Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Njn, u nas je tvrdost este o nieco vacsia, ca. 4.7 nmol/l.
tym rozborom ze je blizko druheho miesta sa neda riadit vzdy, napr prievidza mas v niektorych dedinach okolo do 1-2km 14-16dH a bojnice mas 3-4dH vsetko do 2-5km od seba.
dolezite je ale pozriet si mapu vodovodov a pozriet na ktorej vetve kto sedi a potom uz sa daju hladat suvislosti
Ona nebude dobra hlavne kvoli HCO3- idealna hodnota je 40 ppm/CaCO3. Tato ma 343. Kava bude chutit sucho kriedovo. Nebude tam ziadne ovocie (aspon ne to co tam praziar zamyslal).
mozno sa to tu uz spominalo, dlhsie som to tu necital, ale nejak sa dobra voda v agre neda zohnat
tie ostatne v kauflande atd su na rovnakej urovni ci akurat porovnavte vsetci co by bolo najviac optimalne?
ja ti to poviem naprosto presne, ani jedno z toho co pises.
prejavuje sa to tak, ze sa djbe chut kavy a neni uz jak byvala
Cena pre foristu 230e
Up 200€
P.S.: + doprava.
to asi nie je ten byvaly petergov, ze?:)
mnavak Petrov nie, ale mám na ňom aj nejaké Petrove veci 😁