Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Čo tak pozrieť nejaký Grand Scenic? Síce píšeš že Francúza nie, ale nechápem prečo? To je niečo na spôsob Mavic kolesa nie ( lebo im 10r dozadu im praskali vo vnútri rafky )? Mal som ho kedysi a keby mi ho nezrušil jeleň ktorý mi nedal prednosť, jazdil by som ho dlho. Za tu cenu to bolo za mna výborne auto…spoľahlivé, dobre na prácu, pre rodinu, bike atd…
Ozaj, ma niekto z vas Corollu hybrid ? Alebo Mazdu so Skyactiv X motorom ? Ake mate skusenosti ?
Aktualny focus uz bude mat 10 rokov a postupne sa pozeram po novom. Taky liebling by bola Mazda 3 sedan so Skyactive-X. Manual mam rad a automat velmi nechcem.
Manzelstvo z rozumu zase Toyota Corolla Hybrid - ale dvojliter, lebo sa mi strasne nepaci co robi ta CVT prevodovka pri silnejsom zosliapnuti pedalu.
Stale sa v mediach premiela spotreba ale nech pozeram ako chcem, tak mensiu spotrebu ako ma teraz ten 1.6 TDCI motor od Fordu uz nebudem mat na nicom. Teraz mam 5.5 dlhodobo a to jazdim s bicyklami na streche a vacsinu tras po dialniciach.
Ak som správne pochopil tak by som povedal že v tom opli bude niečo spatne pretože zatiaľ mi na všetkých autách fungovalo sťahovanie okien tak ako v tom pezote
Ale pozeral som si to, v starsich autach sa to dalo nastavit, zmenit smer otvarania okien jednoducho, novsie uz to maju asi inak. V autodiskusii :
"... Klasický oknový motorček funguje tak, že sa privádza naň +12V na jeden kontakt a GND (zem) na druhý, alebo obrátene, podľa potreby smeru otáčánia UP/DOWN."
matt mam dvoje mavic a uz viem preco nechcem dalsie mavic. A rafikom to nie je. Francuzske auto proste nie. Mam velmi zle skusenosti aj sam a aj v mojom okoli. 1.6 tdci by som nekupil ani keby to bolo posledne auto na zemi. To jedno co mame so segrou mi staci a v porovnani s nim je vankel uplne bezproblemovy motor. valecek drviva vacsina prevadzky bude solo sofer zenskeho charakteru.
Mozno do buducnosti pribudne dalsia persona ktora ale nebude dlho sposobila na pravne ukony 😁
Tiež som chcel civica. A na koniec mam s-maxa. Tri detské sedačky v zadu,tri bicykle, tri kolobežky, štyri páry korčúľ a prilby😀v kufri.A aj bednicka piva pre mňa sa zmestí.A aj panička sa naučila šoférovať. Ale tak radšej chodí na c3.
2,0 103kw a 2011.Za sedem rokov zatiaľ okrem olejov a bŕzd a jedného vstrekovača na privstrek nafty do výfuku pri regeneracii tak nič nebolo. A to jazdím denne 20 km tak na päť, šesť krát. Takže uple na diesel zla prevádzka. Ale kočiar som žiadny nerozoberal. A to ich bolo?.
Ale pozeral som si to, v starsich autach sa to dalo nastavit, zmenit smer otvarania okien jednoducho, novsie uz to maju asi inak. V autodiskusii :
"... Klasický oknový motorček funguje tak, že sa privádza naň +12V na jeden kontakt a GND (zem) na druhý, alebo obrátene, podľa potreby smeru otáčánia UP/DOWN."
Zase nejakú drobnosť som sa naučil.
tak toto som nikdy neskumal bud to funguje alebo nie
Nj ale ten francuzsky naftak ja nechcem. Tam je tolko veci ktore ked sa vysypu tak si asi navysim hypoteku. Skor ma zaujimalo ci su nejake dlhodobejsie skusenosti s tymi oturbenymi benzinmi. Ten litrovy trojvalec bude asi silno trpiet v takom velkom aute ale 1.5ka by uz mohla byt v poho.
Tak 2.0 tdci je vo volvach, Peugeotoch, citroenoch, fordoch. Myslím ze jeden z aj motorov. A máme ich na dielni menej ako folcfagnov😀. Ja ako automechanik som vyberal co najblbuvzdornejsie a najmenej na investície drahé auto. Nechce sa mi opravovať aj svoje autá.
No len ty ako automechanik si vies svoje veci pozriet, zdiagnoatikovat a pripadne aj opravit, zadarmo. Ked to zoberiem z pohladu toho 1.6 tdci z focusu tak aj ked mam kamarata mechanika a ceny mam lepsie stale vidim ze do toho slo neskutocne mnozstvo prachov ktore by do benzinu ani nemali kam ist. Dpf, egr, turbox krat, ta hadica k turbu snad uz asi 4ta alebo kolkata. Stale to auto vraj cuka a trha. Riadiaca jednotka sa tam riesila. Cakam kedy odide tie strekovace predrazene. Kazda blbost na tom forde je draha. A 2.0 to je v podstate rovnaky motor len s vacsim objemom. Jediny dovod preco to auto nie je zosrotovane alebo predane nejakej zgerbe je ze ma gulu a segra potrebuje este vozit na barak strk a podobne somariny
No, ako moj mondik, je uz 2 mesiace v servise, lebo som pri cuvani suchol spodok narazniku fest blba nahoda a do toho korona ale aj tak. Som ciarka do blbej statistiky
Inak, k tym motorom. Stare tddi od fordu bol nezmar. To slo na vsetko, aj repkovy olej, za studena vrcal ako traktor, ale siel. Aj ked je fakt, ze stare fordy zvycajne hnili skor ako sa stihol motor pokazit. Kolega ma este stale prveho focusa a nestara sa o to auto absolutne vobec a fur ide. TDCi su uz nachylne na cistotu paliva. Commonrail sa lubi upchavat a potom je uz zle.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aktualny focus uz bude mat 10 rokov a postupne sa pozeram po novom. Taky liebling by bola Mazda 3 sedan so Skyactive-X. Manual mam rad a automat velmi nechcem.
Manzelstvo z rozumu zase Toyota Corolla Hybrid - ale dvojliter, lebo sa mi strasne nepaci co robi ta CVT prevodovka pri silnejsom zosliapnuti pedalu.
Stale sa v mediach premiela spotreba ale nech pozeram ako chcem, tak mensiu spotrebu ako ma teraz ten 1.6 TDCI motor od Fordu uz nebudem mat na nicom. Teraz mam 5.5 dlhodobo a to jazdim s bicyklami na streche a vacsinu tras po dialniciach.
valecek drviva vacsina prevadzky bude solo sofer zenskeho charakteru.
Mozno do buducnosti pribudne dalsia persona ktora ale nebude dlho sposobila na pravne ukony 😁
tak toto som nikdy neskumal bud to funguje alebo nie
Inak, k tym motorom. Stare tddi od fordu bol nezmar. To slo na vsetko, aj repkovy olej, za studena vrcal ako traktor, ale siel. Aj ked je fakt, ze stare fordy zvycajne hnili skor ako sa stihol motor pokazit. Kolega ma este stale prveho focusa a nestara sa o to auto absolutne vobec a fur ide. TDCi su uz nachylne na cistotu paliva. Commonrail sa lubi upchavat a potom je uz zle.