Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
rozmýšľal som si na narodky kúpiť nejaký rum, len nejako som sa nerozhýbal a zdá sa, že tie obchody budú zavreté ... ak nakúpim zo svetanápojov, ako to posielajú? akosi sa bojím spoliehať na kuriéra, hm? ... no a potom si ešte vybrať musím .. minulý rok som si tiež nevedel vybrať tak som nakoniec kúpil diplomatico ako stávku naistotu
Teda bol som v ich predajni pred týždňom a pýtal som sa ako na tom budú. Ale oni sú vraj vedený ako potraviny 🙂 takže budú mať otvorené. Ak sa teda nič nezmenilo. Ja som sa poistil, lebo toto som netušil a trochu ma to zaskočilo 🙂
Nie je to whisky, brandy, ani destilát v pravom slova zmysle. Testovacia predvianočná várka čokoládovo-kávového likéru. Aj ženy chcú cez Vianoce piť. Chvalabohu.
Ak to teda nebude OT a zahlcovanie fóra, nech sa páči vladika
Domáci čokoládovo-kávový likér
* 1 konzerva sladené kondenzované mlieko salko
* 2 balíčky vanilkový cukor
* 2 tabličky horkej/varnej čokolády po 150-200 g
* 0,5 litra rumu
* 3-4 PL hnedého cukru
* 2 PL medu
* 2 ks vaječného žĺtku
* Sladká smotana cca 150 ml podľa potreby, ak je zmes
príliš hustá
K tomu si urob cca 200-250 ml silnej kávy - klasického turka.
Kondenzované mlieko, vaječné žĺtky, čokoládu, med, precedenú kávu, hnedý a vanilkový cukor plus cca 150 ml sladkej smotany dáš do hrnca. Všetko pomaly zahrievaš za stáleho miešania až dovtedy, kým sa to nespojí a nezačne hustnúť. Zmes necháš na chvíľu zovrieť a následne za mierneho varu a stáleho miešania pomaly prilievaš rum. Po krátkom spoločnom miernom vare odstavíš, a likér necháš vychladnúť. Ale žena si dá aj teplý😊. Z jednej várky výjde cca 1,2-1,3 litra likéru.
Pomery sú vyslovene orientačné, tieto vychádzajú z mojich skúseností. Po experimentovaní s lepšími rumami som zistil, že najviac sa do likéru hodí klasický tuzemský (r)um, lebo lahodné rumy majú na likér príliš veľa dochutí, ktoré sa bijú s ostatnými ingredienciami. Takisto niekto kávu necedí, dá to tam aj so sedlinou, mojim konzumentkám to vadí.
Likér sa dá spraviť aj ako čisto čokoládový, ale je to brutálne sladké.
Alternatívna príprava: Všetko pomaly zahrievaš za stáleho miešania až dovtedy, kým sa to nespojí a nezačne hustnúť. Zmes necháš na chvíľu zovrieť a následne za mierneho varu a stáleho miešania pomaly popíjaš rum.
Som dostal od kamoša v balení aj s pohárom. Dnes som otvoril a aj keď túto značku som už dlhšie nepil, tak je to lepšie ako tá ich klasika. 🙂 No asi to bude aj tak lepšie s ľadom, nech to trochu zjemní 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teda bol som v ich predajni pred týždňom a pýtal som sa ako na tom budú. Ale oni sú vraj vedený ako potraviny 🙂 takže budú mať otvorené. Ak sa teda nič nezmenilo. Ja som sa poistil, lebo toto som netušil a trochu ma to zaskočilo 🙂
Zatial macerujem zazvor(ovicu), tento rok prvykrat v borovicke a s limetkami.
Domáci čokoládovo-kávový likér
* 1 konzerva sladené kondenzované mlieko salko
* 2 balíčky vanilkový cukor
* 2 tabličky horkej/varnej čokolády po 150-200 g
* 0,5 litra rumu
* 3-4 PL hnedého cukru
* 2 PL medu
* 2 ks vaječného žĺtku
* Sladká smotana cca 150 ml podľa potreby, ak je zmes
príliš hustá
K tomu si urob cca 200-250 ml silnej kávy - klasického turka.
Kondenzované mlieko, vaječné žĺtky, čokoládu, med, precedenú kávu, hnedý a vanilkový cukor plus cca 150 ml sladkej smotany dáš do hrnca. Všetko pomaly zahrievaš za stáleho miešania až dovtedy, kým sa to nespojí a nezačne hustnúť. Zmes necháš na chvíľu zovrieť a následne za mierneho varu a stáleho miešania pomaly prilievaš rum. Po krátkom spoločnom miernom vare odstavíš, a likér necháš vychladnúť. Ale žena si dá aj teplý😊. Z jednej várky výjde cca 1,2-1,3 litra likéru.
Pomery sú vyslovene orientačné, tieto vychádzajú z mojich skúseností. Po experimentovaní s lepšími rumami som zistil, že najviac sa do likéru hodí klasický tuzemský (r)um, lebo lahodné rumy majú na likér príliš veľa dochutí, ktoré sa bijú s ostatnými ingredienciami. Takisto niekto kávu necedí, dá to tam aj so sedlinou, mojim konzumentkám to vadí.
Likér sa dá spraviť aj ako čisto čokoládový, ale je to brutálne sladké.
Skål !