No to je na prášky. Trek si nechá zaplatiť príplatok stovky peňazí za značku a spraví veľkú dieru pre sedlovku. Mne pomohla vazelína ParkTool SAC-2proti zasúvaniu sedlovky aj praskaniu. Ale vydržalo to štyri výjazdy / 600 km. Dnes sa sedlovka začala znovu ozývať. Myslel som, že tá vazelína je trvalé riešenie. Bohužiaľ nič lepšie asi neexistuje.
Na pukajucu sedlovku zabera poriadne vycistenie sedlovky aj vnutra ramu a treba pouzit vazelinu na karbonove diely. Obsahuje male ciastocky ktore vytvoria pevny spoj.
Tiež som mal problémy s pukajúcou sedlovkou, skúsil som všeličo, namazanie protišmykovou vazelínou, klasická vazelína na sedlovej objímke, silnejšie dotiahnutie, ale vždy to po pár kilometroch začalo pukať pri každom zašliapnutí do pedálu....a nie len pri silovom zaťažení do kopca, ale aj pri točení pedálmi po rovnej ceste... katastrofa, išlo ma poraziť.... nakoniec vyzerá, že pomohla rada od brata a to zhodiť sedlovú objímku, prebrúsiť farbu pod ňou.... ono aj na objímke bolo vidieť z vnútra, že sa nedotýka rovnomerne po celom obvode rámu, ale boli tam otlačené tri body (stopy po farbe)... takže asi to spôsobovalo to, každopádne teraz je ticho, bez použitia akejkoľvek vazelíny
Mal som podobny problem , po vycisteni sedlovky , sedlovej rurky v rame a aj objimky som mal pokoj 10-15 km a potom znova.
Kupil som pastu R.s.p. CREAK FREAK zopakoval cistiacu proceduru a odtedy pocujem len odvalujucu sa retaz , pukanie v rame stichlo.
Skús si prekontrolovať či na sedlovej trubke nemáš nejaké väčšie odreniny na jednom mieste. Môže sa stať že v ráme vytŕča kúsok materiálu ktorý drie práve o sedlovku. Skúsil by som prípadne na nejakú tyčku dať trosku šmirgľu a pobehať v ráme. Potom poriadne očistiť napr čističom brzd aj vnútro rámu kam ide sedlovka. Zhodiť svorku ktorou doťahuješ sedlovku a prekontrolovať či tiež niekde nedrie, namazať jej styčne plochy z rámom, naniesť na sedlovu trubku vazelínu na karbón a dať ju na miesto. Neviem potom či más rýchlo upinák alebo len imbus tak by som skúsil aj zmeniť trochu uťahovací moment.
Namazal som všetko prstom som skontroloval vnútro rámu je karbónový, je v poriadku..rychloupinak vyčistený namazany..namazane vnutro rychloupinaku aj sedlovka . Utiahnutý je tak, že ho ledva zavriem..
Ja si myslím, že je skrátka väčší priemer rámu, kam ide sedlovka..☹️ lebo pukne keď prejdem väčšiu nerovnosť...ešte teoreticky nejakú objimku ktorá je hlboká aspoň 2 cm. Či by nepomohlo..len neviem či taká je a zas míňať prachy za objimku, ktorá mozno nepomôže ?
Bicykel za dva litre , a takéto problémy ?
Robilo, keď som skúšal tenšiu sedlovu objimku...teraz to nerobí... teraz to puka , hneď aj keď prejdem cez poklop na ceste.. Vies si potom predstaviť, čo to robí na poľnej ceste....absolútne ma potom nebaví niekde ísť s tým bikom von...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kupil som pastu R.s.p. CREAK FREAK zopakoval cistiacu proceduru a odtedy pocujem len odvalujucu sa retaz , pukanie v rame stichlo.
Ja si myslím, že je skrátka väčší priemer rámu, kam ide sedlovka..☹️ lebo pukne keď prejdem väčšiu nerovnosť...ešte teoreticky nejakú objimku ktorá je hlboká aspoň 2 cm. Či by nepomohlo..len neviem či taká je a zas míňať prachy za objimku, ktorá mozno nepomôže ?
Bicykel za dva litre , a takéto problémy ?
Koľko máš sedlovku zasunutú v ráme?
Zbytočne vyhodene 2 litre za bike? to som si mohol kúpiť ako kamoš bike z dekatlonu za 300€ a nič by mi nepukalo.☹️
Aká má byť vnútorná šírka rámu kde sa dáva sedlovka 27.2mm?