Ja v tejto oblasti pracujem. To, čo máš namysli, ovplyvňuje akurát tak výšku nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka. A tá má vplyv na výšku mesačného preddavku na daň z prijmu.
Nie som mzdar, enem manzelka, ale zamestnanec si nevie platit preddavok ako chce. Je to presny vypocet. Max si mozes par mesiacov uplatnovat a par neuplatnovat odpocitatelnu
Ale ako vravim mozem sa mylit a mozno je to cele inak. Ale tak ja som prispevok myslel presne tak ako co kvantifikoval PaloTT
misoR A mesacnu nezdanitelnu cast zakladu dane menis kazdy mesiac?
V rozsahu 20000-38000Eur = kde sa aplikuje milionarska dan v roznej miere bude dost tazke trafit sa na nulu v rocnom zuctovani (ziadne odmeny, zmena platu, ?PNky?, ,....) .
viem ze napr nejak pridavky na deti sa rataju ako odpocitatelna polozka a kolega za to dostaval kazdy rok 400-500 naspat
resp ono sa to volalo tusim danovy bonus na deti
Nechápeš, že sa bavíme o preddavkoch? To znamená, že platíš dopredu daň, aby ťa ne*eblo v marci ďalšieho roka, že máš zaplatiť 5 tisíc eur naraz. Preddavok sa vypočíta zo základu dane, ktorý si vypocitas zjednodušene z hrubej mzdy mínus odvody a nezdaniteľná časť. Keď sa počítajú preddavky správne, tak logicky potom daň na úhradu vychádza 0 alebo pár centov +-, lebo si všetko zaplatil v priebehu roka.
Milionárska daň 25%, ako to nazyvas, sa uplatní až nad 38k. Aj to len na časť príjmu, ktorá je nad 38k.
áno na daniach sa niečo vráti ale tie výdavky vidím to u všetkých kamarátov okolo nás čo už majú prcka hovorí sa že dom je čierna diera na peniaze (súhlasím) ale dieťa je tiež taká malá čierna diera na peniaze
Tvoja prvá reakcia bola taká, že ak nevyšiel preplatok/nedoplatok, tak buď ma príjem menej ako ~19k, alebo viac ako ~38k. To však nie je celkom tak.
Inak, nezdaniteľná časť je počas roka vždy rovnaká (1/12 z celkovej sumy pre daný rok), ale v daňovom priznaní sa musí brať do úvahy základ dane za celý rok spolu a potom už musíš prepočítavať nezdaniteľnú časť, najmä ak máš základ dane viac ako tých ~19k. A to nie je jediné, čo má vplyv nato, či budeš mať preplatok, nedoplatok alebo si na nule.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja v tejto oblasti pracujem. To, čo máš namysli, ovplyvňuje akurát tak výšku nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka. A tá má vplyv na výšku mesačného preddavku na daň z prijmu.
Výborný zdroj na takéto informácie napr. https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=473
naopak nedoplatok byva v pripade premii a odmien
Ale ako vravim mozem sa mylit a mozno je to cele inak. Ale tak ja som prispevok myslel presne tak ako co kvantifikoval PaloTT
V rozsahu 20000-38000Eur = kde sa aplikuje milionarska dan v roznej miere bude dost tazke trafit sa na nulu v rocnom zuctovani (ziadne odmeny, zmena platu, ?PNky?, ,....) .
resp ono sa to volalo tusim danovy bonus na deti
Nieje to ziadna slava 🤔😢
Milionárska daň 25%, ako to nazyvas, sa uplatní až nad 38k. Aj to len na časť príjmu, ktorá je nad 38k.
PN je od dane oslobodená
Nechcem byt slavny, staci mi taky plat.
Cital si, co som linkoval v mojej prvej reakcii na tvoj prispevok? O tom je cely cas rec.
https://www.mojedane.sk/blog/milionarska-dan-nezdanitelna-cast-zakladu-dane
nevravím nič o tom byť slávny, hovorím že ani s takým platom to nieje žiadne terno... a to ešte nemám deti
https://www.mojedane.sk/blog/milionarska-dan-nezdanitelna-cast-zakladu-dane
Tvoja prvá reakcia bola taká, že ak nevyšiel preplatok/nedoplatok, tak buď ma príjem menej ako ~19k, alebo viac ako ~38k. To však nie je celkom tak.
Inak, nezdaniteľná časť je počas roka vždy rovnaká (1/12 z celkovej sumy pre daný rok), ale v daňovom priznaní sa musí brať do úvahy základ dane za celý rok spolu a potom už musíš prepočítavať nezdaniteľnú časť, najmä ak máš základ dane viac ako tých ~19k. A to nie je jediné, čo má vplyv nato, či budeš mať preplatok, nedoplatok alebo si na nule.
obzvlast pre tak skromneho chalana akym si