Na svojom e-bajku Haibike s-duro lt 4 r.19 mám reťaz KMC e10S. Po najazdení 1250 km, som ju zmeral šublerou a ajhľa výsledok 133 mm. To znamená že zrelá na výmenu (pri 132,7-8 mm) bola už po cca 800 km. Vážim síce s výstrojou okolo 110 kg, no reťaz bola vždy po 50 až 80 km vyčistená v práčke a premazaná kvalitným mazivom od shimana. Bola jazdená len v suchu a kopcovitý terén cca tretina. Radil som vždy s maximálnou pozornosťou na čo najdlhšiu životnosť reťaze.Vzhľadom na to že uvedená reťaz stojí cca 40-45 eur, sa mi zdá jej životnosť neúmerne malá. Aké máte vy skúsenosti ? Neoplatí sa použiť radšej lacnejšie reťaze aj keď nie určené na e-bajky ? Možno že životnosť pri tretinovej cene nebude o moc nižšia ?
Zmeral som reťaz, nameral som najviac 132,65. Mám na nej cez 3000 km. Kazeta je 9-ková.
Musím ju už meniť, alebo ju môžem tento rok ešte jazdiť?
Podľa toho, čo tu čítam tak ešte asi nie je na výmenu.
Zmeral som reťaz, nameral som najviac 132,65. Mám na nej cez 3000 km. Kazeta je 9-ková.
Niekto odporúča vymieňať reťaz už pri 132,8 - najviac pri 133mm. Ja mením až pri 133mm. Kľudne ju ešte jazdi. 9-tková reťaz nieje až taká drahá, tak ak chceš byť pokojný, tak ju vymeň niečo pod 133mm.
Niekto odporúča vymieňať reťaz už pri 132,8 - najviac pri 133mm. Ja mením až pri 133mm. Kľudne ju ešte jazdi. 9-tková reťaz nieje až taká drahá, tak ak chceš byť pokojný, tak ju vymeň niečo pod 133mm.
Mne ta mierka cez retaz nikdy neprepadla. Vymienam pri cca 1500km-2000km, ked zacne uz preskakovat retraz na najmensom pastorku. 5200 km neviem ako to moze vydrzat, to uz ste si vychodili kazetu a predny prevodnik. Kazeta mi vydrzi tak 3x retaz. (Podotykam, ze mam vysoky krutak 160Nm a zo skusenosti, staci deore retaz, tie drahsie su prave odlahcene a menej pevne). Predny prevodnik vydrzi dlho, kludne 8000km.
normalne som zmätený. na mondrakeri zatial okolo 1350 km a retaz neprepadla ani na polovicu 75 %. ale asi to potom pojde rychlo. retaz tusim sram nx 12s.
Mne ta mierka cez retaz nikdy neprepadla. Vymienam pri cca 1500km-2000km, ked zacne uz preskakovat retraz na najmensom pastorku. 5200 km neviem ako to moze vydrzat, to uz ste si vychodili kazetu a predny prevodnik. Kazeta mi vydrzi tak 3x retaz. (Podotykam, ze mam vysoky krutak 160Nm a zo skusenosti, staci deore retaz, tie drahsie su prave odlahcene a menej pevne). Predny prevodnik vydrzi dlho, kludne 8000km.
Ako som už pár krát písal - vyhoďte tie mierky do koša
Meranie mierkou je ďaleko komfortnejšie ako šublerom. Čítam, že obyčajne mierka neprepadáva a reťaz treba meniť. Tak zmerať šublerom mierku a tá ak je do plusu, tak by sa mala dať na presnú mieru upraviť.
... Bol som to merať, no s tým meraním mierky je problém, je tam oblúk a to desatiny lietajú . Neviem ako meriate tú rozteč šublerom, zdá sa mi, že najjednoduchšie by potom bolo nastaviť na šubleri mieru (dajme tomu) 133,6 a skúšať, či prepadne medzi článkami alebo nie.
Veď aj tá mierka ak aj má nejaké tolerančné chyby úplne stačí. Veď výmena reťaze nie je že v sekunde ju musíš meniť! Meraj každých napr. 300km a keď začne prepadávať, vymeň. Ale určite sa nič katastrofálne nestane ak nabeháš ďaľších 100km do výmeny. Neviem či iba my bikeri máme tendenciu dramatizovať každú súčiastku na biku:-)
RETRO ... za mladi stála hokejka 17,- Kčs a lepšia sulov forward s gumenou násadkou na konci rukoväti 31,- Kčs hotový majetok, keď tenistky biele čína na 1 leto (vidím ich pred očami) vyšli zdá sa mi na 32,- ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
9-tková reťaz je nezničiteľná
Mám ju už kúpenú, stála ma cez 40 eur.
To si kúpil akú reťaz? KMC? 9-tkovú reťaz kúpiš do 15 EUR https://www.gravity-shop.sk/9-speed-3/retaz-sram-pc-951-114cl--9speed/
Ako som už pár krát písal - vyhoďte tie mierky do koša
KMC e9 /viacčlánkovú, lebo boli 2 druhy a tá jedna mala menej článkov ako tú, čo mám na bicykli/.
Cena 43,- , dátum 24.7.2019.
Používame roky, a je spoľahlivá...
... Bol som to merať, no s tým meraním mierky je problém, je tam oblúk a to desatiny lietajú
A pritom takova blbost - hokejka.