Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Pani, v com moze byt hacik v rozdieloch cien pneumatik?
Napriklad Conti WinterContact TS 870 225/45/R17 91H ma cenovy spread dost velky, 113-160e (po odfiltrovani nejakych cudne drahych a neoverenych obchodov) https://pneumatiky.heureka.sk/continental-wintercontact-ts-870-225-45-r17-91h/#prehlad/
Su tam nejake skryte parametre ala ochrana rafika? Mam pozerat na to, ci je predajca autorizovany (ak hej, zaruci to, ze napr. pneu nebude dovoz pre PL trh napriklad?)
Co sa DOT tyka, snad sa bat nemusim, ked je tento model rok stary...
FR mas prave tu ochranu rafika.
Autorizovany/neautorizovany predajca - neviem co by to malo v tomto pripade pomoct.
Ked nechces od Poliaka, tak nekupuj v Oponeo.
Cenove rozdiely su pre vyrazne stupanie cien pneumatik.
Niekto ma staru cenu, ale mozno uz ani nema stare zasoby.
Niekto ma novu cenu, ale mozno ani nove zasoby tak lahko nedostane🙃
Zoidberg asi ma FeroR pravdu, minuly tyzden som bral presne tieto, len v inom rozmere a indexe v AZpneu za cenu 158/ks, teraz uz ukazuje 177/ks. DOT vyroba vsetkych styroch rovnaka, co bola moja podmienka (2021)
PS iba vdaka vasim radam som urychlil nakup, dakujem
FeroR, ano dik, prepac, nepamatal som si presne. Inak ta info o (ne)starnuti skladovanej pneu som sa dozvedel az nedavno, prekvapilo ma, ze je rozdiel, ze starne na aute nafukana a jazdena a nestarne na sklade, no logicke.
Btw. bude platit to iste aj na MTB pneu? By som tiez dokupil rezervy... Izzy68 ty mas vestecke schopnosti
Tak uz mam objednane tiez, zobral som najlacnejsiu ponuku z overenych obchodov. Sice rychlostny index nizsi ako v TP (H miesto V), ale aj H mi presne staci na najvyssiu konstrukcnu rychlost, a vyhlaska je s tym tiez ok... Uz len nech v poho dojdu. No a potom k nim este disky
Na druhe auto uz mam letne dva mesiace v pivnici, tie som vychytal fajn. Po vymene oleja pojdem stare este niekam poriadne prevetrat, nech mi nie je luto prezuvat este okej (~3.5mm) gumy...
Neskor sa poradim aj s mojim mechanikom, ale kym ho sa mi ho podari odchytit, tak otazka tu:
Pisem to ako magor, ale uz neviem tie nazvy po Slovensky: na bezne rozvody mam remen, hore na hriadeliach (pri ventiloch) mam retaz. Retaz je teoreticky celozivotna, ale pri starte ju uz je pocut a chcem ju aj s napinakom vymenit. Treba vymenit aj hriadele? Je na to nejaky postup - napriklad, ze sa to meni vzdy, alebo ked su zuby opotrebovane, alebo nieco ine? Samotne hriadele FAI stoja necelych 600€, Freccia iba (!!!) 150€ a ja tie znacky nepoznam, tak z toho nemam uplne dobry pocit.
Vacky sa nemenia ale menia sa ozubene kolesa vacky. ked sa meni retaz malo by sa aj ozubenie to mas ako na bajku nedas na novu kazetu staru retaz . Zalezi od motora niekde to je ako sada retaz, napinaky, vodiace listy a ozubenie . Su aj motory kde sa to bohuzial vymenit neda...
Ale retaz je "dozivotna" akoze vieme o com sa bavime. Bezne sa tiez rozvodove retaze menia. Ak to nie je dostat tie ozubene kolesa ako diel tak to bude asi sucast vacky. A kolko ma ten motor nalietane?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kedy ma byt teho serváca ?
Napriklad Conti WinterContact TS 870 225/45/R17 91H ma cenovy spread dost velky, 113-160e (po odfiltrovani nejakych cudne drahych a neoverenych obchodov)
https://pneumatiky.heureka.sk/continental-wintercontact-ts-870-225-45-r17-91h/#prehlad/
Su tam nejake skryte parametre ala ochrana rafika? Mam pozerat na to, ci je predajca autorizovany (ak hej, zaruci to, ze napr. pneu nebude dovoz pre PL trh napriklad?)
Co sa DOT tyka, snad sa bat nemusim, ked je tento model rok stary...
Autorizovany/neautorizovany predajca - neviem co by to malo v tomto pripade pomoct.
Ked nechces od Poliaka, tak nekupuj v Oponeo.
Niekto ma staru cenu, ale mozno uz ani nema stare zasoby.
Niekto ma novu cenu, ale mozno ani nove zasoby tak lahko nedostane🙃
PS iba vdaka vasim radam som urychlil nakup, dakujem
lapaloma ak este zozeniez, tak isto kup.
V pivnici sa im nestane nic ani za 5 rokov.
ale srandujem, aj letne, aj zimne som stihol minuly rok, tak krizim prsty
Btw. bude platit to iste aj na MTB pneu? By som tiez dokupil rezervy...
Izzy68 ty mas vestecke schopnosti
Na druhe auto uz mam letne dva mesiace v pivnici, tie som vychytal fajn. Po vymene oleja pojdem stare este niekam poriadne prevetrat, nech mi nie je luto prezuvat este okej (~3.5mm) gumy...
Nema sa im co stat …
Pisem to ako magor, ale uz neviem tie nazvy po Slovensky: na bezne rozvody mam remen, hore na hriadeliach (pri ventiloch) mam retaz. Retaz je teoreticky celozivotna, ale pri starte ju uz je pocut a chcem ju aj s napinakom vymenit. Treba vymenit aj hriadele? Je na to nejaky postup - napriklad, ze sa to meni vzdy, alebo ked su zuby opotrebovane, alebo nieco ine? Samotne hriadele FAI stoja necelych 600€, Freccia iba (!!!) 150€ a ja tie znacky nepoznam, tak z toho nemam uplne dobry pocit.
Idem pozrieť ceny do Fordu, nech viem prečo to od nich nekúpim
Ale ako som písal vyššie, rozvody sú remeň a toto je len časovanie vačiek