"Nemecká centrála hobbymarketov OBI odstrihla ruské predajne od podnikových serverov. V obchodoch, ktoré ruské vedenie znovu otvorilo bez súhlasu nadriadeného manažmentu v Nemecku, prestali fungovať pokladnice.
Vedenie OBI oznámilo ukončenie pôsobenia v Rusku pre inváziu na Ukrajinu koncom marca. Právnický server 9111.ru cez víkend informoval, že ruské vedenie reťazca sa rozhodlo neposlúchnuť nemeckú centrálu. Predajne v Rusku znovu otvorilo a znárodnilo.
Nemecké vedenie reagovalo odpojením ruských obchodov OBI od serverov firmy, čo malo za následok výpadok fungovania pokladníc."
Snažím sa nájsť odpoveť na otázku PREČO v Severnej Amerike nebol vojnový konflikt už cca 250 rokov.
no lebo sa tam nestretavaju dve alebo viacere rozne civilizacie a/alebo nabozenske smery a okrem toho maju skvelu geopolohu mimo ostatneho sveta, kde sa tie civilizacie stretavaju.
no lebo sa tam nestretavaju dve alebo viacere rozne civilizacie a/alebo nabozenske smery a okrem toho maju skvelu geopolohu mimo ostatneho sveta, kde sa tie civilizacie stretavaju.
Podla mna je to hlavne tym, ze maju dobre vysporiadane pozemkove pomery a velky respekt k osobnemu vlastnictvu. Proste co sa tyka uzemia, nikto sa s nikym hadat nebude. Malo ludi si uvedomuje, ale ak odratame Indianov, USA svoje uzemia poctivo odkupilo, maju na to aj zmluvy. Aljasku od Rusov, Luisianu od Francuzka,
Floridu od Spanielska. Oregon od Britov, a aj o Texas (ktory sa chcel osamostatnit) sice bola vojna s Mexikom, ale ked USA vyhrali, zaplatili za vyjasnenie hranice atd.
Ale urcite im hrozia vojny, co sa tyka socilnych nerovnosti a politickeho charakteru, aj ta nedavna revolta v senate sa mohla velmi rychlo zvhrnut v nejaku obciansku vojnu.
Možno je to tým, že v Amerike nežije dosť Slovanov. V Európe od skončenia 2SV v podstate takmer všetky vojnové konflikty spôsobili Slovania. Vlastne aj v tej 2SV mali prsty. A v takmer každom konflikte mali prsty Rusi.
akože nežije dost slovanov, šak za dva roky som sa v kalifornii naučil akurát tak po poľsky , američania su tiež tupci ale nie až takí aby sa navzájom kynožili
Podľa mňa je mišung v USA ešte väčší ako v EU ale plošne rozdelený/rozložený až na úroveň ulíc a každá ulica nemá predsa svojho iného prezidenta/vodcu .
Podľa mňa práve mišung a globalizácia eliminuje spory prirodzeným spôsobom a klasické zbrane sa chvalabohu nahrádzajú mediálnymi a technologickými nástrojmi. Dúfam že spoločná svetová najlepšie nezávislá/napr-virtuálna mena ktorá bude úplne nezávislá od želania jednotlivých zoskupení/štátov zabezpečí možno už našim vnúčencom mier. Otázne je len to či to do vtedy planéta prežije.
Az sa mi nechce verit tomu aktualnemu optimistickemu obratu. Vcera Rus poziadal EUR veritelov bondov o moznost splacat v RUB. Bude mat nedostatok EUR? Zaroven do stvrtka snaha o inkaso RUB za plyn. Moze to suvisiet. Odstavku plynu vidim realne, konflikt sa dalej vyhroti.
Este horsia varianta je "vyklidit prostor" v kyjevskej oblasti pre jednu "takticku".
Som trochu pesimista po ranu, okupantovi neverim...
Rusi zase len klamú a nič nedodržia...
Ukrajinská armáda sa domnieva, že sľubované sťahovanie ruských vojsk z okolia Kyjiva je zrejme len rotáciou jednotlivých jednotiek, ktorá má za cieľ zmiasť ukrajinské velenie a vytvoriť klamlivú predstavu, že Moskva upustila od zámeru obkľúčiť Kyjiv.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vedenie OBI oznámilo ukončenie pôsobenia v Rusku pre inváziu na Ukrajinu koncom marca. Právnický server 9111.ru cez víkend informoval, že ruské vedenie reťazca sa rozhodlo neposlúchnuť nemeckú centrálu. Predajne v Rusku znovu otvorilo a znárodnilo.
Nemecké vedenie reagovalo odpojením ruských obchodov OBI od serverov firmy, čo malo za následok výpadok fungovania pokladníc."
https://twitter.com/natoaktual/status/1508782993590128641
https://dennikn.sk/2788886/obvineny-sudca-lindtner-je-opat-naplno-advokatom-komora-zrusila-povodne-rozhodnutie/
to dokedy tu budú tie Smerácke špiny fungovať ako keby nič ?
Dakujem, stoji to za pozretie (i ked som videl az od 10.kapitoly)
Super vystihol si to!
Podla mna je to hlavne tym, ze maju dobre vysporiadane pozemkove pomery a velky respekt k osobnemu vlastnictvu. Proste co sa tyka uzemia, nikto sa s nikym hadat nebude. Malo ludi si uvedomuje, ale ak odratame Indianov, USA svoje uzemia poctivo odkupilo, maju na to aj zmluvy. Aljasku od Rusov, Luisianu od Francuzka,
Floridu od Spanielska. Oregon od Britov, a aj o Texas (ktory sa chcel osamostatnit) sice bola vojna s Mexikom, ale ked USA vyhrali, zaplatili za vyjasnenie hranice atd.
Ale urcite im hrozia vojny, co sa tyka socilnych nerovnosti a politickeho charakteru, aj ta nedavna revolta v senate sa mohla velmi rychlo zvhrnut v nejaku obciansku vojnu.
https://www.youtube.com/watch?v=ei0qMxGFBwA
Nooo, Určitá podobizeň tam je.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Mongolsko#/media/S%C3%BAbor:Elbegdorj-Tsakhia.jpg
Podľa mňa je mišung v USA ešte väčší ako v EU ale plošne rozdelený/rozložený až na úroveň ulíc a každá ulica nemá predsa svojho iného prezidenta/vodcu .
Podľa mňa práve mišung a globalizácia eliminuje spory prirodzeným spôsobom a klasické zbrane sa chvalabohu nahrádzajú mediálnymi a technologickými nástrojmi. Dúfam že spoločná svetová najlepšie nezávislá/napr-virtuálna mena ktorá bude úplne nezávislá od želania jednotlivých zoskupení/štátov zabezpečí možno už našim vnúčencom mier. Otázne je len to či to do vtedy planéta prežije.
Este horsia varianta je "vyklidit prostor" v kyjevskej oblasti pre jednu "takticku".
Som trochu pesimista po ranu, okupantovi neverim...
Ukrajinská armáda sa domnieva, že sľubované sťahovanie ruských vojsk z okolia Kyjiva je zrejme len rotáciou jednotlivých jednotiek, ktorá má za cieľ zmiasť ukrajinské velenie a vytvoriť klamlivú predstavu, že Moskva upustila od zámeru obkľúčiť Kyjiv.
Rusko ale zároveň blafuje so stiahnutím síl z Kyjeva. Ukrajinci musia byť ostražití...