Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Synovi som v lete kúpil Stumpyho Comp Carbon na SLX a základných hliníkových kolesách za 4k, čo mi prišlo že mega drahé na tú výbavu. Teraz som pozrel a nová cena je 5k ?
Aj banány zdraželi ale nedostatok som zatiaľ nepostrehol.
Za to môže takzvaná panamská choroba. Ide o ochorenie na väčšine banánových plantáži. Od Ázie, cez Afriku až po strednú Ameriku. Je to ako covid, ale v "bananovej ríši ". Nemajú na to liek a zatiaľ ani riešenie.
XCBoy: povodne banany su bez problemov (to su take,co tie kostky maju viditelne). Tyka sa to nejakych tusim 2 vyslachtenych/preslachtenych , co vozia sem.
marcels: auta tiez dako 30% viac .. ale to je najmensi problem. Spirala sa roztacala pocas kovidu a posledne udalosti to dorazia.
XCBoy: povodne banany su bez problemov (to su take,co tie kostky maju viditelne). Tyka sa to nejakych tusim 2 vyslachtenych/preslachtenych , co vozia sem.
marcels: auta tiez dako 30% viac .. ale to je najmensi problem. Spirala sa roztacala pocas kovidu a posledne udalosti to dorazia.
Áno, týka sa to šľachtenych. Problém je ten, že práve len tie sú celosvetovo predávané. Tie pôvodne si človek dokáže kúpiť len v danych destináciách. Banány sa šľachtili preto aby dlhšie vydržali (preprava atď). A to je ten problém, že tá huba napadá práve tieto šľachtene banány. Časom to môže byť vážny problém, nakoľko ide o najpredávanejšie ovocie vo svete.
ja si scitavam stravu vzdy na konci mesiaca - vybafla na mna slusna suma - pozeram ze len ranajky mi vyskocili o 1/3 hore. a zvysok dna sa najradsej zivym mliecnymi vyrobkami, ovocim a zeleninou. pekne mi bobtna ucet za stravu. zrovna to co moc nejedavam si drzi cenu.
a momentalne som v ocakavani ake vyuctovania dorazia. robota pokulhava - zachvilku mi bude u zadku volaky nedostupny bike za 4 litre
XCBoy: jj, je to tak ako pises. Ale videl som daku myslim inu odrodu ako beznu v Yeme. Ale nebola to myslim ta povodna a stoji o dost viac (nepamatam kolko). Ale popravde , tie banany povacsine nestoja vobec za to, aby to clovek kupoval. Daleko lepsie by spravil clovek, ak by jedol jablka, ktorych sa vala vsade plno, lebo sa to neda predat/vypalit/atd .. aj miesto tych voskovanych priser zo spanielska. K comu vozit banany cez polsveta, ked sa uz riesi ekologia a uhlikova stopa a doma nema kto jabka zrat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Môžeš jazdiť aj bez opice i opice!
Za to môže takzvaná panamská choroba. Ide o ochorenie na väčšine banánových plantáži. Od Ázie, cez Afriku až po strednú Ameriku. Je to ako covid, ale v "bananovej ríši ". Nemajú na to liek a zatiaľ ani riešenie.
Ak to niekoho zaujíma, tak prikladám článok o tejto problematike.
https://www.bbc.com/future/bespoke/follow-the-food/the-pandemic-threatening-bananas.html
Lopkar sa ozval?
Tie banány asi nemáš dobre vycentrované
Áno, týka sa to šľachtenych. Problém je ten, že práve len tie sú celosvetovo predávané. Tie pôvodne si človek dokáže kúpiť len v danych destináciách. Banány sa šľachtili preto aby dlhšie vydržali (preprava atď). A to je ten problém, že tá huba napadá práve tieto šľachtene banány. Časom to môže byť vážny problém, nakoľko ide o najpredávanejšie ovocie vo svete.
a momentalne som v ocakavani ake vyuctovania dorazia. robota pokulhava - zachvilku mi bude u zadku volaky nedostupny bike za 4 litre
ale v zbere urcite kupia aspon ram