Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mňa osobne ísť do tretej dávky hneď v prvý možný deň po šiestich mesiacoch odrádza len hypotetická možnosť, že sa v priebehu pár týždňov objaví nová vakcína s vyššou účinnosťou proti Delta variantu a ja na ňu nebudem mať nárok, keďže budem aktuálne zaočkovaný už treťou dávkou vakcíny proti pôvodnému variantu. Tá síce môže byť stále účinná, ale pravdepodobne menej ako "tá nová". Ešte stále mám pár dní, ale rád by som vedel, čo a ako...
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:28:25
00
arrow_leftSrsen napísal:
už som to tu písal, že napájanie nanočipov ešte nie je kompletne vyriešené,
preto kvôli životnosti batérie je potrebné tie čipy dopĺňať

Ja to robím tak, že popijam kyselinu sirovú a zajedam k tomu olovo. Olovo-dezolatov volovo. :lol:
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:35:16
00
no len aby si sa neprespekuloval ako ti co cakali do poslednej chvile, ze ved potom si daju jansena a bude vsetko ok.. a teraz ten jansen vyzera nic moc v porovnani s ostatnymi
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:38:42
00
no ja by som nedbal aj 3, 4 .. dávku astry :) ale tú mi zrušili mocipáni
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:39:40
04
arrow_leftmilarin napísal:
Mňa osobne ísť do tretej dávky hneď v prvý možný deň po šiestich mesiacoch odrádza len hypotetická možnosť, že sa v priebehu pár týždňov objaví nová vakcína s vyššou účinnosťou proti Delta variantu a ja na ňu nebudem mať nárok, keďže budem aktuálne zaočkovaný už treťou dávkou vakcíny proti pôvodnému variantu. Tá síce môže byť stále účinná, ale pravdepodobne menej ako "tá nová". Ešte stále mám pár dní, ale rád by som vedel, čo a ako...

toto je spravna uvaha, akurat sa asi realne nedozvieme ci a kto robi aktualne na aktualizacii vakciny proti novej/novym mutaciam covidu. ja osobne budem mat pol roka od druhej az na konci Februara 2022, tak dovtedy sa mozno nieco ukaze.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:40:25
00
Schvalovanie novej vakciny potrva mesiace az roky, takze cakat ze sa zrazu u nas zo dna na den objavi je nezmysel.

Gusto a co sa tyka tetanu alebo zaskrtu, tam ti nerobi problem "robit zo seba sasa" kazdych 10-15r? Kliestova encefalitida kazde 3r atd? Ked prestane napor na nemocnice, prestane sa aj s covidpassmi. Dovtedy budem chodit kedy mi odporucia.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:53:58
00
arrow_leftGusto0 napísal:
ano ale tam mi to je jasne - kazdy rok je iny virus a vakcina z pred roka ti je nanich. tu sa vsetky firmy zatial chvalia ze vakcina na kovid je ucinna na vsetky mutacie. preto ma to zacina zaujimat. ked treba pojdem aj kazdeho pol roka ale sasa nemienim robit nikomu

Aj pri SARS-CoV-2 máš cca každý rok inú hlavnú variantu/mutáciu. Ide len o či tieto mutácie dokáže aj prvá vakcína podchytiť, zatiaľ sa zdá že áno, síce nie tak efektívne ako pôvodné verzie, ale zas nie je na zahodenie ako napr. vakcína na chrípku napr. Varíme z toho čo máme.

Inak aj u nás sa začína umierať vo veľkom:
Očkovaný - v podstate vyšší vek a veľa komorbitíd, ale tu sa to vedelo, že aj najlepšia dnes dostupná vakcína u takéhoto pacienta nie je tak účinná, ale dáva aspoň nejakú šancu niekomu na záchranu života
Neočkovaný - v podstate mladší a doteraz zdraví

A u detí už pozorujem viac postkovidových syndrómov, neviem či je to tým, že je ich počtom viac chorých ako minulú zimu, alebo má určitý vplyv aj delta varianta SARS-CoV-2
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:56:14
03
arrow_leftHosť napísal:
Skusme to teda inak, keby daju dopredu von plan, ze sa bude ockovat kazde 4-6 mesiacov kolko ludi by do toho aj tak slo ? Teraz vy ako ortodoxni vyznavaci vakcin nie ste reprezentativna vzorka.(tak isto ako ja nie)
Rozdiel medzi konspiraciou a pravodu je zvycajne pol roka.(teraz tu neriesim vase oblubene cipy a 5g)

Zopakujem MageZovu otazku este raz: kto su teda ti "oni"?
A doplnim aj tu svoju: Myslis, ze vakcinu proti tetanu (Ako si pisal, jedina, ktoru akceptujes a nechas si pichnut) neovladaju tiez "oni"? Myslis ze do nej uz teraz nedavaju cipy? Myslis ze na nej farmafirmy nezarabaju? Ako to teda je s tou tvojou protitetanovkou? Naco je dobra, ved to je len take nevinne stuhnutie šije, ako ked sa zle vyspis, ktore taky mocny zdravy mlady clovek ako ty rozchodi aj bez ockovania. Tak preco riskujes to ockovanie?
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 13:56:50
04
Tieto vase prirovnania k tetanu, kiahnam a co ja viem akym ochoreniam su komicke. Realita vyzera takto, medianova IFR (infection fatality rate, teda riziko umrtia pri nakazeni):

vek
0-19.......................................0,0027%
20-29....................................0,014%
30-39....................................0,031%
40-49....................................0,082%
50-59....................................0,27%
60-69....................................0,59%
70+ (zijuci samostatne).....2,4%
70+ (celkovo)........................5,5%

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.08.21260210v1

V kategoriach pod 50 rokov je riziko covidu tak absurdne nizke v porovnani s hocijakymi beznymi rizikami kazdodenneho zivota, ze by ste sa skor mali triast hrozou ked kazdy den rano nastupujete do auta.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:08:03
00
Jedno z top dezolatskych miest a kraj s najnižšou ockovanostou … ide to tam , kde sa slobodne rozhodli svojim slobodným rozhodnutím - neočkovať sa , aby to tam išlo … teda do řiti . ⬇️

Nemocnice v Prešovskom kraji sú v kritickom stave, majú iba 2 voľné lôžka s pľúcnou ventiláciou

Nemocnice v Prešovskom kraji hlásia kritický stav, majú iba 2 voľné lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Len za posledný týždeň museli do iných nemocníc previezť 165 pacientov, z nich 35 vyžadovalo podporu pľúcnej ventilácie.

Nemocnice z Prešovského kraja majú:

93 % obsadenosť lôžok s napojením na kyslík (z 508 je obsadených 473);
95 % obsadenosť lôžok s napojením na high-flow (zo 43 je obsadených 41);
96 % obsadenosť lôžok s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu (z 53 je obsadených 51 lôžok).
„V Prešovskom kraji je obmedzená tzv. biela starostlivosť pre vysoký počet pacientov s covidom. Zákroky, ktorých presun nespôsobí zhoršenie zdravotného stavu pacienta, sa z dôvodu naplnenosti kapacít termínujú na neskoršie dátumy. Ubezpečujeme však, že každý, kto potrebuje akútnu zdravotnú starostlivosť, ju aj dostane,“ povedal štátny tajomník ministerstva Kamil Száz.

„Všetky zdravotnícke zariadenia v regióne sme požiadali, aby maximalizovali svoje kapacity pre pacientov s covidom nad kapacity uvedené v tretej fáze reprofilizácie. Pripravujeme zapojenie aj mimorezortných zdravotníckych zariadení,“ povedal Lengvarský.

Jedným z prvých ohnísk tejto vlny bola u nás svadba, hovorí regionálna hygienička z okresu, kde je najvyšší podiel pozitívnych

Denník N
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:11:38
00
Ja len nerozumiem, prečo tie čipy neurobili na bezdrôtové nabíjanie, nebolo by potrebné toľko pichať.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:13:56
01
Neverím tomu že pri takejto obsadenosti si už lekari nevyberaju koho odpojit. zvačša ten nad 80 v zlom stave je odpojený a daju tam nejakeho 60 tnika. Nezavidím toto resp všetko. Snád ale neodpajajú očkovaných
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:17:57
00
arrow_leftMinikin napísal:
Zopakujem MageZovu otazku este raz: kto su teda ti "oni"?
A doplnim aj tu svoju: Myslis, ze vakcinu proti tetanu (Ako si pisal, jedina, ktoru akceptujes a nechas si pichnut) neovladaju tiez "oni"? Myslis ze do nej uz teraz nedavaju cipy? Myslis ze na nej farmafirmy nezarabaju? Ako to teda je s tou tvojou protitetanovkou? Naco je dobra, ved to je len take nevinne stuhnutie šije, ako ked sa zle vyspis, ktore taky mocny zdravy mlady clovek ako ty rozchodi aj bez ockovania. Tak preco riskujes to ockovanie?

Kto su oni je úplne irelevantne a vôbec tu nemá zmysel o tom diskutovať.
Tentanovka je rokmi overená.
Len si treba uvedomiť že doživotná Častá vakcinácie je super biznis.
Cieľom západnej medicíny nieje vyliečiť ale liečiť.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:18:26
01
arrow_leftHosť napísal:
Tieto vase prirovnania k tetanu, kiahnam a co ja viem akym ochoreniam su komicke. Realita vyzera takto, medianova IFR (infection fatality rate, teda riziko umrtia pri nakazeni):

vek

V kategoriach pod 50 rokov je riziko covidu tak absurdne nizke v porovnani s hocijakymi beznymi rizikami kazdodenneho zivota, ze by ste sa skor mali triast hrozou ked kazdy den rano nastupujete do auta.

Daj si facku. Ktore bezne rizika zivota su schopne zaplnit nemocnice po okraj, ze bezna medicia musi ist bokom?
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:21:44
23
arrow_leftHosť napísal:

vek

A vieš si tie čísla vôbec aj vyhodnotiť, čo znamenajú a prečo je COVID-19 napriek tak nízkym % nebezpečný a prečo je taká osina v zadku? Ak je to tak v pohode, tak neviem prečo u nás za v podstate zrušil celý pavilón palitívy a ODCH a namiesto toho tam liečia len COVI-19 pacientov. Asi pre bežné ochorenia netreba v sezóne zakladať nové pavilóny aby mali kde ľudia umierať...

Nie, tetanus ti nemá potenciál nakaziť 100% svetovej populácie za pár mesiacov

PS: nápoveda, skús si tie nízke percentá prepočítať na počet možných prípadov (tzn. 100% svetovej populácie môže byť behom pár mesiacov nakazená), potom ti tie nízke % neprídu tak nízke keď ti za sezónu môže v plných nemocniciach zomrieť 60M ľudí len na COVID - počítam 1% smrtnosť). A druha nápoveda, aj keď ľudia nezomrú, tak už musíš zakladať samostatné postkovidové ambulancie aby títo ľudia nezahlcovali zdravotnícky systém a u deťoch ti bude stískať zadok pri PIMS.
Zobraziť komentár 15.11.2021 - 14:27:47
16
keyboard_arrow_up