Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
Akcia -17% GHOST Nirvana Universal 27.5 bicykel, navy blue/dirty blue
1 539 €
-17%
MOC 1 849 €
Výpredaj GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl poseidon blue/light green matt
739 €
MOC 869 €
Výpredaj -13% GHOST Riot Trail Full Party 29 bicykel, silver/electric purple
2 599 €
-13%
MOC 3 899 €
Výpredaj -24% Orbea OIZ H10 29 bicykel, moondust blue/leo orange
2 799 €
-24%
MOC 3 699 €
-22% Marin Alpine Trail Carbon 2 29 bicykel, čierna/strieborná, testovací
3 799 €
-22%
MOC 4 899 €
Výpredaj savings GHOST Riot Trail Essential 29 bicykel, black/black
2 249 €
savings
MOC 3 299 €
A preco by sa nedalo?
Tak jasne vzdy sa da, ale myslel som hlavne z hladiska nejakej efektivnosti, predsa len tie uhly, zdvih, plaste…
Nie je tam páčka a bowdeny zamykania vidlice a tlmiča,nechcem na rajdoch les laniek a bowdenov-po výjazde konštatujem,že to tam netreba,virtuál zadnej stavby je dobre navrhnutý,žiadne pohupovanie pri dupaní v sede nie je,vidla je tiež v pohode.
Kolesá Rodi whelset sú ťažítka,odstrojené majú spolu 2230 gr. takže časom pôjdu karbónové z váhou 1400 gr. Tým sa dostanem tesne pod 12 kg.
Sú tam aj ťažšie pedále 454 gr. ale čo už,chcem klietkové za rozumnú cenu
Možno časom bude aj teleskopka,zatial skúšam,či to pôjde bez nej,nerád by som menil karbónovú sedlovku za ďalšiu váhu navyše,aj keď jazdenie z teleskopkou je dosť návykové-no uvidím.
Pár fotiek z výjazdu,stihol som ešte jemne primrznutý terén zo snehovým popraškom
Ale teraz mám v ruke SLX na systém 12-sp. a to je už iná muzika,mŕtvy chod žiadny,ako sa pohne páčka,hneď ide aj lanko,chod je príjemne hladký-XT je lepšie v tom,že odraďuje o 2 naraz,ak treba,ale to mi je fuk,preklikám rýchlejšie ako stihne reagovať reťaz.
To len na upresnenie
V novembri som reklamoval po 1 roku a 11 mesiacoch XT 12sp radenie - radenie išlo väčšinou pri radení na väčšie pastorky naprázdno. WDčko som samozrejme vyskúšal (ako kedysi predtým úspešne na XT 9sp radenie), ale tu bol iný problém - a našiel som, že som nebol jediný - v radení praskla taká pružinka, ktorá vnútri pritláčala radiaci mechanizmus na zúbky. Ako na potvoru mi reklamáciu v https://www.bike-components.de/ síce uznali, ale namiesto opravy mi poslali peniaze.
Ako zálohu som pred poslaním na reklamáciu kúpil a nahodil Deore 12sp radenie a to už na biku nechám - chod radenia mi vyhovuje viacej - nie je také tvrdé, surové ako XT, čo mi na XT prekážalo.
O čo som voči XT prišiel:
-palcom sa dá pri radení na väčšie pastorky kazety prehodiť len o 2 pastorky, na XT išlo viacej - reálne nepoužívam
-pri radení palcom aj ukazovákom na menšie pastorky sa dá ísť len o 1 pastorok - na XT sa dalo ísť palcom o viac, ukazovákom len o 1. Vzhľadom na to, že používam ukazovák, je mi to jedno.
A ako bonus voči XT, mám na tom Deore ukazovateľ zaradeného prevodu
Nie je tam páčka a bowdeny zamykania vidlice a tlmiča,nechcem na rajdoch les laniek a bowdenov-po výjazde konštatujem,že to tam netreba,virtuál zadnej stavby je dobre navrhnutý,žiadne pohupovanie pri dupaní v sede nie je,vidla je tiež v pohode.
Kolesá Rodi whelset sú ťažítka,odstrojené majú spolu 2230 gr. takže časom pôjdu karbónové z váhou 1400 gr. Tým sa dostanem tesne pod 12 kg.
Sú tam aj ťažšie pedále 454 gr. ale čo už,chcem klietkové za rozumnú cenu
Možno časom bude aj teleskopka,zatial skúšam,či to pôjde bez nej,nerád by som menil karbónovú sedlovku za ďalšiu váhu navyše,aj keď jazdenie z teleskopkou je dosť návykové-no uvidím.
Pár fotiek z výjazdu,stihol som ešte jemne primrznutý terén zo snehovým popraškom
no teraz neviem,či najprv karbónové kolesá,alebo teleskopku
najlepšie oboje-časom
no teraz neviem,či najprv karbónové kolesá,alebo teleskopku
najlepšie oboje-časom
ale ide... len pomaly