Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
(Acaia) Orbit will be available for purchase in Summer 2022 with a retail price of $1,350 (zatial len na US trhu).
Som zvedavy na to grind by weight. Jedini co to ako tak dobre vyriesili su Mahlkoening E 65s gbw. Problem je totiz v tom, ze ked povies dost, tak kym sa motor zastavi tak este nieco namelie. Ked je nastaveny na hrubo tak vela a ked na jemno tak malo. Pri mlynceku ktory melie 20g za 5 sekund to "malo" a "vela" je dost rozdiel. Takze tam dorobili senzor ktory v mikrometroch meria ako daleko su kamene od seba a podla toho predikuje so super citlivou vahou ako dopredu treba povedat stop. Ta super citliva vaha je ale aj najvacsi problem. Staci ze niekto blizko mlynceka chodi a trosku "dupe" a uz sa nespusti mletie.
Takze co sa Acaia mlynceka tyka, asi by som si pockal na recenzie a nekupoval uplne prve, co sa budu dat zohnat.
To je vzdy najracionalnejsii postoj, aj ked niekedy ten emocionalny prevladne ...
mne sa nahodou ten orbit celkom paci aj integracia vahy lunar no urcite pockam aj koniec roka na realne skusenosti nedockavcov
To vyzerá na viac, ako len brata Decent Espresso ...
https://synesso.com/es1/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Bojjíš sa dosť málo, mal by si sa báť na 8 - 9k USD (teda možno 9 - 10k našich s dopravou).
Teraz už majú nejaký nový typ, iný ventil - len taký kryt z kovu a dve dyzy šikmo dole.
Teraz už majú nejaký nový typ, iný ventil - len taký kryt z kovu a dve dyzy šikmo dole.
Ja mam tieto kavovary dva. Prvy je ten co mas na obrazku, to je na cca 4 kavy. Ten ma aj tento specialny ventil. Potom mam aj mensi, na cca 2 kavy a ten ma obycajny ventil, co spominas na konci tvojho prispevku. Cize to nie je novy ventil, ale taky je vo vyhotoveni kavovaru na 2 kavy.
Co sa tyka chuti, tak oproti klasickemu moka kavovaru sa chut kavy z brikky akoby viac blizila k chuti espressu. Za mna je to plus a rad som investoval par eur naviac. Ale ak nie si kavickar, tak s klasickym moka nic nepokazis.
P.S.: To napenenie nie je ziadna slava, netreba cakat penu ako z espresso masiny. Zaroven to nie je dovod nekupit brikku.
Ani na jednej pumpe sa mi káva nepáči, OMV ma akože vyberovku ale tiež nič moc... Hlavne ovsluha ani nebie xo je espresso a lungo