Ved konieckoncov su tam aj specialne DEM mapy len s vyskami. Nechapem preco Garmin aj pocas spustenych stopiek priebezne povedzme kazdych 10 minut neoveri vysku z barometra s tou z GPS a nasledne z DEM mapy. Ja som mal minule na jednon mieste rozdiel 20m.
Už tu niekde skôr bola informácia koľko dát obsahujú tie nové výškové mapy snímané Lidarom. Ale ani to by ti nepomohlo ak by si nemal presnú polohu GPS. To ako to robí Garmin vie málokto ale asi tak jednoduché to nebude. Ak by robil korekciu barometra dajme tomu každých 10 minút podľa GPS ako navrhuješ tak asi každých 10 minút máš vo výškovom profile skoky. Predpokladám, že je tam viac podmienok (koľko družíc vidí atď...) Podľa mňa je to stále o kompromise skutočná nadmorska výška / nastúpane metre.
Jednoducho musíme sa zmieriť, že tieto merania nie sú dokonalé (a asi ešte dlho nebudú)
Nazdar...nestalo sa to už niekomu? Mám nový NB, nainštaloval som naň Garmin Express, pripojil som svoj EDGE 130 prebehla synchronizácia, ale včerajšiu trasu mi nezosynchronizovalo a navyše mi vymazalo celú históriu zo zariadenia, píše už len, že nie sú uložené žiadne trasy. Je možné nejako vrátiť históriu? Prípadne, čo som urobil zle, že sa to vymazalo, aby som sa tomu vyvaroval do budúcna. (Na starom PC sa mi to nikdy nestalo a Garmin používam roky...)
Prosim vás, dá sa nejako vyrezať kúsok aktivity na Garmin Connect? Viem, že sa da odrezať začiatok či koniec, ale dá sa aj kúsok uprostred aktivity? Google ma stale len hádže na Trim funkciu, ale teda tá umožňuje len ten začiatok a koniec odrezať. Včera ma môj Garmin 530 poslal cez brutálny kamenistý a blatový úsek, strepal som sa trikrát, ehm, bicykel škrípal až mi ho ľúto bolo a stratil som polhodinu na pár metroch, chcel by som to dať preč nech viem ako som zvyšok šiel.
Ozaj, a ako dám do neho freemaps pls? Viem, že to tu niekde je, ale neviem to nájsť... Ďakujem!
PS: môj prvý Garmin device a teda som nadšený, už poškuľujem aj po hodinkách
Predsa len mám otázku ešte: ktoré z máp je potrebné mať zapnuté? Mám tam 4 predinštalované (INTL standard basemap, Cycle map EU NE, Cycle map EU SW, DEM) a freemap.sk mapu. Stačí mi freemap.sk a DEM? Môžem ich zapnuté všetky? Neviem či to je potrebné, či sa to nebude biť... Nechcem si niečo nesprávne nastaviť zlou voľbou. Dík!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Trening / Dráhy
Oblubene polozky su s hviezdickou,
ostatne su Moje trasy
https://connect.garmin.com/modern/activities?favorite=1
Jednoducho musíme sa zmieriť, že tieto merania nie sú dokonalé (a asi ešte dlho nebudú)
Prosim vás, dá sa nejako vyrezať kúsok aktivity na Garmin Connect? Viem, že sa da odrezať začiatok či koniec, ale dá sa aj kúsok uprostred aktivity? Google ma stale len hádže na Trim funkciu, ale teda tá umožňuje len ten začiatok a koniec odrezať. Včera ma môj Garmin 530 poslal cez brutálny kamenistý a blatový úsek, strepal som sa trikrát, ehm, bicykel škrípal až mi ho ľúto bolo a stratil som polhodinu na pár metroch, chcel by som to dať preč nech viem ako som zvyšok šiel.
Ozaj, a ako dám do neho freemaps pls? Viem, že to tu niekde je, ale neviem to nájsť... Ďakujem!
PS: môj prvý Garmin device a teda som nadšený, už poškuľujem aj po hodinkách
http://download.freemap.sk/garmin/freemapSKtopo.gmapsupp.latin1.zip
Edit: Pogooglil som, jasný návod je na stránke freemaps, takže všetko jasné. Dík!
Vrátane DEM?